Oturup kalkma

magdelena

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
924
12
32
kızlar benim arkadşm sandalyeye otur kalk otur kalk yaparak kilo vermiş. gerçekdende kız zapzayıf... günde 400 kez yapıomş. bgn bnde başladm daha demin 100 yabtm fazlasına dayanamıorm 10 dkka sora bi 100 daha yapcam. sonuçları bildiririm ay şu bacaklarım basenlermde gder inşallllaaahhhihoyyyt

sonuclari bildir tatlim ilginc geldi vallah iyi sonuc alirsan bende katilirim sana

bi 400 de ben yaptım bugun. 15dk sürüyü neredeyse baya bi terletiyo tv izlerken oturmak yerine bunu yapmayı düşünüyorum
yine maymun iştahlık yapıp bırakmazsam tabii

bi 400 de ben yaptım bugun. 15dk sürüyü neredeyse baya bi terletiyo tv izlerken oturmak yerine bunu yapmayı düşünüyorum
yine maymun iştahlık yapıp bırakmazsam tabii

kız 400 taneyi bi keredemi bitirdiin:1shok: bn 100den fazla yapamıorm 1 kerede o yüsden deişik zamanlarda yapıorm 100er 100er

yaa sorma benimde üst bacaklarım ağrıyo bugün! ama 400 daha yaptım sempatiksalakcinni sanırım bu üst bacakları zayıflatıyo.. umarım kas yapmaz !!
ben 200 den sonra 2-3 dakika mola vererek tamamladım 400ü

slm kızlar ben uzun zamandır spor yapıorum dediğiniz hareket bacaklarda zamanla kaslanma yapar dozunu ıyı ayarlayın ben sandalye olmadan oturup kalkma hareketını yaparım bacaklarım yavaş yavaş kaslanor hoş bi goruntu oldu ama zayıflamadım şahsen çunku kilo almak isteyen biriyim amacım bacaklarımı şekillendirmek ve yağlanmayı azaltmak bu hareket gerçekten kas yapmak için birebir zaten squach die biliniyor yanı haltercilerın en kral hareketi diyebiliriz .onlar ağırlıkla yapıor tabi ama ben başlayalı yaklaşık 2 aya yaklaşıor bacaklarım giderek kaslanıor ve hafıf one doğru çıkıntı yaptı çok hoş oldu rio karnavalındaki kısların bacakları gıbı aman dikkat diyorum kas yapmak istemiyorsanız dıkkatlı yapın zayıflayım derken bacaklarınız kaslanır ve kalınlaşır.

neey!!! bu hareket bacakları kalınlaşıtırıomu şimdiiii :1no2: ama bnm bunu yapan arkdşmda kas mas bişe yokki kızın gayet normal bi vücudu var ve ince

bu hareket benim işime gelior hem. yani diğer egzersizlerden daha rahat gelio bana. ben aşrı üşengeç biriyimde... bide şey var kızlar .otururken bacaklarını yerden 20cm falan yukarı kaldırıosn..o da bacakları eritiomş. zaten yapınca çok pis yanıor üstler

slm magdelena bak sende diosun ustler yanıo die işte o yanma kaslarının çalıştığını gösterır .zamanla o yanan yerler kaslanacak ama öle abartılı deil tabi ben sandalye kullanmadan oturup kalktığım için kas yoğunluğu daha fazla ee doğal olarak bacaklar hafif dışa doğru siz sandalyeyle yaptığınız için benımkı kadar etkili olmaz tabı . fakat zamanla vucudun alışırsa o bölgeler yanan kısımlar sertleşecek.şöyle bir ay falan yap bak nası sertleşio ön bacakların . ama telaşlanma öyle çırkın bi göruntu olmuyo aksıne çok sexi bacaklara sahıp oluosun kı erkekler böyle bacakları daha hoş bulur benden söylemesı .istersen nette şöyle bi araştır bakalım popo kaldırma hareketlerı diye gır karşına kaanla zayıflama diye bişe çıkıo ona tıkla ordada videolar resimler falan var. ordanda gorursun oturup kalkma hareketlerını ama sandalyesiz tabiki . bir de sandalyeyle daha az efor sarfettığın için kas oluşumu daha uzun surede olur.hemen olmaz sende bacakların zayıfladığı zaman bırakırsın hareketlerı neyse bakalım umarım istediğin bacaklara kavuşursun

kızlar sandalyede oturup ayaklarınızın üstüne ağırlık koyup asagı yukarı kaldırırsanız buda bacakları kasa çevirip selilütleri yok ediyomuş bilmiyorumkismile

amazonsscum bn şunu annamadm şimdi. benim bacaklarım kalın incelsin istiorm. bunu yapınca kas olunca dahamı kalınlaşıcak

yok canım öle değil siz sandalyeyle yapıosunuz ya bu hareketi ben sandalyesız yapıorum kas oluşsun diye .banımde bacakların öntarafları ilk başlarda acaip yanıodu baktım 1 ay sonra falan hafıf çıkıntı yaptı taş gibi oldu kaslandı yanı .zaten sandalyesız imkanı yok 500 yada 600 yapamazsınız çok zor.ben bile bır buçuk ayı doldırdum 80 e zor ulaşıorum o yuzden kaslandı zaten. ama sandalyeyle zamanla alışıo ya backlar sende doğal olarak bacaklarım zayıflasın diye sayıları artırıosun artırdıkça bacakların yanmaya sertşelmeye başlar bu bır ay değilde 2 ay yada daha uzun surede olur .çok yoğun bi kas kutlesi olmaz tabi ama çalıştıkça kas yoğunluğu arta sende bacakların istediğin forma gelince bırakırsın .

ağrı olunca tahmin ettim aslında kas yaptıgını ama belki günde ayrı zamnlarda 100er tane yapsak zayıflatabilir ben yapmaya bu şekilde devam edicem

arkadaşlar zayıflayayım derken sağlığınızdan olabilirsiniz,bu oturup kalklma egzersizini ard arda 400 defa gibi bir tekrar sayısında yapmanız dizinize özellikle ileriye dönük inanılmaz zararlar verebilir,kıkırdak aşınmaları(eklem kireçlenmesi),artrit-artroz ve menisküs zedelenmelerine davetiye çıkarır.bu rahatsızlıklar geri dönüşü imkansız durumlardır yani kendini tamir etmeyen vücut dokularınızı geri dönüşümsüz yaralarsınız ve bu durum ileri yaşlarda özellikle ciddi ağrılara va hatta hareket kaybına yol açar...
zayıflamak ideal kiloda olmak elbette çok güzel ama bunun daha sağlıklı ve mantıklı yolları var....
bu arada ben fizyoterapistim,egzersiz konusu bizlerin görev ve uzmanlık alanı yani bu konuda fikir sahibi biri olarak bunları söylüyorum...

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Nadir Şener, insan vücudundaki eklemlerin kıkırdak denen bir tabakayla kaplı olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Kıkırdak, üzeri parlak, kaygan ve bulunduğu eklemin kolay hareket etmesini sağlayan beyaz bir tabaka. Bu tabaka, yaş, kilo, düşme ve çarpma tarzı travmalar gibi pek çok dış faktörün etkisiyle aşınarak parlaklığını kaybediyor ve yüzeyi pürtüklenmeye başlıyor. Pürtüklenen yüzeylerse bir süre sonra zımpara gibi birbirini aşındırmaya başlıyor. Zaman içinde iyice aşınan kıkırdak, tamamen yok oluyor ve eklem yerinde kemik kemiğe sürter hale geliyor. Bu durum, kemikte ve eklemde şekil bozuklukları gelişmesine neden oluyor. Bu aşamadan sonra, hastanın ağrısı artıyor, yürüyemiyor ve eklemini hareket ettiremez hale geliyor".

Eklem kireçlenmesinde en sık görülen şikayetleri ağrı, şekil bozukluğu ve hareket kısıtlılığı olarak sıralayan Doç. Dr. Nadir Şener, hastalığın ilerlediği evrelerdeyse hastanın sadece ev içinde hareket edebildiğini, tuvalete bile gitmekte zorlanır hale geldiğini, gece ağrısı nedeniyle uyuyamayan hastanın baston ya da bir destek olmadan yürüyemediğini söyledi.

Eklem kıkırdağındaki aşınma ilk başladığı zaman hastaların genellikle hafif ağrı, eklemlerden ses gelmesi ve şişlikler oluşması gibi şikayetlerle başvurduklarını belirten Doç. Dr. Şener, tedavi yöntemlerini anlattı:

"Biz ilk olarak hastalara korunma yöntemleri tavsiye ediyoruz. Bunlardan ilki eğer hastanın fazla kilosu varsa kilo vermesi gerektiği şeklinde oluyor. Hastanın kaslarını güçlendirmesi için çeşitli egzersizler öneriyoruz. Çünkü hareketlilik azaldıkça kaslar zayıflıyor ve bir süre sonra eklemlere daha fazla yük binmeye başlıyor. Bu da kireçlenmeyi ve kıkırdağın aşınmasını artırıyor. Korunma yöntemleri dışında, hastaya eklem kıkırdağının aşınmasını önleyici ve ağrı kesici ilaçlar öneriliyor. Eklemdeki şişlikler ve ağrılar için önerilen bir başka tedavi de buz. Eğer bu tedaviler hastaya yeterli gelmiyorsa, hastaya eklemin içindeki kayganlığı ve kıkırdağın beslenmesini artırıcı enjeksiyonlar uygulanıyor. Birer hafta arayla 3 kez yapılan enjeksiyonları, 6 ay ile 1 yıl arasında tekrarlamak gerekiyor".

ben bir zararının olacagını zannetmiyorum çünkü üst bacaktaki kası çalıştırıyor ayrıca çok basit bir hareket insanı hiç zorlamadan basen ve üst bacaktan zayıflatıyor yaklaşık bir hafatdır yapıyorım artık kas ağrısı bile yapmıyor ama inanın ki zayıflatıyor. Magdelenaya teşekkür ederim!

bende deniycem inşallah faydası olur birde kızlar beim kalçam yukarı kalkık öyle kalçaya sahip olan varmı hangi hareket kalkık olan yeri zayıflatır bu sandalye hareketinide yapacagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…