• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Oturma odam hangi renk olsun?

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

Yakamozzz33

Bir kalpte üç aşk ...
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
4.417
588
248
Kızlar acil fikirlerinize ihtiyacım var ... :teytey:

Oturma odamı yeniliycem henüz bir buçuk yıllık evliyiz ama mobilya alırken oturma odası almamıştık sonra ihtiyaç duyunca sadece rengi halı ve perdelere uygun oda boş kalmasın diye geçici olarak aldık bi takım elimize para geçince daha şık bişy alırız dedik almasaymışızda olurmuş aslında begenmediğim için doğru düzgün kullanmadım duruyor öyle odada, şimdi halı perde ve oturma grubunu yenilemeyi düşünüyorum kısaca odayı tümden yeniliycem eskisinide satacam bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var ...

Özellikle renk konusunda çok kararsızım spor bi köşe takımı begendim ama rengine ve kumaşına karar veremedim gümüş gri yada krem olabilir diyorum, birde perde nasıl olsun? Katlamalı perde hoş olur diye düşündüm halı shagy düşünüyorum ama sadece düşünce safhasında bunlar sizde fikirlerinizi yazarsanız netleştirmeme yardımcı olursunuz haydi hanımlar eller klavyeye... :lepi:

Çok şey stiyorum ama lütfen 3 ü içinde fikrinizi yazarmısınız a.s.

Oturma odanız genişse köşe takımı alabilirsiniz,ama oda küçükse önermem,çünkü takım kendini göstermez.Renk konusuna gelince koyu renkleri tercih edin derim.Kahve tonlarını.Katlamalı perde olursa kahve tonlarına uygun bir perde seçebilirsiniz,kahveye krem de yakışır.Halı da parkeleriniz koyu ise açık renk olmalı,parkeler açık ise tam tersi.Renkler arasında soft geçişler olursa gözü de yormaz.yerimseniben Kahve koltuğa petrol yeşili perde fonu da yakışır son anda aklıma geldi.:1:

Oturma odanız genişse köşe takımı alabilirsiniz,ama oda küçükse önermem,çünkü takım kendini göstermez.Renk konusuna gelince koyu renkleri tercih edin derim.Kahve tonlarını.Katlamalı perde olursa kahve tonlarına uygun bir perde seçebilirsiniz,kahveye krem de yakışır.Halı da parkeleriniz koyu ise açık renk olmalı,parkeler açık ise tam tersi.Renkler arasında soft geçişler olursa gözü de yormaz.yerimseniben Kahve koltuğa petrol yeşili perde fonu da yakışır son anda aklıma geldi.:1:

Hepsi de çok hoş fikirler oturma odam geniş canım evim 245 m kaydirigubbakcemile3 parkeler açık renk ama kendi evim değil renk değişikliklerinide göz önüne almak lazım ...Salonum siyah beyaz daha çok koyu renkler hakim oturma odamı o yüzden açık renk yapmayı düşünmüştüm ama düşünecem söylediklerini tekrar teşekkür ederim kaydirigubbakcemile5

Hepsi de çok hoş fikirler oturma odam geniş canım evim 245 m kaydirigubbakcemile3 parkeler açık renk ama kendi evim değil renk değişikliklerinide göz önüne almak lazım ...Salonum siyah beyaz daha çok koyu renkler hakim oturma odamı o yüzden açık renk yapmayı düşünmüştüm ama düşünecem söylediklerini tekrar teşekkür ederim kaydirigubbakcemile5

Açık renk her zaman favorim,ama salonumdaki beyaz koltuklara kıyamıyorum.Açık renk kullanım açısından zor,ama isterseniz üstüne hem dekoratif amaçlı ,hem de kirlenmemesi için koltuk şalı vs atarsınız.:kedi: Gönlünüze göre olsun.boshayallersmile

bende yeniliycem, krem köşe alcam, üstüne turkuaz koltuk şalı düşünüyorum, turkuaz k.rengi ve sütlü kahve üçlüsünü yapmayı düşünüyorum.

perdeyi bende katlamalı düşünmüştüm ama dün "kanıt" dizisinde bir perde gördüm çok hoşuma gitti onun turkuazını bulabilirsem oda olabilir.

halıyıda turkuaz k. rengi ve krem çizgili düşünüyorum

umarım bir fikir verebilmişimdir.

Son düzenleme:
bence açık renk düşün.evin aydınlık mı bilmiyorum ama ben açık renkleri daha seviyorum.üstüne renkli şallar alabilirsin.odan geniçmiş en güzeli açık renk bir köşe takımı al.

bende açık renk düşünüyorum zaten canım sadece rengine karar veremedim işte bilmiyorumkismile

karar vemek zor.bence dekorasyon blogları ya da dergilerindeki fotoğraflara bakarak -ki bu forumda da renk renk belirtilmiş çok hoş dekorasyon örnekleri var-evinde en çok görmek isteyeceğin,en az sıkılacağını ve en iç açıcı olduğunu düşündüğün renkleri bulabilirsin.daha sonra da kullanışlı olup olmadığını göz önünde bulundurarak bir kaç seçeneğe indirebilir ve daha kolay seçim yapabilirsin.tabii bunlar benim düşüncelerim saçmalamadım inşallah.umarım faydası olmuştur.şimdiden güle güle kullanın

yok canım ne saçmalaması olurmu Şeniz haklısın söylediklerinde sonradan sıkılmayacağım ve en kullanışlı olanı seçmem lazım aynı zamandada şık bişey olması lazım o yüzden karar vermek zorlaşıyor fikirlerini değerlendirecem siteye de bakayım bi, belki aklımda olmayan daha güzel şeyler çıkar karşıma teekkür ederim fikir verdiğin için ...opuyorumnanaktan

hangi mobilyaydı bilmiyorum ama kenarı beyaz yada krem deri oturma yeride açık kahveydi.güzelde durmuştu.biride kenarı beyaz deri oturma yeri turkuazdı.tanınmış mobilya markalarının sitelerini gez.fikir edinirsin renk konusunda.bende salon takımını değiştirmeyi düşünüyorum ama kararsız kaldım.aslında daha eski değilde rengini sevmiyorum.o yüzden bana istediğin renge döşeme yaptır dediler.bende tanınmış markaların mobilyalarına bakıyorum.renklerine kaplatırsam fikir olsun diye.ben kenarını krem deri oturma yerini açık kahve istiyorum.perdem ve halım kahve tonunda olduğu için koltuklarıda kahve tonu olacak.

ben odam turuncu -krem,8 yıldır kullanıyorum sanki dün döşemişim gibi memnunum..
tv ünitemin olduğu duvar turuncu kalan 3 duvar krem
koltuk zemin turuncu minderler krem
halı turuncu-krem,yerler açık renk parke
perdem tülü krem drapeleri turuncu -krem
ve herkes hala derki senin odana girince içimiz cıvıl cıvıl oluyo...
hee ? değiştirmek istermiyim vete çünkü artık 8 yıl oldu sıkıldım...
ben ne renk yapardım
siyah-beyaz-kırmızılı bişiler sanırım.ama sen turuncu yu bi düşün ;) kolay gelsin canım

canımcım zaten şu anki odam turuncu yeşil ben biraz pastel renkleri seviyorum o yüzden beğenmiyorum değiştirmeyi düşünüyorum kaydirigubbakcemile3 başka bir renk önerirsen düşünebilirim ama :lepi:

Canım ben de oturma odamı yenileyeceğim. Benim oturma odam geniş sayılır. 22 metrekare falan. Sanırım seninki de geniş. Benim kafamdaki odayı tarif edeyim sana. Gümüş grisi köşe takımı, mürdüm ya da mor kırlentler. 2 tekli koltuk. Bunlar da ağırlıklı mürdüm/mor olacak. Katlamalı çizgili perde mürdüm/mor ve gri renkli olacak. (böyle bir tül gördüm) Halıya tam karar vermedim ama Sarayın kataloğunda krem üzerine eflatun mor desenli şık bir halı gördüm. O olabilir. Shaggy kesinlikle düşünmüyorum, küçük bebeğim var, sürekli yerde oynuyor ve shaggyler çırpmadan yeterince temiz olmuyorlar. Benim çırpma imkanım yok. Benim kafamdaki böyle birşey. Br de kahve, petrol mavisi ve krem üçlüsü de süper oluyor. Bir arkadaşımın oturma odası böyle. Çok şık olmuş...

Canım ben de oturma odamı yenileyeceğim. Benim oturma odam geniş sayılır. 22 metrekare falan. Sanırım seninki de geniş. Benim kafamdaki odayı tarif edeyim sana. Gümüş grisi köşe takımı, mürdüm ya da mor kırlentler. 2 tekli koltuk. Bunlar da ağırlıklı mürdüm/mor olacak. Katlamalı çizgili perde mürdüm/mor ve gri renkli olacak. (böyle bir tül gördüm) Halıya tam karar vermedim ama Sarayın kataloğunda krem üzerine eflatun mor desenli şık bir halı gördüm. O olabilir. Shaggy kesinlikle düşünmüyorum, küçük bebeğim var, sürekli yerde oynuyor ve shaggyler çırpmadan yeterince temiz olmuyorlar. Benim çırpma imkanım yok. Benim kafamdaki böyle birşey. Br de kahve, petrol mavisi ve krem üçlüsü de süper oluyor. Bir arkadaşımın oturma odası böyle. Çok şık olmuş...

Canım tam kafamdaki tasarımı yazmışsın aslında bende gümüş gri oturma grubunu başka bir renkle tamamlamayı düşünüyorum aynen katlamalı perde ama halıyı shaggy düşünmüştüm benim bebiş yok henüz ( keşke olsa ) daha güzel bir halı bulabilirsem onuda düşünebilirim şimdilik gümüş gri kırmızı kombinini begendim kararım değişmezse öyle yapim diyorum ama yatak odam kırmızı siyah evde başka bir odada aynı rengi kullanmak sıkarmı bilmiyorum bilmiyorumkismile mutfağım tamamen mor olmasa senin anlattıgını da yaptırabilirdim moru çok severim oda çok hoş bir kombin olacaktır eminim opuyorumnanaktan teşekkür ederim canımcım zamanını ayırıp fikirlerini paylaştıgın için opuyorumnanaktan

katlamalı perdein yıkanması vs çok zor....güneşlik yerine stor perde yaptır, üstünede şimdi kruvaze tüller moda öyle bir mıdel seç bence....storun ucuna boncuk koydurabilirsin ya da sutaşı seçim senin....kullanımı da kolay yıkanması da storların....:)

canımcım tüm evim stor ama zaten oturma odam da farklı olsun ama ya :kedi: teşekkür ederim yinedeee opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
ben kırmızıyı çok seviyorum ve bu yüzden benim oturma odamda kırmızı beyaz köşe takımı var kırmızı da çok iddialı duruyor tavsiye ederim.beyaz tv masası krımızı objeler kırmızı beyaz sgay halı süperr

Back
X