• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otuz yas sendromu felaket vurdu:((

Yasadiklariniza gercekten cok üzüldüm ve ayakta kalisinizi cok taktir ettim. Benim de basimdan fiziksel ve psikolojik siddet olan bir evlilik gecti halbuki onun icin ülkemi bile degistirmistim. Ayrildiktan sonra türkiyeye dönmedim ailemi senede bir kere görüyorum ama yine de türkiyeye dönmeyi düsünmüyorum. Siz cok güclü bir kadinsiniz ayrintili cevabiniz icin tesekkür ederim bana iyi geldi:) umarim ben de o yasam isigini tekrar kazanirim..

hala zaman zaman sinir ataklarım olur. kendime küstüğüm de. o zamanlarda aklıma içimdeki küçük kız çocuğu geliyor. kız çocukları şımarık gibi gözükseler de güçlüdürler. küçükken şirinlikle herşeyi yaptırma güçleri büyüdükçe olgunluk ve sabırla herşeyi çözme gücüne döner.
siz de içinizdeki küçük kızla konuşun.
onu hayatınıza alırsanız bence herşey daha güzel olacak..

umarım sizin için de hayat güzel sürprizlerle gelir bundan sonra.. :)

benim karsima cikti ama ben istemiyorum birini. hele sevmek asiri yorucu. tanimaya calismak falan. simdilik boyle iyiyim.
canim istemiyor diyip eve kapanmayin. arkadaslarinizla gorusun. oturun kahve icin.
sac renginizi degistirin mesela.
ben cok kitap okumustum ilk donemler ozellikle gece uyumadan once. kitap okuyun uyumadan once. yalniz kalmamaya ozen gosterin. evliyken yasadiginiz sikintilari dusunun ve bugununuze sukredin.
benim soylememle olacak is degil bunlar biliyorum ama, icimden gelmiyor diyerek yapacaklarinizdan vazgecmeyin en azindan.
bi de yasiniz cok guzel kiymetini bilin bence. daha ileri de uzuluruz yaslandik diye :)))
Sizin cocugunuz var mi? evet yeni insanlar tanimak o kadar yoruyor ki benide yeni kiz arkadas tanimak bile istemiyorum . Kitap okumaya calisiyorum ama baska düsüncelere daliyorum birakiyorum. Spor yapcam diyorum sonra yerimden bile kalkmak istemiyorum. Kendime artik dogru dürüst bakmiyorum sadece cok rahat olan kiyafetler giyiyorum süsü püsü unuttum yani. Malesef durum bu..

Ben 6 sene önce evlilik yaptım
Çocuğumuz olmadı
işte o zaman 30 yaş sendromuna girdim
O gün bıgündür her yerden yaşımı sildim :bicak:çocuk olayına takmıştım demek
Şimdi hayırlısı istiyorum 33 yaşındayım değiştiren tek şey sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladım ve şükrettim

hala zaman zaman sinir ataklarım olur. kendime küstüğüm de. o zamanlarda aklıma içimdeki küçük kız çocuğu geliyor. kız çocukları şımarık gibi gözükseler de güçlüdürler. küçükken şirinlikle herşeyi yaptırma güçleri büyüdükçe olgunluk ve sabırla herşeyi çözme gücüne döner.
siz de içinizdeki küçük kızla konuşun.
onu hayatınıza alırsanız bence herşey daha güzel olacak..

umarım sizin için de hayat güzel sürprizlerle gelir bundan sonra.. :)
insallah hepimiz icin güzel seyler olur. Betül Mardin diye bir kadin kesfettim 92 yasinda halkla iliskiler uzmani hala calisiyor youtube da videolari falan var. Gözlerinde hala o muzi kiz cocugunu görebiliyorsunuz. Bakimli kendine güvenen cok tatli bir kadin, beni cok motive etti aslinda

Ben 6 sene önce evlilik yaptım
Çocuğumuz olmadı
işte o zaman 30 yaş sendromuna girdim
O gün bıgündür her yerden yaşımı sildim :bicak:çocuk olayına takmıştım demek
Şimdi hayırlısı istiyorum 33 yaşındayım değiştiren tek şey sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladım ve şükrettim
Hayirlisi olsun canim esin arkanda sana destek oluyorsa hic sorun degil bence. Dedigin gibi saglik en önemlisi.

29 yaşındayım ama ortalarda otuz oldum otuz yaşındayım otuzuma geldim diey söylenip duruyorum.

Bana gore otuzlu yaşlarla kırklı yaşlar insanın her yönden verimli çağları.

simdi yirmili yaşlardaki düsuncelerim cok cocuksu geliyor. Kendimi daha olgun ne istedigini bilen kisiliğini oturtmus olarak goruyorum.

Ayrıca bence 30 lu yaşlardan sonra insanı yüzüne başka bir güzellik geliyor. tamam artık 20 li degilsin ama 30lu yaşların olgunluğu insanın yüzüne yansıyor. yüz hatları insanların daha belirginleşiyor.

40 olduğunuzda da 30 lu yaşlarda kendimi niye üzmüşüm diye üzülmemek için bu yaşların kıymetini bilmek lazım.

Sizin cocugunuz var mi? evet yeni insanlar tanimak o kadar yoruyor ki benide yeni kiz arkadas tanimak bile istemiyorum . Kitap okumaya calisiyorum ama baska düsüncelere daliyorum birakiyorum. Spor yapcam diyorum sonra yerimden bile kalkmak istemiyorum. Kendime artik dogru dürüst bakmiyorum sadece cok rahat olan kiyafetler giyiyorum süsü püsü unuttum yani. Malesef durum bu..
yok benim cocugum olmadi. birazda buyuzden yeni iliski istemiyorum. cocuk benden kaynakli olmadi. yine aynisorunlar yine ayni negatif sonuclar. bunlarla ugrasmak istemiyorum. evliligi buyuzden dusunmuyorum.

iste buyuzden size, caniniz istemese de yapn diyorum.o hamligi cok iyi biliyorum ben. izin verseydim hala depresyondaydim eminim ama, hayat guzel. yasamak guzel. ve devam ediyor hayat disarida.
sevmeseniz bile insanlari iletisime gecin. kendinizi dinledikce batarsiniz.
hersey dortdortluk olmuyor iste.
spora bende gittim ama evde manti yiyip spora gitmek sadece yorucu oldu:)))
yapacaginiz tek sey icimden gelmiyo canim istemiyor diyip kendinizi soyutlamayin.

hos benimde psikolojim super degil..nacizane tavsiye veriyorum size. insallah cok iyi oluruz.
insallah sever sevilirsiniz.
turkiye ye gelin ailenizi gorun, aileyi gormek her zaman iyi geliyor insana.
arefe gununu iple cekiyorum annemi gorecegim diye.
imkaniniz varsa sizde gelin turkiyeye.

insallah hepimiz icin güzel seyler olur. Betül Mardin diye bir kadin kesfettim 92 yasinda halkla iliskiler uzmani hala calisiyor youtube da videolari falan var. Gözlerinde hala o muzi kiz cocugunu görebiliyorsunuz. Bakimli kendine güvenen cok tatli bir kadin, beni cok motive etti aslinda
evet biliyorum, çok kıymetli konuşmaları vardır.
kendisi çocukken disleksisi varmış yanlış anımsamıyorsam. ama yılmamış..

30 yasinda evlenmeseydim bekar olarak 30 olsaydim en verimli cagim kadinin en guzel yasi derdim.evleneli cok olmadi nerdeyse cöktüm.bana unlulerin estetikcisi lazim anca oyle kurtarir bu tip. Oysa ne guzeldim... bekarsin daha ne istyosn git diledigince gez bakimalrini yaptir istedigini giyin.ahhhh ahhhh.icimde kaldi o mini sortlar diz ustu ucusan elbislerlre. Ben onlarla ucus ucus saclarimla kendimi genc hissedierm vallahi

Hayirlisi olsun canim esin arkanda sana destek oluyorsa hic sorun degil bence. Dedigin gibi saglik en önemlisi.

İkimizde birbirimize destek oluyoruz inş.
Hayat çok garip 1 sene önce çocuğumuz olsun derdik
1 sene sonra sen yaşa çocuğumuz olmasa da olur dedim
İnsan en çok neden korkuyorsa kılıçı önce korkusuna çekiyor

29 yaşındayım ama ortalarda otuz oldum otuz yaşındayım otuzuma geldim diey söylenip duruyorum.

simdi yirmili yaşlardaki düsuncelerim cok cocuksu geliyor. Kendimi daha olgun ne istedigini bilen kisiliğini oturtmus olarak goruyorum.

Ayrıca bence 30 lu yaşlardan sonra insanı yüzüne başka bir güzellik geliyor. tamam artık 20 li degilsin ama 30lu yaşların olgunluğu insanın yüzüne yansıyor. yüz hatları insanların daha belirginleşiyor.

40 olduğunuzda da 30 lu yaşlarda kendimi niye üzmüşüm diye üzülmemek için bu yaşların kıymetini bilmek lazım.
Benim 20 li yaslarimi özlememin
30 yasinda evlenmeseydim bekar olarak 30 olsaydim en verimli cagim kadinin en guzel yasi derdim.evleneli cok olmadi nerdeyse cöktüm.bana unlulerin estetikcisi lazim anca oyle kuratir bu tip. Oysa ne guzeldim... bekarsin daha ne istyosn git diledigince gez bakimalrini yaptir istediginj giyin.ahhhh ahhhh.icimde kaldi o mini sortlar diz ustu ucusan elbiselre. Ben onlarla ucus ucus saclsrimla kendimk genc hissedierm vallahi
Benim de karisanim görüsenim yok istedigimi giyip istedigim yere gidebilirim ama benimde icimden gelmiyor iste. Insan hep elinde olmayani istiyor. Neden cöktünüz? stresli seyler mi yasadiniz? üzüntü ve stres insani cökertiyor belki ben de o yüzden cöktüm:(

evet biliyorum, çok kıymetli konuşmaları vardır.
kendisi çocukken disleksisi varmış yanlış anımsamıyorsam. ama yılmamış..
evet siddet gördügü icin beyninde bir problem olmus ama kadin 92 yasinda bile zeki ve güclü bir kadinin en güzel örnegi.

Benim de karisanim görüsenim yok istedigimi giyip istedigim yere gidebilirim ama benimde icimden gelmiyor iste. Insan hep elinde olmayani istiyor. Neden cöktünüz? stresli seyler mi yasadiniz? üzüntü ve stres insani cökertiyor belki ben de o yüzden cöktüm:KK43:

Benim de karisanim görüsenim yok istedigimi giyip istedigim yere gidebilirim ama benimde icimden gelmiyor iste. Insan hep elinde olmayani istiyor. Neden cöktünüz? stresli seyler mi yasadiniz? üzüntü ve stres insani cökertiyor belki ben de o yüzden cöktüm:KK43:
Kocam var neden cokmuyeyim.🤣

zaten kirkli yaslari düsününce biraz daha iyi hissediyorum kendimi bari bu yaslarin kiymetini bileyim diyorum:) ben iste o yüzüme oturan kadinsiligi sevmiyorum. Acilarin izleri gibi sanki. Yeni taniyan biri bile sende bir sey var sanki diyor.

Dogrusu yas ilerliyor zaman yerinde durmuyor. Fakat bunun onunde duramayiz. Ben kendimi mumkun oldugunca bilgi ve birikimle beslemeye gayret ediyorum. 35 yasindayim. Kutuphanede calistigim icinde genci yaslisiyla hergun yeni birseyler ogreniyorum. Sporu da ihmal etmemek gerek. Isime bisikletle gider gelirim, ekim gibi Turkiye'ye tatile geldigimde kisa bir bisiklet tatili de dusunuyorum. Eylul gibi yoga derslerine baslamak istiyorum. Buz pateni merkezi var yakinimda, onu da arastirdim. Derslerine baslamak istiyorum. Boyle gidip ara ara buz pateni yapanlari seyderiyorum verdigi huzur tarif edilemez. Niye gec kalasiniz hayata. Yeter ki isteyin, isteyelim. Ailemde hayatimda cok huzursuzluklar yasadim hala da yasiyorum. Cok yakinlarimdan kaziklar yedim, 5 yil once kardesimi kaybettim. Ama bir karar aldim. Kendimi olumsuzluklardan tamamen soyutlamak malesef imkansiz ama niye kendime dert edineyim? Artik kendim icin yasayacagim. Kendimi mutlu etmek icin:)

Kocam var neden cokmuyeyim.🤣
anliyorum:) bence evlilik bir insanin hayatinda dönüm noktasi zaten. Bir evde yasamak alismaya calismak bazi söyledigi yaptigi seylere sok olmak bunlarla nasil basa cikcagini düsünmek cok yorucu. Bende cökmüstüm hem de daha cicim aylarinda:))

Dogrusu yas ilerliyor zaman yerinde durmuyor. Fakat bunun onunde duramayiz. Ben kendimi mumkun oldugunca bilgi ve birikimle beslemeye gayret ediyorum. 35 yasindayim. Kutuphanede calistigim icinde genci yaslisiyla hergun yeni birseyler ogreniyorum. Sporu da ihmal etmemek gerek. Isime bisikletle gider gelirim, ekim gibi Turkiye'ye tatile geldigimde kisa bir bisiklet tatili de dusunuyorum. Eylul gibi yoga derslerine baslamak istiyorum. Buz pateni merkezi var yakinimda, onu da arastirdim. Derslerine baslamak istiyorum. Boyle gidip ara ara buz pateni yapanlari seyderiyorum verdigi huzur tarif edilemez. Niye gec kalasiniz hayata. Yeter ki isteyin, isteyelim. Ailemde hayatimda cok huzursuzluklar yasadim hala da yasiyorum. Cok yakinlarimdan kaziklar yedim, 5 yil once kardesimi kaybettim. Ama bir karar aldim. Kendimi olumsuzluklardan tamamen soyutlamak malesef imkansiz ama niye kendime dert edineyim? Artik kendim icin yasayacagim. Kendimi mutlu etmek icin:)
Anladigim kadariyla siz de yurtdisindasiniz evlilik dolayisiyla mi geldiniz? Benim de her türlü imkanim var ama icimde istek yok bir ara spora baslamistim ve cok olumlu etkilerini görmüstüm ama sonra onuda biraktim simdi tekrar baslamak icimden gelmiyor. Yasadigim sehirde her türlü imkan var ben de istek yok. Kendime bakmayi tamemen biraktim zaten bir nemlendirici sürsem onada sükrediyorum. Her seye yeniden baslamam gerekiyor

yok benim cocugum olmadi. birazda buyuzden yeni iliski istemiyorum. cocuk benden kaynakli olmadi. yine aynisorunlar yine ayni negatif sonuclar. bunlarla ugrasmak istemiyorum. evliligi buyuzden dusunmuyorum.

iste buyuzden size, caniniz istemese de yapn diyorum.o hamligi cok iyi biliyorum ben. izin verseydim hala depresyondaydim eminim ama, hayat guzel. yasamak guzel. ve devam ediyor hayat disarida.
sevmeseniz bile insanlari iletisime gecin. kendinizi dinledikce batarsiniz.
hersey dortdortluk olmuyor iste.
spora bende gittim ama evde manti yiyip spora gitmek sadece yorucu oldu:)))
yapacaginiz tek sey icimden gelmiyo canim istemiyor diyip kendinizi soyutlamayin.

hos benimde psikolojim super degil..nacizane tavsiye veriyorum size. insallah cok iyi oluruz.
insallah sever sevilirsiniz.
turkiye ye gelin ailenizi gorun, aileyi gormek her zaman iyi geliyor insana.
arefe gununu iple cekiyorum annemi gorecegim diye.
imkaniniz varsa sizde gelin turkiyeye.
Benimde cocugum yok olsa belki ona bile bakamazdim bu ruh haliyle:) Bir insanla yasamak ne kadar iyide olsa basli basina zor zaten bakalim kismet olursa olur olmazsa olmaz. Bu süre icinde kendimi gelistirmeye calisiyorum ama su an öyle bir ruh halindeyim ki canim istemiyor. Belki gercekten benimde tatile ailemi görmeye ihtiyacim vardir.

38 yaşındayım bence kadının en güzel yaş aralığı 30, 40 yaş arası dönemdir, ama 32 yaşında kendinizi yaşlı hissetmeniz hiç normal değil bence ,daha genç sağlıklı olmak için spor yapın ve cilt bakımlarınızı aksatmayın ,fakat size öyle geliyor yani yaşlı falan değilsiniz psikolojik bir durum yaşıyorsunuz sanırım ,her yaşın ayrı bir güzelliği var bunu unutmayın

Kizlar 32 yasindayim kendimi yasli hayata gec kalmis hissediyorum 30 yasta böyle duygularin normal oldugunu okudum ama ben cok kafama takiyorum asiri derecede yirmili yastakilere özeniyorum ve artik kendimi güzel hissetmiyorum sanki yüzüm elastikiyetini kaybetti saclarim azaldi. Bosandimda zaten üc sene önce artik kimse beni begenmicek diye kafama takiyorum yalniz evlilik yapmaktan korkuyorum. Otuz yas kadinlarindan öneriler bekliyorum hayatinizi ve düsüncelerinizi duygularinizi nasil düzene koyuyorsunuz? Genc kalmak icin neler yapiyorsunuz? simdiden tesekkürler
Bu yaşını göremeden ölüp gitmiş insanları düşünsen? Genç öldüler olsun cesetleri güzeldir diyemi düşünücez? Sağlıklı düşünemiyorsunuz boşanma yeniden evlenme vb kaygılar sizde sağlıksız düşüncelere yol açmış. 30 dediğin nedirki? 40 ında benden senden güzel fıstık gibi hatunlar biliyorum. Tabi hiçbiri kendine acımıyor. İnsan kendinin düşmanıdır. Kendinize acıyarak en büyük kötülüğü yine siz kendinize yapıyorsunuz. Yaşadığınız her an size bahşedilmiş bir hediyedir aldığınız nefesinizi birgün geri veremiyceksiniz yaşadığınız her anın kıymetini bilin ve her insan bir amaçla dünyaya gelmiştir bizim amacımız sonsuz bir güzellik ve evlenmek bukadar sığ biri olduğunuzu düşünmüyorum bence her insan iyilik sevgi hoşgörü vs bunlar arasından bir görevle yüklü gönderilmiştir dünyaya niye yaşadığınızı yaşam amacınızı sorgulayın bi hedefiniz olsun. Böyle saçma şeyler düşüneceğinize huzurevindeki kimsesiz yaşlıları düşünün. Sevgi evlerindeki anasız babasız yavruları düşünün. Dünyanın iyiliğe ihtiyacı var estetik güzelliğe değil. Yapmayın bunu kendinize çok boş şeyler yazdıklarınız.zihninizi bunlarla kirletmeyin. İyilik yapın aradığınız iç huzuru bulacaksınız.

Back
X