Otoriteyi kabul ettirememe

Sebep hatalı olmasından ziyade bilerek ve isteyerek kendisine verilen komutları almaması fakat burada. Şahsi olarak kendisine karşı vicdanım son derece rahat. Ama dediğiniz gibi ilk hatasından itibaren daha sert davransaydım belki bu problemler ortaya çıkmazdı.

Kadın kadını çekemiyor işin özeti.Sizin üst konumda olmanızı veya kendinizi öyle görmenizi dahi istemiyor belli ki.Sanırım aranızda çok büyük bir prestij farkı yok olsaydı bu şekilde kabullenememezlik yapmazdı.

Yaşam koçum olur musunuz

Bariz bir hatasını görürseniz tutanak tutun. Yazılı uyarın. Ileride isten çıkarmak için bunlar işinize yarayacak. Tutanağı kendisine ve şahit olan çalışanlara da imzalatın. Iletişiminiz yazılı belgeli kanıtlı olsun.

Tavriniz da israrci olun.Benim de böyle başa bela 2 çalışanım vardı.Sirkette bende elemandim onların giriş çıkışlarini çizelge ve imzaya dayadigim için gıcık olmuşlardı bana.Ayrica fazla mesai ücretlerini de düşürdüm bogacaklardi beni Çaycı masaya çayımı kafama atar gibi koyar şoför anahtari masaya elinden düşürmüş gibi masaya koyardı Hiç istifimi bozmadım x beyler tşkler dedim güldüm işime baktım.Sirket işten birilerini çıkaracakti onlara citlattim toplantı da fikrim sorulur diye ekledim numaradan evli, çocuklu olup olmadıklarıni sordum.Hem göz dağı verip hem mesafemi korudum.Zamanla çizgiyi tavrı öğrendiler

Cevabınıza hayran kaldım söylemek istedim ☺

Çok haklısınız.

İşsiz kalmaya can atıyor arkadaş bence.

Boynuzu kırmaya devam edin.

Bu yorumu alın konu sahibi ve okuyun arada.

Oncelikle onun yapmasi gerekenleri mail ile atin. Patrona da CC yapin mailde ki eksik yaptiginda patrin sizin degil onun verilmis isleri yapmadigini gorsun.
Size sen diye hitap ettiginde bir kez uyarin devam ederse sen diye hitap etttigi seyleri uzerinize alinmayin cevap verme tenezzulunde bulunmayin.
Yapmadigi gorevlerini patrona mail atin ki elinizde kanit olsun. Yani her seyi yazili yapin.
Her is yerinde boyle bir tip mutlaka olur. Bulundugu yeri hazmedemiyorsa gidebilir kimse onu zorla tutmuyor. Onunla tartismaya girip onunla ayni seviyeye gelmeyin. Sizin ustunuz oldugunu kavramadi zaman alabilir. Bunu da herseyi yazili olarak yapin. Bir de onlardan istediginiz seyleri yaptiktan sonra onlar patrona gondermesin, size gondersin, siz patrona gonderin ki patron ile kendi aralarindaki makamin siz oldugunu kavrasinlar. Yani payronla hep siz mugatap olun, onlar da siz ile.

Patron elbette patronluğunu yapmış, politik davranmış, işler aksamasın diye sırasıyla ikinizi de pışpışlayarak eski düzeninize devam ettirmiş. Bence siz hanımlı konuşmayı hiçbir zaman kesmeyin, sinirlenince de hep sizli bizli hanımlı konuşun, sert söylerken de bunu terketmeyin. Size de asla senli benli konuşmasına müsaade etmeyin. Hatalarını bulup doğruyu gösterdikçe, “bu böyle yapılmalı” şeklinde düzelttikçe zamanla alışacak ve mecburen sizi sayacaktır başka yolu yok. Mesafenizi asla bozmayın.

Hemen hemen aynı konumdayız.. Öncelikle o kendını akıllı sanıp bızım zekamızı küçümseyen gerızekalılara ne kadar uyanık olduğumu defalarca gösterdim. Birincisi bırebır alıp konusman gayet ıyı olmus. Ikıncısı o noktada sakın olup arkana yaslanıp mantıklı kararlar almaya bak onun oyununa gelmişsin o senı o tuzağa çekmiş.. Benm çok çok çok sorunlu ve tehlıkelı bır elemanı öyle köşeye sıkıştırdım ki sağını solunu çevresını blokladım onu ekipte de dıslayıp yalnızlaştırdım sonra bana takla üstüne takla atsada onun arkamdan çevırdığı oyunlara son vermediğini görünce duyunca başka bır departmanda değerlendirilmek üzere gönderdim. Bir kişi tüm ekibi etkileyip sorun ve stres yaratıyorsa sonuc bu olmalı.. Toplu bır toplantı yap. Bunu kastederek ve gerıye adım atmadan sağlam bır konusma yaptıktan sonra toplantıyı tutanak halıne getır herkese imza attır.. Sonra o toplantı tutanağında konusulanlara riayet etmeyenlere başta savunma ve daha sonrasında daha sert cezaların olacağını belirt. Tekrar ederse savunmayı kanıt göstererek gereğini yap.. Ekibin kalanını mutlaka yanında tut o yalnız kaldıkca sana yanasacak gaz aldığı bırılerı varsa o
Çok güzel olurdu bu anlattıklarınız ama malesef o kadar etkin bir konumda değilim

Anladım canm bulunduğun sevıyede de çözüm çoktur sıkma canını üstüne bunu sık sık söyle o gerekeni zamanla yapacaktır

Normalde uslubunuzu sert bulurdum ancak öyle hak etmiş ki. Çok doğru bir zamanda had bildirmişsiniz. Baştan itibaren sabırlı olmanız yerinde olmuş. Maalesef sizin yaşça küçük olmanız onda ego sorunu yaratmış. Resmi bir şekilde devam edin. Üstlerinize zorlandığınızda durumu belirtin. Size uyum sağlamayı öğrenmek zorunda. Eminim size yanaşmaya çalışacak başka bir şansı yok.

Bu yazıyı kendi hayatıma alıyorum Sadece tamamen bilgisayar gibi görmek olmuyor. Bir şekilde duygusal bağ kuruluyor :/

Mavikurdele10 , B Bremenmizikacisi 'nin affina sığınarak buna cevap vermek isterim;
Duygusal bağ, kendi başına zaten çok güçlü bir kavram. İş hayatında yerinin olup olmadığı, biraz da iş hayatındaki beklentinizle ilgili. Önceki cevabımın ilk başında, yöneticilik ihtimali/niyetinden o yüzden söz ettim zaten. Yöneticiyseniz duygusal bağ kurmamalısınız.

Yönetiminizdeki çalışanlar sizin dostunuz, arkadaşınız değil, sorumluluğunuzdur. Bu insanlar, üstlerinizin/patronlarınızın yatırım yaptığı iş gücüdür ( çalışanlarının işverene ortalama maliyeti, çalışanın aldığı net maaşın çok üstündedir) , bu iş gücüne de iş - size ve tüm herkese maaşları ödeyen iş- emanet edilir. Size de o kişilerin yönetilmesi ve işin ortaya çıkması emanet edilir. Size o insanları; onlar en şahane, en doğru, en uygun insanlar diye emanet etmezler. Size, sizin yönetim becerinize güvendikleri için emanet ederler.

Zinciri, umarım doğru düzgün ifade edebilmişimdir. Derler ya, bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür; Duygusal bağ, o insanla ilişkinizde duygularınızı işe/konuya katarak hareket etmenize sebep olur. Bu ise, yeri geldiğinde sizi adil olmaktan, saygılı olmaktan, muhakemenizi rasyonel olmaktan alıkoyabilir. İşe değil, kişiye odaklanmanıza sebep olabilir. Bunlar da size verilen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmenize engel olabilir, yetkilerinizi kullanırken sizi adaletten ve "fayda"dan uzaklaştırabilir.

Henüz çok çalışanlı bir şirkette değilim ancak eğer plaza hayatını seçersem buna dikkat edeceğim. 5 yıldır aktif iş hayatındayım ve şunu gözlemledim; bir şekilde insanlar bağ kuruyor. Yani yönetici, çalışan, patron hiç fark etmiyor. Bunlar benim tecrübelerim. Bahsettiğim duygusal bağ dostluk, aile gibi değil bu arada.

Konuda gördüğüm sorumlusunu yerinden etmek isteyen bir adet yılan, çileden çıkıp saçını başını yolmak isteyen ama yolamayan bir sorumlu..

Bazı insanlar çirkeflikten anlar, egodan nefret ederim ama ezmeye kalkanın başını eziceksin ki o seni ezmesin.
Az dişini göstermelisin bence gayet güzel olmuş.
Bu arada yerinde olsam yarın gidip konu arasında aa bu arada X hanım dün olan mevzuyu X beye anlatmışsın tabi benden dinleyince X bey de beni haklı buldu, bu zamana kadar hatalarınızı örtpas etmeyi tercih ettim yöneticiliğin getirdiği durum bu keşke kendini ele vermeseydin tarzı bişeyler derdim..

Giriş, gelişme, sonuç. Eee süper!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…