• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oto koltuğu?

blue girls

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2021
124
36
48
32
İyi günler bayanlar oto koltuklarında 9-36 kilo yazıyor ama genelde 6.ayda oturmaya başlayınca kullanilmaya başlanıyormus benim anlamadığım bebek ayına gelmese bile 9 kilo olursa oturtulur mu?

Biz 3 aylik bebegime oto koltugu olarak pusetini kullanıyoruz. Bebek arabalarina da takilabilen pusetler var ya. Kucuk oto koltuğu olarak da geçiyor onlar. Bebegin oturmamasi gerektigi icin oturtmuyoruz. Oturma kismina bir yastik ile destek koyduk. Yatar pozisyonda icine koyup kemerini bagliyoruz. 1 yasina geldiğinde asil buyuk oto koltugumuza gecicez.

Boyle destekle oturttugunuz zaman cocugun boynu sıkışıyor gibi oluyor ancak doktorumuza danıştim. O da bebek anne karninda top gibi duruyor. Rahatsiz olmaz korkmayin dedi.
Benim gibi yastik destek yerine direkt oto koltugu kilifi diye satilan destekli ortuler de var onlari da deneyebilirsiniz.

Eklentiler

• IMG-20230906-WA0009.jpg
    IMG-20230906-WA0009.jpg
    75,2 KB · Görüntüleme: 70
Benimki bildiğim kadarıyla 0 aydan başlıyor. Yoyko kullanıyorum. Yenidoğan için aparatları oluyor.

Biz 3 aylik bebegime oto koltugu olarak pusetini kullanıyoruz. Bebek arabalarina da takilabilen pusetler var ya. Kucuk oto koltuğu olarak da geçiyor onlar. Bebegin oturmamasi gerektigi icin oturtmuyoruz. Oturma kismina bir yastik ile destek koyduk. Yatar pozisyonda icine koyup kemerini bagliyoruz. 1 yasina geldiğinde asil buyuk oto koltugumuza gecicez.

Boyle destekle oturttugunuz zaman cocugun boynu sıkışıyor gibi oluyor ancak doktorumuza danıştim. O da bebek anne karninda top gibi duruyor. Rahatsiz olmaz korkmayin dedi.
Benim gibi yastik destek yerine direkt oto koltugu kilifi diye satilan destekli ortuler de var onlari da deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ben 9 yazınca kilo sanmışim onu meğerse aymis benim oğlum daha 4 aylık ben normal oto koltuğu alicaktim ama yatma özelliği olandan almam gerek sanırım pusetimiz var ama dar gelecek yakinda

Ne demek rica ederim. Ben de öyle sanıyordum, Türk mağazalarında da hep yanlış yönlendiriyorlar. Neyse yabancı siteleri araştırınca anladım. Çünkü aynı sorun bizde de var şu anda. Oğlum 5 aylık ama puset dar gelmeye başladı. Sıfırdan başlayan almak istemiyoruz çünkü hediye gelecek olan bir 9-36 var. Ama 4 ay daha nasıl sığacak bilemiyorum açıkçası. Eğer bize hediye gelmeyecek olsa kesinlikle 0-36 satın alacaktım dönme özelliği olanlardan. Bence en güzeli onlar

Back