• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturdum ağlıyorum kistim varmışş

yercekimlikaranfil benimde myomum var yaa myomunla mı gebe kaldın? Bizde artık bebek çalışmalarına başlayacaktık ki 4sm bi myomum olduğunu öğrendim ilk gittiğim dr ameliyat dedi daha sonra bi prof a gittim önce gebelik deneyelim yaşın çok genç dedi. Myomda çoğu kadında olur myomu olmadan gebe kalıp doğum yapan çok kadın var dedi. Şimdi bu kadar rahat anlatıyorum ama ilk öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı. Myomun nerde senin?

Evet myom ile gebe kaldım. Dedim ya hem de 4 tane. Benim myomların tamamı rahim dış duvarından karın boşluğuna doğru çıkıntı şeklinde. O yüzden gebelik ve bebeğin tutnacağı yer ile ilgili hiçbir bağlantısı olmadığı için bir etkisi olmadı. İki ay içinde hamile kaldım korunmayı tam olarak bırakınca. Rahim iç duvarında içe doğru olan myomlarda bazen gebelik sorun olabiliyormuş ama olamyanlar da var. Doktorun dediği gibi. Yaşın da müsaitse önce normal yollardan dene bir yıl filan. Sonra düşünürsün olmazsa. Ki büyük ihtimalle olur.

Evet myom ile gebe kaldım. Dedim ya hem de 4 tane. Benim myomların tamamı rahim dış duvarından karın boşluğuna doğru çıkıntı şeklinde. O yüzden gebelik ve bebeğin tutnacağı yer ile ilgili hiçbir bağlantısı olmadığı için bir etkisi olmadı. İki ay içinde hamile kaldım korunmayı tam olarak bırakınca. Rahim iç duvarında içe doğru olan myomlarda bazen gebelik sorun olabiliyormuş ama olamyanlar da var. Doktorun dediği gibi. Yaşın da müsaitse önce normal yollardan dene bir yıl filan. Sonra düşünürsün olmazsa. Ki büyük ihtimalle olur.

İnşallah canım yaa myomun daha da büyümesinden korkuyorum kaldı ki zaten gebelikte de büyüyormuş. Benim ilk gittiğim doktor rahimin ortasında gebe kalmana engel değil ama düşebilir erken doğum olabilir dedi sonra ki rahimin sağ arkasında dedi sol taraftan tutunursa rahat olur dedi ama inan çok korkuyorum sanki benim ki yer itibariyle çokta kolay değil bilmiyorum doktor çok rahat davrandı ama inşallah büyümeden hayırlısıyla önce bebiş olur. Dr düşedebilir erkende doğabilir zamanında da olabilir ama kaldı ki bu riskler normal gebelikte herkes de var dedi. Allah büyük burda öyle imkansızlıklarla mucizelerine kavuşanları gördüm ki Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versin.:Saruboceq:

İnşallah canım yaa myomun daha da büyümesinden korkuyorum kaldı ki zaten gebelikte de büyüyormuş. Benim ilk gittiğim doktor rahimin ortasında gebe kalmana engel değil ama düşebilir erken doğum olabilir dedi sonra ki rahimin sağ arkasında dedi sol taraftan tutunursa rahat olur dedi ama inan çok korkuyorum sanki benim ki yer itibariyle çokta kolay değil bilmiyorum doktor çok rahat davrandı ama inşallah büyümeden hayırlısıyla önce bebiş olur. Dr düşedebilir erkende doğabilir zamanında da olabilir ama kaldı ki bu riskler normal gebelikte herkes de var dedi. Allah büyük burda öyle imkansızlıklarla mucizelerine kavuşanları gördüm ki Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versin.:Saruboceq:

Evet aynen öyle. Bu riskler her gebelikte var. Takma. Myom gebeliğe engel değil. Bunu koy aklına. Ben gebe kalmadan önce bir doktora gidiyordum. O bana myomların çok ağrı yapar hamilelikte dedi. Öyle kesin konuştu ki. KAbus gibi bir hamilelik bekliyordum. Ama tersine hiç ne ağrım oldu ne sıkıntım. O yüzden rahat ol ve iyi ihtimalleri düşün.

doktor bana korun dedi muayneye gelene kadar

Korun, doktorunun dediğini yap. Ama normal bir kist için de seni biraz gereksiz telaşlandırmış ve büyüklüğü konusunda abartmış gibi geliyor bana. Sen doktoruna güven ama bazı doktorların ortalğı gereksiz velveleye verdiğini de unutma. Tecrübesizliğinden yararlanmasın. Bu kistler alınacak şeyler filan değil.

evet öle dedi senağlama

canım benim 7,5cm,6 cm ve 3 cmlik kistlerim oldu doktor seninkine büyük dediyse benimkine dağ kadar derdi:)9mm çok küçük adetle atılabiliyor.atılmazsa doğum kontrol hapı geçiriyor.pkoyla karıştırma çünkü pko yumurtalıklarda olan çok sayıda olan mmlik kistler.senin over kisti çatlamayan yumurta kiste dönüşüyor.

Evet aynen öyle. Bu riskler her gebelikte var. Takma. Myom gebeliğe engel değil. Bunu koy aklına. Ben gebe kalmadan önce bir doktora gidiyordum. O bana myomların çok ağrı yapar hamilelikte dedi. Öyle kesin konuştu ki. KAbus gibi bir hamilelik bekliyordum. Ama tersine hiç ne ağrım oldu ne sıkıntım. O yüzden rahat ol ve iyi ihtimalleri düşün.

Maşallah canım ne güzel böyle olumlu şeyler duyunca en azından daha cesaretli oluyorum. Bebek düşünüyorum ama bi yandan da korkuyorum bende duydum çok kanamalı ağrılı olur diye. Burda da araştırdım çok konu var myomlu gebelikle ilgili birinden kilo bir myom çıkartmışlar doğumda iyi de var kötüde inşallah benimkisi seninkinin şansından olur :) Konuda açmıştım myomlu hanımlar die ama gelen olmadı kaydirigubbakcemile3

şimdi kaç mm tam hatırmıyıyorum ulturasonun alt kısmında 28.3mm 32.3mm x9mm yazıyır kenarındada 6. 5mhz m fa m
l ee m
64cn
8cm8
60dr60 90g90

böle

annemde yok yanımda nasıl kötüyüm anlatamam yanımda olsa ona sarılıp ağlardım doktorun ilk dedinde inanmadım inanmak istemedim sanki kadının bana ne zoru olacaksa sonrada kötü oldum korkuttu beni

annemde yok yanımda nasıl kötüyüm anlatamam yanımda olsa ona sarılıp ağlardım doktorun ilk dedinde inanmadım inanmak istemedim sanki kadının bana ne zoru olacaksa sonrada kötü oldum korkuttu beni
kuzum benim ay ne zor dimi yalnız kalmak:(( ama alışırsın gerçi bende hala alışamadım hep yalnızdım yada eşimle.ama bu kadar üzüldüğün için ileride kendine kızacaksın.ne olur üzme artık kendini...:((

şu doktorların her şeyi abartarak anlatmasına sinir oluyorum
benim de kistim vardı ilk gittiğimde birsürü şey dedi sanki ölecekmişim gibi konuştu tabi ben de ağlamıştım
ama kistiniz büyük değil 9 mm ye nasıl büyük diyor anlamadım
benim kistim 7 cm o zaman benimki devasa büyüklükte
neyse sen bozma moralini Allah şifa versin erir gider inşAllah

Hiiiçç üzülme canım,vücudun kendiliğinden atabilir,atamazsan ufak bir operasyonla alınır,çok büyütmene gerek yok, çocugunda olur merak etme,ama kontrollerini ihtmal etme,adet sonrası mutlaka izle küçülmede olabilir.

Back