- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
Valla bazıları öyleymiş bizimki bimden aldığım emziği tuttu ama tutmasa hepsini denerdim büyük rahatlıkVarmi oneriniz chicco psyho kullaniyorum 10 dk tutup birakiyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla bazıları öyleymiş bizimki bimden aldığım emziği tuttu ama tutmasa hepsini denerdim büyük rahatlıkVarmi oneriniz chicco psyho kullaniyorum 10 dk tutup birakiyor
Benim kiz da ucuz 6 7 liralik emzigi tuttu. Ne aventler, chiccolar denedim. Damakli damaksiz neler neler. En son eczaneden ucuz weebaby aldik. Onu tuttu. O da 4 ay. Sonra dis donemj basladi asla almadi. Su an 14 aylik hala biberonu bile zorla aliyor. O da icinde meyve suyu varsa. Sut su falan icmez biberonda. Kendini tiksindiriyor,oguruyor falan.Valla bazıları öyleymiş bizimki bimden aldığım emziği tuttu ama tutmasa hepsini denerdim büyük rahatlık
Minnacık boyları var türlü türlü huyları varBenim kiz da ucuz 6 7 liralik emzigi tuttu. Ne aventler, chiccolar denedim. Damakli damaksiz neler neler. En son eczaneden ucuz weebaby aldik. Onu tuttu. O da 4 ay. Sonra dis donemj basladi asla almadi. Su an 14 aylik hala biberonu bile zorla aliyor. O da icinde meyve suyu varsa. Sut su falan icmez biberonda. Kendini tiksindiriyor,oguruyor falan.70 lira para verdim biberona. Hanimefendi yuzune bakmiyor
![]()
Sorma valla. Hanimefendiye mama begendiremedik. Kac tane marka denedik. 1 kere icti 2.gun almadi. Yo yo yi diyo kafasini salliyoMinnacık boyları var türlü türlü huyları var![]()
Kolik bir bebek annesi olarak sunu soyleyim. 3 ay bitince 4.aya girdigin gun bicak gibi kesilecek . Boyle dusun rahatla. En fazla 6. Aya uzar o da nadir.
Tam 2 ay her gece kafayi yedim. Artik bende agliyordum cocukla. Sonra saglam bir cocuk doktorunun tavsiyelerini dinledim ve rahat ettim gec de olsa. Masaj yapin mutlaka. Dus aldirin uyutmadan ve bebek yagiyla guzelce masaj yapin. Benim kizim aralikta dogmasna ragmen biz her gun yikardik. Isiticiyi acar salonun oortasinda yikardik. Suyun icinde guzel de bi masaj yapardik. Sonra beslenme gaz ilaci ve uyku Ve gaz ilacini kafaniza gore degil. Her gun ayni saatte verin.mesela benim kizin gaz sancisi aksam 10da baslardi gece 2 3 e kadar. Dr bana 8 gibi ver gaz ilacini dedi. Bir hafta duzenli kullan degisimi goreceksin dedi. Biz biogaia kullandik. Hayatimi kurtardi resmen.
Bir de bir gece ani sinir kriziyle int.ten aldigim salincak vardi. Artik o kadar yorulmustum ki kucagimda sallamaktan onu aldim otomatik sallaniyordu. O onda uyurdu ben yere yatak yapardim kendime. Kanguruyla gezdir. Ben kanguruyla bir nebze rahat ettim. Oylece uyudugumuzda cok oldu. En azindan uyuyabiliyordum..
Gaz zor ama gececek. Bunun daha dis donemi var,asisi var. Dur daha yeni basladik![]()
Uzulme hepimiz yasadik.. kolay buyumuyorlar iste. Elimizden gelenin en iyisini yapmiyor muyuz? Yapiyoruz tabiki. Nasil rahat ediyorsa oyle uyusun. Uyumadigi icin de huysuzlaniyor sonucta. Sabret gececek. Birkac ay daha disini sık. O uyudugu an sende uyu. Uyumazsan sutun de olmaz. Bebegin ac kalir ve daha cok huysuzlanir. Rezene ic birde. Aktardan rezene tohumu al. Onu demle ic. Ben gunde 3 kere falan iciyordum. Hem sut yapar hem de sutunden bebege de gecer. O da rahatlar.Aglamadigi zamanlarda cok tatli bir bebek kanim kayniyor aslinda evlattir sevilmezmi gaz sancisi cekerken bende onla cekiyor gibi uzuluyorumm. Ama neye agladigi belli olmayan o aglamalari yokmu cildirtiyor. Şuan yine bir aglama krizi sonrasi emzirme yastiginda uyuyor. Geliisimi icin oyle yatmamasi lazim ama napayim![]()
Bir ay sonrası anne sütünün yapısı değişiyormuş yani onu koruyan kollayan ilk aşi görevi gören süt bir anda onun beslenmesini ve tok tutmayı sağlamaya başladı yani besini değişti gibi öyle söyleyeyim vücudunda onun da ister istemez hazım sorunlari oluyordurMerhaba bayanlar.
40 gunlük bebegim var cok sükur tup bebek kendileri. Rabbim her isteyene yaşatsinilk 3 hafta yedirip altini degistirip besiginde uyuttugum bebegime 4.haftada biseyler oldu. Aglama krizleri, gaz sancilari derken kolik heralde dedik. Ama yine de uyuyordu gazi olmadigi zamanlarda. Şu 3-4 gündur gece 12 de ya da 2 de uyaniyor ve sabaha kadar uyumuyor once etrafa gulucukler saciyor etrafi izliyor sonra feryat figan meme istiyor. Meme verincede memede hemen uyuyor. Sonra yerine yatiriyorum tekrar feryat figan uyaniyor. Sabaha kadar tek yaptigim sey onu uyutmaya calismak. Normalde koynumda uyuyordu artik onu da yapmiyor. Kucagimda da agliyor. Cok sinirli emzigide tutmuyor.
Sinirlerim harap oldu.
Acisi varmis gibi aglamiyor. Sadece agliyor.
Ne yapilir ne olabilir bilmiyorum kizlar. Bu bir geçiş donemimi onuda bilmiyoum. Esimde her agladiginda hastaneye goturelim diyor. Bazen gunduzde uyumuyor. Varmi aranizda tecrubeli annişler nasil sakinleştirebilirim.
Not. Sinirli aglarken ne fon ne beyaz gurultu duyuyor sadece feryat figan agliyooor.
Uzulme hepimiz yasadik.. kolay buyumuyorlar iste. Elimizden gelenin en iyisini yapmiyor muyuz? Yapiyoruz tabiki. Nasil rahat ediyorsa oyle uyusun. Uyumadigi icin de huysuzlaniyor sonucta. Sabret gececek. Birkac ay daha disini sık. O uyudugu an sende uyu. Uyumazsan sutun de olmaz. Bebegin ac kalir ve daha cok huysuzlanir. Rezene ic birde. Aktardan rezene tohumu al. Onu demle ic. Ben gunde 3 kere falan iciyordum. Hem sut yapar hem de sutunden bebege de gecer. O da rahatlar.
Kimyon cayi da yapiyordum kendime. O da cok iyi geliyordu. Benim de gazimi aliyordu bebege de geciyordu sutten.
Rezene demleyip guzelce suzup Bir cay kasigi da bebegime veriyordum. Sen de istersen verebilirsin. Ama yok veremem dersen de sen ic sutunden gecsin bebegine.
Kusura bakma pek bi yardimim olmucak ama okurken cok fena sevesim geldi, sinirli agliyormusss kuzumm mis gibi kokuyordur simdi..
Allah bagislasin
Reflu icin gosterin bi madem. Gaz olmadigina eminseniz bi goturun reflu vardit belki. En azindan erkenden mudahale edilir. Ona gore davranirsiniz. Beslenmesi,yatagi falan onemli seyler reflude. Mutlaka gosterin doktora.Içmedigim bitki cayi yok diyebilirim. Galactago da kullanirum. Lactamil , rezene , birde karisik bitki cayi var hepsini iciyorum. Gaz sancisi cektigini dusunmuyorum hala. Baska bisey olabilir ama nee
Ah uykusuz geceler ......
Merak etmeyin hiç birşeyi yok.
Sadece ağlamak istiyor.
Doktor bize ,bir bebek sebepsiz 3 saat hiç susmadan ağlayabilir demişti.anormal bir bulgu yoksa(ateş,kusma,idrar yapmama,kaka rengi değişikliği ve miktarı) dertlenmene gerek yok.
Gaz sancısıdır.
Çok ağlarsa en son , bir kovaya ılık su yapıp bebeği ayaküstü suya sokun , hareket etsin içerde ayakları karnı.rahatlatacaktır.
Reflü olabilir. Ama yüksek ihtimalle gaz da olabilir. Kulak ağrısı da olabilir ki bu en kötüsü orta kulak iltihabi benim bebeğim 2 ay yatmıştı. Memeye alınca susardı ancak. Yine de bir kontrol ettirin ne olur me olmaz. Anlattığınız durumu fazlasıyla yaşayıp iki meleğin annesi olarak söylüyorum. Bir doktora danış ve için rahat olsun. Eğer herhangi bir rahatsızlık yoksa hamileyken dinlediğiniz bir şarkıyı dinletin yada ninniyi. Karnını daireler şeklinde ovalayın. Mutlu oluyorlar o zaman. Yada yüz üstü kolunuza yatırıp poposunu pişpişlayın buna kanmayan hiçbir bebek olamaz. Ve sık sık sohbet edin
Bir doktora götürün bence. Çünkü ilk gittiğim doktot gazdandır dedi ve yolladı. Kullanmadığım damla kalmadı. Meğerse çocuk kulak iltihabı olmuş ki tehlikeli birşey bu. Çatlayıncaya kadar ağlardı. Ne gecem kalırdı ne gündüzüm. Önce doktorluk birşey olmadığı anlaşılırsa sonra şımartırız bebeğimizi.Yaklasik 2 saattir denemedigim sey kalmadi susmuyor sanki kesiyolar. Kucagima alirken sustu sirf aglamasin diye oyle biraktim iki buklum yatiyor suan. Hicbirsey sakinlestirmiyor aglamaya baslaynca![]()
alissaydi benim kiz alisirdi arkadasim o yasta cocuk alismaz gaz azaldiginda azalttim sallamayi 5 6 ayliktan beri sallamiyorum o dedigin surekli ayakta falan sallayarak uyutanlar icin sanirimYa oylemisallamaya alistirmayin diyorlar ama ne mumkun bizim besik sallaniyor ama bazen sallanirken bile agliyor
kucagina alinca susuyorsa gazdir oYaklasik 2 saattir denemedigim sey kalmadi susmuyor sanki kesiyolar. Kucagima alirken sustu sirf aglamasin diye oyle biraktim iki buklum yatiyor suan. Hicbirsey sakinlestirmiyor aglamaya baslaynca![]()