Otomatik vites araba kullanmak

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.433
6.174
35
Merhaba hanımlar.
Haftaya 3 yaş ikizlerimle 7 saatlik şehirler arası yola gideceğim. Uzun yol deneyimim 3 -4 saatlik yolla sınırlı. Ama 15 yıldır aktif şehir içinde araba kullanıyorum.
Mesele şu ki bu yolculuğa kendi aracimla çıkamıyorum. Kardeşimin aracını alacağım. O da otomatik vites. Dün eşimin arabasiyla biraz otomatik vites araba deneyimleyeyim dedim ama onun araba geniş ve uzun biraz stres oldum uzun yolda da böyle mi hissederim diye endiselendim. Kardeşimin araç ufak hatchback, benim arabam gibi. Ama otomatik olduğu için korktum biraz.
Düz vitesten otomatik vitese geçenler tecrübelerini aktarirlarsa çok sevinirim. 🥰

Kendi arabanız manuelse muhtemelen sol ayak hafızanız vardır
O da hızlı giderken tehlike yaratabılır sizi korkutmak için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın
Tehlike anında sol ayakla ani frene basma gibi durumlar oluyor

O yüzden otomatikle biraz pratik yapın
Büyük otomatik arabayla küçük bile farklı oluyor
Eşimin kardeşinin arabasını kullandım bir süre
Küçüktü o araba
Işıklarda gaza basınca aniden hızlanıyordu
Benim ki büyük olduğundan zor duruyordu o hemen duruyordu gibi

Günaydın arkadaşım.

Ben otomatiğe çok zor alıştım.
Babam çok şaşırmıştı,mesela.

Sonra kullana kullana alıştım. :olamaz:

Merhaba hanımlar.
Haftaya 3 yaş ikizlerimle 7 saatlik şehirler arası yola gideceğim. Uzun yol deneyimim 3 -4 saatlik yolla sınırlı. Ama 15 yıldır aktif şehir içinde araba kullanıyorum.
Mesele şu ki bu yolculuğa kendi aracimla çıkamıyorum. Kardeşimin aracını alacağım. O da otomatik vites. Dün eşimin arabasiyla biraz otomatik vites araba deneyimleyeyim dedim ama onun araba geniş ve uzun biraz stres oldum uzun yolda da böyle mi hissederim diye endiselendim. Kardeşimin araç ufak hatchback, benim arabam gibi. Ama otomatik olduğu için korktum biraz.
Düz vitesten otomatik vitese geçenler tecrübelerini aktarirlarsa çok sevinirim. 🥰

Aslında otomatik kullanmak daha kolay derler ama ben çok zor alıştım manuelden sonra
İyice alışmadan uzun yola çıkmayın, uzun yol dinamiği çok farklı çünkü

Merhaba hanımlar.

Ay dünyanın en rahat şeyi otomatık araba.
Bi alışsanız vazgeçemezsiniz🤣

Bir de ekleyeyim. Otomatik araba dediğiniz şey gaza bas gitsin frene bas dursun bir alet değildir sanılanın aksine. Otomatik şanzıman mantığını bilmek, vitesi nasıl düşürüp nasıl yükselteceğinizi öğrenmek gerekir. Benim çok zor kavradığım bişey oldu bu mesela. Ki uzun yolda bunu bilmek hayati bir şey bence. Sollamaya çıkacaksınız araba yüksek vitesteyse büyük tehlike, onu düşürüp aracın ivmelenmesini sağlamak lazım.

Merhaba hanımlar.
Dunyanin en kolay seyi otomatik araba kullanmak. Biraz surseniz kesinlikle anlayacaksiniz sonra da kendi arabanizi otomatik vitese cevirmek isteyeceksiniz.

Selam kizce.
Sol ayagini arabanın soluna kitle. Unut onu, orada rahat sabit kalsin. Düz vites kullanan biri otomatiği hayli hayli kullanir, vites atma derdi yok debriyaj yok, ilk saatten sonra alısırsın, su gibi akar yol. Kazasiz belasiz yolculuk diliyorum.

Otomatikten manuele geçmiş olsanız zor derim ama bu durumda alışmanız kısa sürer. Eliniz vitese gider, ayağınız debriyaja bir süre :)
Uzun süre manuel kullandım, Otomatik vitesi ilk kullanışımda ülkeler arası yolculuk yaptım. Araba kullanmayı biliyorsunuz neticede, freni de sağ ayakla kullandığımız için çok sıkıntı olmaz. Siz yine de bi kaç gün mahalle turu yapın alışın.

Selam kizce.
Sol ayagini arabanın soluna kitle. Unut onu, orada rahat sabit kalsin. Düz vites kullanan biri otomatiği hayli hayli kullanir, vites atma derdi yok debriyaj yok, ilk saatten sonra alısırsın, su gibi akar yol. Kazasiz belasiz yolculuk diliyorum.
Benim bir arkadasim sol ayağını bağdaş kurar gibi altına kiviriyordu 😂😂

Ben geçiş yapmıştım, hiç anlamadığım kısım geri gitmek için (R) öne, ileri gitmek için (D) geriye çekilen vites kolu. Kim yapmış acaba yani ne düşünmüş hiç anlamadım. Bunun dışında sol ayağımı koltuğa sabitleyip sürüyorum hiç aklım karışmadı ve cok rahat ediyor ayağım. Ama eşim sol ayağını önde ayak yeri var oraya sabitliyor, onun aklı çok karıştı başta.

Öncelikle iyice arabaya alışmadan uzun yola çıkmayın. Uzun yolda tehlike yaratabilir. Daha bir hafta önce bir arkadaşımın babası kaza yaptı uzun yolda otomatiğe alışkın olmadığı için. Debriyaja basıyorum diye frene basmış akan trafikte, arkadaki olanca hızıyla çarpmış.
Ayy hayır olamaz .. çok geçmiş olsun. Ben haftasonu alayım arabayı en iyisi. Alisayim biraz. Allah korusun çocuklar da var.

Merhaba hanımlar.
Ben bilmedigim bir arabayla, 3 yasinda ikiz cocuklarla, 7 saat sehirlerarasi yola cikamazdim.

Otomatikten manuele geçmiş olsanız zor derim ama bu durumda alışmanız kısa sürer. Eliniz vitese gider, ayağınız debriyaja bir süre :)
Uzun süre manuel kullandım, Otomatik vitesi ilk kullanışımda ülkeler arası yolculuk yaptım. Araba kullanmayı biliyorsunuz neticede, freni de sağ ayakla kullandığımız için çok sıkıntı olmaz. Siz yine de bi kaç gün mahalle turu yapın alışın.
Hah işte gaz lazım bana 🥰 iyi bir kullaniciyimdir. 3-4 saatlik yollar zorlamadi hiç sıkıntı yasamam gibi geliyor da arabaya alışma işini halletmem lazım 😅

Hah işte gaz lazım bana 🥰 iyi bir kullaniciyimdir. 3-4 saatlik yollar zorlamadi hiç sıkıntı yasamam gibi geliyor da arabaya alışma işini halletmem lazım 😅
Ben hiç alışma turu yapmadım, gaza basınca gidiyor frene basınca duruyor yani 😅 Acemi şoför değilsiniz sonuçta

Benim bir arkadasim sol ayağını bağdaş kurar gibi altına kiviriyordu 😂😂
Önceden alıp bunu bı deneyeyim. Dün sürekli debriyaj yok debriyaj yok diye diye kullandım 🤣 ama dün koltuğu iyice duzeltmedim bir tek dikiz aynasını tam ayarladım digerleri idare ederdi karismadim. Arabada eşimin düzenini çok bozmayayim 5 dk sürüş için dedim. Araba büyük ve ben alçakta kaldım diye zor oldu biraz. Diğer arabayı erken alıp deneyeyim ya 😅

X