• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım sende erken ögrenmişsin gebeligi doktor vajinal ultrasonda mı bakıyodu
Canım öğrendiğim gün cumartesiydi ve akşamdı o yüzden hastaneye gidemedim. pazartesi günü gittiğimizde kan testimde hcg değerim fazlasıyla artmıştı yani normalde artması gerekenin 2 katı artmıştı. doktorum karından baktı ve tabiki birşey göremedik ama gebelik kesindi. 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde 2 kesemizi de gördük çok şükür. 2 hafta sonra da kalp atışlarını duyduk. Darısı size inşallah :KK68:

Grip olmuşum basım beynim çatlıyor anca uyana bildim birazdan çıkacağım inşallah hastaneye gitmek için
Kız sakın ilaç içme haa . ballı ıhlamur içerek geçirmeye çalış. süte kuru incir katıp kaynat ve iç. limonlu bitki ıhlamur iç. Sakın antibiyotik vs kullanma :KK19:

Günaydın kızlar ben bgn tuhaf bir şeyle karşılaştım çok afedersiniz bunları anlatırken özür diliyorum başta kızlar ben dün ilişki oldu ben doktorum önerdi bez kullan utuleyerek dedi petler beni alerji yaptığı ve enfeksiyonları önlemek için neyse kızlar akşam ilişkiden sonra 1 2 saat sonra lavaboya gittim beze biraz akıntı gelmişti sonra ters çevirdim sabah bir uyandım ki lavabodayim kötü bir koku geliyor Ala Allah dedim birde bezi kokladım bez kokuyor ve birde ne göreyim akşamki ters çevirdiğim taraf in ortası sarı gibi çevresi kırmızı kahverengi reng gbi neden böyle oldu ben ilk kez böyle birsey yaşıyorum bileniniz var mı acaba😖🙏

Günaydın kızlar ben bgn tuhaf bir şeyle karşılaştım çok afedersiniz bunları anlatırken özür diliyorum başta kızlar ben dün ilişki oldu ben doktorum önerdi bez kullan utuleyerek dedi petler beni alerji yaptığı ve enfeksiyonları önlemek için neyse kızlar akşam ilişkiden sonra 1 2 saat sonra lavaboya gittim beze biraz akıntı gelmişti sonra ters çevirdim sabah bir uyandım ki lavabodayim kötü bir koku geliyor Ala Allah dedim birde bezi kokladım bez kokuyor ve birde ne göreyim akşamki ters çevirdiğim taraf in ortası sarı gibi çevresi kırmızı kahverengi reng gbi neden böyle oldu ben ilk kez böyle birsey yaşıyorum bileniniz var mı acaba😖🙏
Canım rahim ağzı yaran mı ya da kist ?

Evet canım çok şükür benim ilk aşılamamda sonucum olumlu oldu. Darısı hepinize olsun inşallah :KK19:
amin canım aminnn benim tek sorunum fsh 15.3 çıkmıştı doktor normal olmaz aşılama yapalım hatta aşılaman tutmazsa direk tüp bebeğe geçelim ikinci aşılama zamn kaybı olur dedi napcam bilmiyorum o yüzden bu tutmazsa diye çok korkuyorum

amin canım aminnn benim tek sorunum fsh 15.3 çıkmıştı doktor normal olmaz aşılama yapalım hatta aşılaman tutmazsa direk tüp bebeğe geçelim ikinci aşılama zamn kaybı olur dedi napcam bilmiyorum o yüzden bu tutmazsa diye çok korkuyorum
Canım.. benim de bildiğim kadarıyla 15 in üzerinde olan fsh ta gebelik ciddi problemli oluyor. Sen ilaçla mı adet görüyorsun bu durumda ? bir de anlayamadığım senin fsh ın düşürülebilir. kaç yaşındasın ? Doktorun fsh düşürmek için ilaç verdi mi ? Ya da bunu hiç önermeden neden aşılama ve ya tüp bebeğe geçmek istiyor ? Fsh doğal yollarla bile düşürülebilir. Evet zaman gerekecektir ama yine de sana aşağıya bir tarif bırakıyorum. Doğal yollarla fsh düşürmek için tarif :
Malzemeler
1 çay kaşığı kayıt otu
1 çay kaşığı civan perçemi
1 çay kaşığı adaçayı
1 adet aslan pençesi

Nasıl yapılır?
vermiş olduğumuz tüm malzemeleri 2 bardak kaynayan suyun içerisine atın. 5 dk bu şekilde kısık ateşte kaynatın. demlendikten sonra yemeklerden önce 1 bardak tüketebilirsiniz.
bu karışımı günde 2 bardak olacak şekilde 1 sabah bir de akşam tüketebilirsiniz.

Canım.. benim de bildiğim kadarıyla 15 in üzerinde olan fsh ta gebelik ciddi problemli oluyor. Sen ilaçla mı adet görüyorsun bu durumda ? bir de anlayamadığım senin fsh ın düşürülebilir. kaç yaşındasın ? Doktorun fsh düşürmek için ilaç verdi mi ? Ya da bunu hiç önermeden neden aşılama ve ya tüp bebeğe geçmek istiyor ? Fsh doğal yollarla bile düşürülebilir. Evet zaman gerekecektir ama yine de sana aşağıya bir tarif bırakıyorum. Doğal yollarla fsh düşürmek için tarif :
Malzemeler
1 çay kaşığı kayıt otu
1 çay kaşığı civan perçemi
1 çay kaşığı adaçayı
1 adet aslan pençesi

Nasıl yapılır?
vermiş olduğumuz tüm malzemeleri 2 bardak kaynayan suyun içerisine atın. 5 dk bu şekilde kısık ateşte kaynatın. demlendikten sonra yemeklerden önce 1 bardak tüketebilirsiniz.
bu karışımı günde 2 bardak olacak şekilde 1 sabah bir de akşam tüketebilirsiniz.
çok teşekkürler canım 25 yaşındayım ne eşimde nede bende hiçbir sorun yok sadece bende fsh 15.3 olarak gördü ve bunu düşürebiliriz veya şu ilacı iç falan hiçbişe demedi aksine korkuttu ve direk aşılama yapalım zaman kaybetmeden çünkü çok yüksek hatta ilk aşılaman tutmazsa ikinci aşılamayı yapmayız direk tüp bebeğe geçeriz dedi bizde iyice korkup tabi aşılamayı kabul ederek yaptırdık şimdi tutmazsa eğer napcam bilmiyorum

çok teşekkürler canım 25 yaşındayım ne eşimde nede bende hiçbir sorun yok sadece bende fsh 15.3 olarak gördü ve bunu düşürebiliriz veya şu ilacı iç falan hiçbişe demedi aksine korkuttu ve direk aşılama yapalım zaman kaybetmeden çünkü çok yüksek hatta ilk aşılaman tutmazsa ikinci aşılamayı yapmayız direk tüp bebeğe geçeriz dedi bizde iyice korkup tabi aşılamayı kabul ederek yaptırdık şimdi tutmazsa eğer napcam bilmiyorum
Bak doktorun çok da haksız değil fsh eğer 10 un üzerindeyse sıkıntılar başlar zaten ama fsh tedaviyle düşürülebilir senin yaşın da genç. Ben bunu anlayamadım.

Cnm klomen ve catlatma iğnesi kullandım ondan mı acaba yok doktorum benim ultrason la değil hep alttan bakyr bna olsa görür bilir yok öyle birseyde
alttan da bakılabilir bunda problem yok canım korkma. gebeliğin ilk zamanlarında karından görünmesi zaman alabiliyor tespit için alttan bakıyorlar bu sana zarar vermez korkma. Zarar verecek bir şeyi yapmaz doktorun. Benim tedavi sürecimde doktorum hep alttan muayene etti. Aşılamadan sonra karından bakmaya başladı.yani pozitifi gördükten sonra

Bak doktorun çok da haksız değil fsh eğer 10 un üzerindeyse sıkıntılar başlar zaten ama fsh tedaviyle düşürülebilir senin yaşın da genç. Ben bunu anlayamadım.
Aynen öyle tabi ben bunun düşeceğini aşılama yaptırdıktan sonra öğrendim ama biraz geç kaldım tabi ama şimdi tutmazsa napim zamn kaybetmeden direk tüp bebeğe mi geçiyim bilemiyorum

Aynen öyle tabi ben bunun düşeceğini aşılama yaptırdıktan sonra öğrendim ama biraz geç kaldım tabi ama şimdi tutmazsa napim zamn kaybetmeden direk tüp bebeğe mi geçiyim bilemiyorum
canım bence sen bir başka doktora daha görün. İnşallah tutar ve bunlara hiç gerek kalmaz ama tutmazsa bir başka doktora daha görün. Bunun kararını sen ve eşin vereceksiniz ve aynı zamanda uzman bir görüş. Diğer doktorlar da aynı şeyi söylerse kimle yola devam edeceğine sen karar vereceksin.

canım bence sen bir başka doktora daha görün. İnşallah tutar ve bunlara hiç gerek kalmaz ama tutmazsa bir başka doktora daha görün. Bunun kararını sen ve eşin vereceksiniz ve aynı zamanda uzman bir görüş. Diğer doktorlar da aynı şeyi söylerse kimle yola devam edeceğine sen karar vereceksin.
çok haklısın bende aslında öyle düşünüyorum eğer tutmazsa tüp bebek merkezlerindeki özel yerlere gidip konuşmak istyrum yaptırırsam da özel de yaptırıyım bu sefer diyorum. zaten aşılamamı üniversite hastanesinde yaptırdım ama orda da muayaene parası verdim özel gibi o yüzden kafam çok karışık bundan sonraa nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum çevremde de hiç bu yollardan geçen kimse yok kimseyle de konuşamıyorum o yüzden sizden desyek bekliyorum canm

Bebişler iyi kuzum büyüyoruz :) darısı size olsun. Sen neler yapıyorsun :KK19:
ıyyim bende kuzum 9. takimdayim gayet guzel gidiyor bakalim yarina nekar vermis olacagim heyecanliyim bebek fikrini oldukca aklimdan cikardim suan tek odak noktanmm zayiflamak bakalim geçen ayki klomen tedavim beni cok sarstı çünkü çok heveslendim çok umut bagladim ve bianda sanki yukardan pat diye düştüm sanki ama yine toparlanip yoluna devam ettim bu sefer bebek için değil çünkü nekdr takarsa okdr zorlasiyor

Back