ben 17 yasındayım 2 ay önce yumurtalık ve rahim ağzında asırı derecede iltihap cıktı uykularım kaçtı uyuyamadım acıdan kasıntıdan yanmasından gece 4te 5te hastanelere gittim serum takıp takıp gönderdiler acısı geciyodu eve gelip uyuyordm belli bir süre sonra acıdan tekrar uyanıyordm uyku düzenim alt üst olmsutu resmen nese jinekologa gittim bana 3 tane ilac yazdı monodoks falan işte neyse artk hissetmedim iltihapları geçti dedim ilaclarda bitmişti gece kasıklarımda bi sancıyla uyandım hemen hastaneye gittik ultrason falan derken kist cıktı yumurtalıklarımda bi tane 8mm büyüklüğünde dediler korkmadım kücük diye aradan 4gün geçti birden sancı girdi ama öyle böyle degil hemen hastanye gittik tekrar ultrason yaptılar kist 50mm büyümüş 58mm ye cıkmıs bide diğer yumurtalıktada kist cıktı oda 53mm capındaymıs doktor gyneell verdi smdi bana adet olmamı bekledik 4 5 gün önce adet oldum sükür ama cok korkuyorum 4 günde okadar büyümesine bide daha genç kızım sonucta doğum kontrol hapı içmem normal mi? haberlerdede cıktı geçen günlerde doktor kullanmayın diyo haberlerde ocakta 18den gün alıp direk ameliyat olmak istiyorum ama ondanda korkuyorum ya yumurtalıklarımı alırlarsa yada zzedelenirse kısır kalırsam vs vs die. yardımcı olun lütfen