Haklısın canım vergiyi çok veriyoruz benzinin sadece dörtte üçü vergi diye duymuştum , ah o arabalara içim gidiyor da dediğin gibi 200 bin. Ben burada memur olarak alamıyorum avrupadaki işçi kuzenim alıyor :)Rica ederim tatlim bilmemen cok doğal... ben mimarım bu malzeme konuları ile de meslegim geregi cok ilintiliyim bu sebeple biliyorumama söyle bir baktigimda yurt disinda 15000 eur olan bir arabayi yani 60000 tl olan bir arabayi burada 200000 e satiyorlar bunun 130 bin tl si sirf vergi... biz uretmeyen yalnizca tuketen bir toplumuz ve devlet de uretime destek vermediginden ve tum gelir getiren varliklarini sattigindan sirf vatandasin sirtindan geciniyor. Vergi adi altinda bir suru para topluyor... vergiler bu kadar fazla oldukca bu ulkede hicbirseyde indirim olmaz... siradan asgari ucretle gecinen kisinin bile brut gelirinin yuzde bilmem kaçi vergiye gidiyor...
Merak etme cnm okumuş veya elinde zanaati olan kimse alamiyor o arabalariHaklısın canım vergiyi çok veriyoruz benzinin sadece dörtte üçü vergi diye duymuştum , ah o arabalara içim gidiyor da dediğin gibi 200 bin. Ben burada memur olarak alamıyorum avrupadaki işçi kuzenim alıyor :)
Yani arkadaşım zam gelmeden önce aldığı için fiyat bu. Keşke bu bilgi callcenter çalışanlarında da olsa. Bende ürünlere zam geldiğini düşündüm fakat fellik fellik ÖTV indiriminden bahsedilince acaba şansımı kullansam mı diye düşünmüştüm fakat vazgeçtim. Tuttuğum balıkları lokantalara satıyorum sanırım böylesi benim için daha karlı olacak. Hem dolap maliyeti yok, hem balıkları nakite çeviriyorum : )
Merak etme cnm okumuş veya elinde zanaati olan kimse alamiyor o arabalariağababaları var ya onlar alıyor iste :) halbuki örnek olarak abd de bir itfaiye eri bile bahçeli 3 katlı ev sahibi olabilirken burada insanlar bir ömürlerini banka kredilerine ipotekleyip 3 +1 eve zar zor sahip oluyorlar hele istanbulda ev fiyatları uçmuş durumda... kıssadan hisse bizler gibi sade vatandaşlar böyle bakar dururuz fiyatlara ötv miş kdv miş her turlu bizden tahsil ediliyor 80 tl elektrik kullanip 160 tl fatura oduyoruz... Allah herkese kolaylik versin. Bir gun devlet fabrikalar acip egitimde gercek bir reforma gidip bilim ve teknolojiye dönerse iste o vakit bu ulke gercekten kalkinir ve iyilesme soylemleri kagit uzerinde kalmaktan cikip cebimize yansır.
gardolabın fiyatı gecen ay 3000 tl idi. bu ay 3300 tl idi istikbalde. ötv indirimi ile 2800 e almam gerekiyordu. bana 3000 tl dedidler . dedim geçen ay zaten 3000 tl idi. biz bu ürünü indirim yokken aldık ne yapalım dediler. o kadar sinirlendim ki . ama almak zorundaydım cünkü zamanında evim dar olduğu için gömme dolapla idare etmiştim. şimdi ise takımın parçası diye mecburen aldım.Merhaba,
Yaşadığım örnek üzerinden gidersek ;
ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.
İnanmıyorum böyle şeylere, buda haklılığım kanıtı olduMerhaba,
Yaşadığım örnek üzerinden gidersek ;
ÖTV indirimi açıklanmadan 1 ay önce alınan Arçelik 2061 Çekmeceli Derin Dondurucu fiyatı 1.600 TL olurken ÖTV indirimi girdiğinde ÖTV indirimli fiyatı nasıl oluyorda 1.800 TL oluyor ? Ben bunu çözemedim. Aradım Arçeliğ'e de sordum cevap veremediler. 2 gün sonra Arçelik'ten bu ürünü almak istiyormuşsunuz 1.500 TL'ye size özel verebiliriz dendi. Ben bu olayı sorgulamasam 1.800 TL ödeyip bu derin dondurucuyu alacaktım. Şimdi size soruyorum ÖTV indiriminden yararlandınız mı ? Yararlandıysanız ÖTV öncesi ve sonrası fiyatları karşılaştırma fırsatınız oldu mu ? Bu arada ÖTV indirimi Eylül ayına kadar uzatılMIŞ.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?