Over Torsiyon

cherrywine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
42
112
Over torsiyon olup ameliyat olmadan düzelen ama daha sonra torsiyonu tekrarlayan var mı?

Geçen sene yaşamıştim ameliyata gerek kalmadan düzeldi fakat bu ay adetim 1 hafta gecikti. Sağ overime bastırdığımda ağrı hissediyorum zaman zaman.

Tekrar olmasından korkuyorum.

Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?

Ben varım canım. 3 kez torsiyon geçirdim 4. De yumurtalık kangren oldu ve alindii. Sebep olarak herhangi bir şey gözükmüyor. Sağ overim yok sol yaklaşık 10 yıldır tek başına mücadele ediyor :)

Ben varım canım. 3 kez torsiyon geçirdim 4. De yumurtalık kangren oldu ve alindii. Sebep olarak herhangi bir şey gözükmüyor. Sağ overim yok sol yaklaşık 10 yıldır tek başına mücadele ediyor :)

Çok geçmiş olsun 😔
Çok ilginç bir durum bir sürü sebebi olabildiği gibi sadece genetik olarak tüpler uzun olduğu için bile dönebiliyormuş.

Bana regl öncesi kistin sebep olduğunu söyleyip yasmin verdiler. Regl olunca atılacakmis kist. 6 ay kullandım reglim duzenliydi. Geçen ay bıraktım, zamanında regl oldum ama bu ay aksadı. Ağrı da olunca bugün tarlusal a başladım çünkü regl düzenim bozulduğunda torsiyon olmuştu geçen sene. Bu sefer de yine olur mu acaba panikledim.

Bir de pcos var bende, kilolu değilim fakat tuylenme problemi ve adet düzensizliği yaşadım çok uzun süre:KK61:

Bu dönme olayını tamamen önlemenin Bi yolu yok mu :KK61:

Ben de hemşireyim bi çözüm bulamadım :) kilom hiç yok zayıfim hala 45 kiloyum yaş 27. Sağ overde 3 cm kistim vardı ameliyat olduğumda . Diğer torsiyonlarimda yoktu. Tekrarlayan torsiyonlarda yumurtaliga bir iki dikisle tutturan doktorlar varmış öyle duymuştum uygulayan yada uygulanan görmedim. Guvenirliginden supheliyim. Ben onleyemedim 18 yaşında ameliyat oldum adetlerim duzenliydi bir sikintim yoktu kilom tuylenmem hiçbir şeyim yoktu. Sebepte bulamadılar. Tüpler uzun da değildi. Ameliyattan sonra biyopsiye gitti bütün sonuçlar normal sadece torsiyonu bağlı enfeksiyon ve sıvı görüldü Tüpte.

Cok hareket etme , zıplama , cinsel ilişkide dikkatli ol , ağır kaldırma spor yapma demişlerdir mutlaka. Dolmustan inerken bile çok yavaş inerdim tekrarlamasin diye ama bazı şeylerin önüne gecemiyosun. Bana söylenen bazı overler tam sabit olmuyor ve korumak zorundasın.

Cok hareket etme , zıplama , cinsel ilişkide dikkatli ol , ağır kaldırma spor yapma demişlerdir mutlaka. Dolmustan inerken bile çok yavaş inerdim tekrarlamasin diye ama bazı şeylerin önüne gecemiyosun. Bana söylenen bazı overler tam sabit olmuyor ve korumak zorundasın.

Bana da ameliyat riski olduğu dönem benzer uyarılar geldi fakat bir süredir spor da yapıyorum açıkçası. Tarlusal ise yaramazsa muayeneye gitmem gerekecek, muhtemelen kist yüzünden tekrar. Umarım olurum:KK43:

Belirtileri ne bu over torsiyonun? Geçmiş olsun bu arada şifa diliyorum

Teşekkür ederim.

Bendeki tek belirtisi inanılmaz bir ağrıydı. Regl sancısı gibi değil. Anlatılmayacak kadar şiddetli. Sağ tarafımda bobregimden kasiklarima ordan da dizime kadar inen bir ağrı. Acı eşiğim çok yüksek olmasına rağmen 2. Gün acıdan ağladım. Doktora gitmeyi sevmediğim için önce üşüttüm sandım gitmedim, sonraki gün artınca böbrekte kum herhalde dedim yine gitmedim. Ama gece uyutmayinca sabah hastaneye gittim.

Doktorum ağrı kesiciyi kesinlikle yasaklamıştı benzer bir durum olursa. Size de onu tavsiye edebilirim. Ağrı kesici almadan doktora gidin. Apandisit gibi bu durum da, acil ameliyat deniyor bana da öyle dendi çünkü kan akışı kesildiği için over kangren oluyormuş. Apandisitle karistirildigi bile oluyormuş :KK43:

ameliyatı beklerken şansıma başka bir kadın dogumcu profesör daha muayene etmek istedi. Kan akışı görülünce ameliyat ertelendi müşahedede kaldım 1 akşam, sonraki gün düzeldi kendi kendine.

Teşekkür ederim.

Bendeki tek belirtisi inanılmaz bir ağrıydı. Regl sancısı gibi değil. Anlatılmayacak kadar şiddetli. Sağ tarafımda bobregimden kasiklarima ordan da dizime kadar inen bir ağrı. Acı eşiğim çok yüksek olmasına rağmen 2. Gün acıdan ağladım. Doktora gitmeyi sevmediğim için önce üşüttüm sandım gitmedim, sonraki gün artınca böbrekte kum herhalde dedim yine gitmedim. Ama gece uyutmayinca sabah hastaneye gittim.

Doktorum ağrı kesiciyi kesinlikle yasaklamıştı benzer bir durum olursa. Size de onu tavsiye edebilirim. Ağrı kesici almadan doktora gidin. Apandisit gibi bu durum da, acil ameliyat deniyor bana da öyle dendi çünkü kan akışı kesildiği için over kangren oluyormuş. Apandisitle karistirildigi bile oluyormuş :KK43:

ameliyatı beklerken şansıma başka bir kadın dogumcu profesör daha muayene etmek istedi. Kan akışı görülünce ameliyat ertelendi müşahedede kaldım 1 akşam, sonraki gün düzeldi kendi kendine.
Canım bu adet dışı dönemde mi oldu, ağrın yani

Over torsiyon olup ameliyat olmadan düzelen ama daha sonra torsiyonu tekrarlayan var mı?

Geçen sene yaşamıştim ameliyata gerek kalmadan düzeldi fakat bu ay adetim 1 hafta gecikti. Sağ overime bastırdığımda ağrı hissediyorum zaman zaman.

Merhaba bende 3 gün önce şiddetli kasık ağrısı ile doktora gittim hemde aglayarak bobregimide şancı yapıyordu hemen ağrı kesici yaptılar kadın doğum gördü renkli dopler yapıldı over torsiyon teşhisi konuldu normalde zaten çikolata kisti hastasiyim 6 kere ameliyat oldum .acil de ameliyat olacaktım ama özel sağlık onay vermedi eve geldik olamadım şimdi ise agrim kesildi napicam bilmiyorum

Merhaba ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım hamileliğimin 12. Haftası rahim yetmezliği teşhisiyle dikiş atıldı sonra 24. Haftası overtorsiyon oldum ancak gebelikte rahimbüyüdüğü için batini kapattı bunu göremediler ve sol yumurtalık kangren oldu inanılmaz bir agriydi ve buna 4 gün dayandim ne olduğunu bulamadılar kangren olduktan sonra eller ayaklar yüzde şişme ve kusma oldu 4. Gün öğleden sonra suphelenip ameliyata alıp orda gördüler ama tabi iş işten geçmişti..yani kızım da bende Ucuz atlattık tabi sonrasında enfeksiyonlarla mücadele vs başladı... Allahım tüm hastalara acil şifa ağrı çekmek çok zordu

Mrb baya zmn geçmiş ama bende aynı durumu yaşıyorum iki kistim var 5 ve 8 cm,2 defa öyle bir ağrı çektim 2 ,3 gün devam eden bidaha yaşamaktan korkuyorum doğrusu siz nasıl oldunuz acaba?

Çok geçmiş olsun 😔
Çok ilginç bir durum bir sürü sebebi olabildiği gibi sadece genetik olarak tüpler uzun olduğu için bile dönebiliyormuş.

Bana regl öncesi kistin sebep olduğunu söyleyip yasmin verdiler. Regl olunca atılacakmis kist. 6 ay kullandım reglim duzenliydi. Geçen ay bıraktım, zamanında regl oldum ama bu ay aksadı. Ağrı da olunca bugün tarlusal a başladım çünkü regl düzenim bozulduğunda torsiyon olmuştu geçen sene. Bu sefer de yine olur mu acaba panikledim.

Bir de pcos var bende, kilolu değilim fakat tuylenme problemi ve adet düzensizliği yaşadım çok uzun süre:KK61:

Bu dönme olayını tamamen önlemenin Bi yolu yok mu :KK61:
Bende aynı durumdayım ya hem kist hem pcos var iki defa yaşadım öyle ağrıyı sancıyı acillik oldum hicbirsey fayda etmiyordu iki üç gün boyunca ben aralıksız o ağrıyı çektim sürekli ağlıyordum artık çaresizlikten kendiliğinden geçmesini bekliyordum acile gittiğinde de kimse bana yumurtalik torsiyonu demedi ben kendi araştırmalarım sonucu öğrendim böyle biseh olduğunu

X