Otomatik Makinede Sabun Tozu Kullanan Var mi?

damldaml80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2007
42
1
86
Diyarbakır
Herkese merhabalar,

Otometik çamaşır makinasında sabun tozu kullanıyormusunuz?Kullanıyorsanız miktarını ve hangi göze ne kadar kullandığınızı yazarmısınız?Aynı sorum çamaşır sodası için de geçerli.Yardımcı olursanız çok çok çok sevinirim.:uhm:

arkadasım ben denemedım ama duydum deterjana gore sağlıklı bı urun. ama renklılerın uzerınde beyaz lekeler ve dalgalı bı gorunum bırakıyomus.belkıde makınada tam çözulmuyodur.yınede ozellıkle bebek camasırlarına tavsıye edılıyor.denemek lazım ama.......

zannedersem sabun tozunun çözülmesi suyun sıcaklığıyla alakalı.renklilerde su fazla sıcak olmadığı için sabun tam olarak çözülmüyor çamaşırlarda iz bırakıyor.bi ara bebek çamaşırlarında kullandım ordan biliyorum..

ben sabun tozuna geçtim, ama önceden deterjanla yıkanmış çamaşırlar önce bir kez çamaşır sodası ile yıkanıp ondan sonra sabun tozu ile yıkanmalı çünkü deterjan kalıntıları ile beraber sararma yapıyor.
tabii her seferinde iki kez yıkamak maliyetli bir iş, ben en kısa (15)dk prıogramda iki yemek kaşığı soda ile mkina deterjanı alıp çamaşırı ıslattıp sıkıp durulamaya geçmeden önce makinayı durdurup bir müddet bu sodalı suda bekletiyorum bu arada makinadan çıkan sodalı suyu atmıyorum, banyonuzdaki kireç için birebir bu sodalı su, ayrıcada hazırlanır ama ben boşa gitmesin diye makinanınkinide alıp kullanıyorum neyse, sonra makinanın deterjan gözüne koymayın toz sabunu, tül bir kese yapın bu keseye iki yemek kaşığı sabun tozu ve bir yemek kaşığı soda koyun ağzını bağlayın ve makinayı en düşük 40 derecece çalıştırın, 30 derecede çözünmüyor ve tül kese sayesinde çözünmeyen sabun kalıntılarının makinaye zarar vermesinide önlemiş olursunuz, piyasadaki kireç önleyici ve leke çıkarıcılara aldanmayın ben bu yolla nerdese fosforlu gibi parlayan beyazlara ve renklilerre kavuştum. ayrıca http://www.bugday.org/article.php?ID=115 sitesinde çok daha ayrıntılı bilgilere ulaşılabilir doğal temizlik için ben burdaki formülleri deniyorum sırasıyla, ve inananın bu güne kadar paramla rezil olmuşum, çok daha ucuz, etkili, ve gazları ile her seferinde boğazımı yakıp faranjit yapan ellerimi eldivene rağmen parçalayıp berbat ellerle başbaşa bırakan bu sentetik temizleyicilerle hakkaten paramla rezil olmuşum. formülleri olduğu gibi kullanmadım bazıları pek işime yaradı ama etken maddeleri vermiş, kendim şimdi kendi tariflerimi geliştiriyorum, bu arada evde bu karşımları yaptığımdan beri bir yıldır en sehirli tarım ialçlarına rağmen kurtulamadığım çıyan gibi iğrenç haşerelrde uğramaz oldu, ilgisi olduğunu düşünüyorum, kokusu oranik tarımda böcekleri kaçırmak için kullanılan malzemeler bazıları

çooooook çook kolay gelsin, uarım yazdıkların işine yarar

bende sabun tozu kullandım makinaya koyarken tül bir kese içinde koyu:teytey:yuyorum .Arkadaşında dediği gibi erimeyen tülde kalıyor.bazı arkadaşlarımın makinaları bu sabun tozları yüzünden bozuldu erimeyip makinanın bazı yerlerini tıkamışlar.ben bu sitede öğrendiğim bir arkadaşın uygulamasını yapıyorum 2 corba kaşığı arap sabununu biraz su ile bir kavanozda çalkalayıp.birazda çamaşır sodası ilavesiyle deterjan gözüne koyup 30-40 derecede yıkıyorum renkli çamaşırları,çoçukların çamaşırlarını.Toz sabun gibi Çamaşırlarda beyazlık bırakmıyor,erimeme derdide yok.yalnız leke varsa lekeye leke çıkarıcı döküp öyle yıkıyorum lekeleri bazen çıkarmaya biliyor.

ben kızım ilk doğdunda almıştım camaşırları için
yarısı hep deterjan cekmecesinde kalıyordu
çamasırların üzerindede lekeler kalmıştı
bende bıraktım kullanmayı
sonrada omom baby kullandım...

canım ben dalan roksy matık sabun tozunu kullandım beyaz camasırları yıkadıgım deterjanımla karıstırdım oyle kullandım kokusu mukemmel tavsıye ederım

bende annemden öğrenip yapmıştım yalnız paketlerde satılanlardan değil ben bildiğiniz banyo sabunu (beyaz sabun )rendeleyip makinen gözüne koydum tabi az miktarda köpürmede olmadı çamaşırlarda leke de hatta çamaşırlar ilk parlaklıklarına geri döndü ağzım açık hayretler içerisinde kaldım bir beyaz sabun onca paralar döküp renkliler solmasın diye uğraştığımız sonucu hüsran olan deterjanların yapamadığını yaptı..renkliler yeni alınmış gibi parlıyor beyazlar bembeyaz oluyor..tek sorun kokusu perdeler evi boğuyor kokuyla ...

Bende Sabun Tozu Kullaniyorum Ama Sadece Beyazlari Yikrken çünkü Renkli çamasirlarda Iz Birakiyor Beyazlari Yikarken Normal Detrajanla Beraber Yikayorum 90 Yada 60 Derecede Bembeyaz Camaşirlarim Cok Memnunum

cooook tesekkurler bu bilgiler icin...artik evime zararli kimyasallar iceren hicbir sey sokmak istemiyorum.ben de sabun tozu ve camasir sodasna gectim ve cok memnunum.etrafimdaki herkese de soyluyorum,umarim daha fazla insan bilinclenir bu konuda.

Bende kızım 1,5 yaşına girene kadar kıyafetlerinde kullandım, lekeleri hiç çıkarmıyordu ve makinada kalıyordu. Ekstra üzerine sıcak su ileve etmek zorunda kalıyordum.
şimdi normal deterjan kullanıyorum.

ben bazen kullanıyorum. 30 derecede tam çözülmüyor, 30 da yıkarken; sıcak su içinde çözüp, deterjan gözüne döküyordum. kazakları ve yazlık bady lerimi sabun tozu ile yıkarım, çok kolay durulanıyor.

makinede kullanırken fazla koyunca çok köpürüyor, bu da makineye zarar verebilir. makineyi tam doldurmamak gerekiyor. lekeleri çok iyi çıkarmıyor(suda bekletmek gerekiyor).
ben 1-2 kaşık ön yıkamaya; 4 çorba kaşığı ana yıkama gözüne koyuyordum. makinenin doluluğuna göre miktar değişiyor.

tülle beraber makineye koymak çok mantıklı geldi bana. bunu deneyeceğim.

merhaba bayanlar size bi ürün tavsiye edicem çok güzel sonuç veriyo sab matik diye bi marka kesinlikle tavsiye ederim saglıklı ve kesinlikle kimyasal içermiyo kokusuda çok hoş ayrıca banyo içinde sabunları bulunuyo saç için çok güzel saber kimya.com burdan bi araştırın derim..

arkadaşlar sağlık açısından düşünücek olursak deterjanlar çok zararlı sabun tozunu kesinlikle kullanmab-nızı tavsiye ediyorum çamaşırlarda zararlı kalıntılar bırakmıyo doğayada zarar vermiyo sab matik diye bi sabun tozu var saber kimya.com siteden araştırabilirsiniz ben kullanıyorum ve çok memnumum iyi sonuç veriyo.

arkadaşlar sağlık açısından düşünücek olursak deterjanlar çok zararlı sabun tozunu kesinlikle kullanmab-nızı tavsiye ediyorum çamaşırlarda zararlı kalıntılar bırakmıyo doğayada zarar vermiyo sab matik diye bi sabun tozu var saber kimya.com siteden araştırabilirsiniz ben kullanıyorum ve çok memnumum iyi sonuç veriyo.alkisalkisalkis

ben de sabun tozu kullanmaya başladım iki ayı geçiyor kullanıyorum.çokta memnunum.sodamatikle birlikte kullanıyorum.beyazları geceden makinede belli bir sıcaklıktan sonra ıslatıp ertesi gün yıkıyorum.renklilerde deterjan gözüne sabun tozunu koyup üzerine bir bardak sıcak su döküp makineyi öyle çalıştırıyorum.bazen de bardakta çözdürüp öyle kullanıyorum.çok kirlilerde bir saat bekletiyorum.gayet memnunum.
evet sabun tozu tam çözülmediğinde beyaz lekeler kalıyordu.ama sıcak suda çözdürmeye başladıktan sonra kalmıyor artık.önceleri kokusuz çamaşırlarım vardı.şimdi bazen durulama suyuna hoş kokulu bitki yağı damlatıyorum üç-dört damla.yumuşak oluyor kuruyunca çamaşırlar.ama kokusu kalıcı değil.bunun içinde çare buldum.kokulu taşlardan aldım.kokusu gittikçe bu yağdan taşa damlatıyorum.çekmeceye yerleştirdiğim bu taşların kokuları çamaşırlara siniyor.mis gibi çamaşırlarım oluyor

Son düzenleme:
Çamaşırlar için sabun tozu kullanan var mı kızlar, bizi bilgilendirseniz ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…