- 18 Şubat 2021
- 1.297
- 1.591
- 83
- 30
Aa niye hic baktirmadi acaba amh? Tedavi icin gittigimde ilk butun degerleride gormek istedi benim doktorum. Ben kendim demistim bende pko olabilirmi diye, gorunurde birseyin yok demisti, kist filan yok bende. Kilomda yok, adetlerimde duzenlidir. Tuylenmem var ama bak, bende onu hic pkoya baglamiyordum demek ondan oluyomus. Bide sac dokulmesi ben kendimi bildim bileli hep sacim dokulur, oda mi pko’ya bagliAmin inşallah canım. Ben amh baktırmadım henüz doktorum istemedi hiç. Yumurtalıklarımdaki kistik yapılardan anlıyorlar hemen. Malesef bu saç rengi göz rengi gibi genetik bir şey bunu değiştiremeyiz diyor doktorum ama daha iyi bir hale sokabilirmişiz. Zayıflamak düzenli yürüyüş demeli ve sağlıklı beslenme ile etkisi azalabilirmiş. Kilo vermeye çalışıyorum iste verdim bir 5 kilo yaklaşık bir aydır tartılmadım 2 kilo daha vermiş olabileceğimi düşünüyorum inşallah vermişimdir sende diğer belirtiler var mı tüylenme aşırı kilo alıp verme şaç dökülmesi gibi?
Sende kilo varmi ozaman?
Biz ortlama 1,5 senedir cocuk istiyoruz, 1 sene doldugunda doktora gittik, dermoid kistim cikti ilk muayenede benim 6 cm buyuklugunde. Onun ameliyatini oldum 2. Ayda. Gebelige engel degil demisti doktorum ama yinede temizlensin demisti gebe kalmadan, cok sukur iyi huylu cikti onuda atlattim. Sonra rahim agzimda yaram vardi, ameliyatimdan 1,5 ay sonra onu dondurduk. Ameliyat esnasinda cocuk istiyorum diye tuplerinede bakalim demislerdi hazir narkozluyken, sag tupumden gecis saglayamislardi. Ona cok uzulmustum ama diger ozele gittigim doktorum cok rahatlatir beni surekli, bisey olmaz filan diyodu.
sonra artik kendiliginden deneyelim dedi doktorum tedavisiz, bence olucak boyle dedi, neyse 2 ayda oyle denedik yine olmadi, bende skildim artik tedaviye baslamak istiyorum dedim. Rahim filmi cektirdim tedavimin 2. Ayinda echomarda. Kapali olan sag tupumu orda actilar bu ay iste cokkk uzun oldu herseyi anlattim amaa benim hikayemde boylee insan beklemekten cok skiliyor ama baska caremizde yokk, ama umudum hep var. Hicc kotu dusunmedim olmayacak filan diye.