• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Oto koltuğu konusunda kafam karışık!

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce Chicco'nun key1 isofix 9-18 kg ola oto koltuğunu almıştık. Ama oğluma sanki rahat omadığı için ve ileriye yönelik kullanamayacağımız için değiştirmeye karar verdik. Şimdi ise Chicco Key 2/3 Ultrafix Oto Koltuğu'nu (15-36 kg) aldık. Yalnız şimdi de arka kısmı sanki öne doğru geliyor gibi. Yani sallanıyor. Biraz rahatsız gibi duruyor bir de baya bir dik duruyor.
Benim oğlum 14.5 kilo ve 15 aylık. Sizler hangi koltukları aldınız? İleride yürüdükçe zayıflar ,hiçbir zaman 18 kilodan daha fazla olmaz, 9-18 kg olanda daha rahat olur dediler ama bilemiyorum tabi. Sanki bu ikinci aldığımız daha büyüklere hitap ediyor gibime geldi. Bu yaşta bizim gibi bu tür koltuk alan var mı acaba? Başa baş değiştirdik üstelik. Önceki daha pahalı idi. Sanki römer'in 15-36 kg olanı daha kaliteli duruyor. Onu da denedik ama sanki chicco'nunki daha geniş durdu... Sizin de fikirlerinizi bekliyorum.

canım bir çok arkadasım römer kullanıyor benım kızımda 7 ıncı ayına girdi puseti buyuktu ama önumuzdekı ay bızde oto koltuk alıcaz artık ve bende kesınlıkle römer dusunuyorum

bir çok çarpışma testi izledim.kiddy comfort en iyisi göründü bana.chicconunda vardı testi.onu güvenemedim açıkçası.
bu ay benimde 15-36 kg isofixli almam gerekiyor harıl harıl araştırıyorum.

mothercarede maxi cosi priori diye bir model var fiyat cok uygun piyasada 450-500 tl iken 320 tl fiyatı var

Son düzenleme:
bende çok araştırdım çok gezdim ve en sonunda römer de karar kıldım.
Terletmeyen kumaştan yapılmış bir modeli var onu aldık.
Çok büyük sıkıntıydı benim için koltukta uyuduğunda sırtı terlerdi çok şükür şimdilik terletmedi henüz 1 haftadır kullanıyoruz ama kızımda çok rahat etti çok memnunum kaldım :109:

araştırdığımı yazmıştım daha önce recaro monza aldık.isofixli.e-bebek mağzasına gidip denedik.römer dardı.concord çok kalıp gibiydi.çocuklar en rahat bu dediler ona göre tercih yaptık.

kızlar bizim de kafamız çooook karışık :26: 9kg + olanlara bakıyoruz.arabamızda isofix bağlantısı için gerekli olan kancalardan yokmuş.
şimdi siz ne önerirsiniz? britax-römer king plus en içimize sinen (9-18kg olan) ancak 700-800 arası fiyat veriliyor.chicco nasıl peki?yada maxi cosi?(bu arada mothercaredeki kampanyası bitmiş)
güvenliği herşeyden önemli fakat alacağımız oto koltuğu, isofixsiz yani direkt şasiye değil de emniyet kemeri ile koltuğa bağlanacağından daha uygun bir model mi tercih edelim?mesela britax-römerin türkiyedeki ithalatçısının internet sitesinde aynı zamanda koala adında uygun bir marka da var,metroda baktık fiyatları da gayet uygun(200-250 civarı) ama güvenlik testleri,terletmesi vs konusunda bilemiyorum ki..
siz neleri kullanıyorsunuz,neleri önerirsiniz?9-18 m 9-24 mü 9-36 mı aldınız ve hangi marka?:61:

kızlar bizim de kafamız çooook karışık :26: 9kg + olanlara bakıyoruz.arabamızda isofix bağlantısı için gerekli olan kancalardan yokmuş.
şimdi siz ne önerirsiniz? britax-römer king plus en içimize sinen (9-18kg olan) ancak 700-800 arası fiyat veriliyor.chicco nasıl peki?yada maxi cosi?(bu arada mothercaredeki kampanyası bitmiş)
güvenliği herşeyden önemli fakat alacağımız oto koltuğu, isofixsiz yani direkt şasiye değil de emniyet kemeri ile koltuğa bağlanacağından daha uygun bir model mi tercih edelim?mesela britax-römerin türkiyedeki ithalatçısının internet sitesinde aynı zamanda koala adında uygun bir marka da var,metroda baktık fiyatları da gayet uygun(200-250 civarı) ama güvenlik testleri,terletmesi vs konusunda bilemiyorum ki..
siz neleri kullanıyorsunuz,neleri önerirsiniz?9-18 m 9-24 mü 9-36 mı aldınız ve hangi marka?:61:

milyon tane araştırmadan sonraa (römer king plus or/oder kiddy comfort infinity-pro or/oder recaro or/oder maxi cosi tobi vs...) bugün römer king plus'a karar verip aldık,bir bebek int. sitesinde indirimdeydi oradan aldık

Bence Kiddy almalısınız.bende çok araştırdım.cybexle kiddy arasında baya 1 kararsız kaldım.sonradan 1 sürü ödülleri falan var.Soruşturdum.chicco römer falan havada geçiyo 1 araştırın isterseniz

Kızlar biz chicco'nun 9-18 kg olanını almıştık. bizimkine çok dar geldi. onu geri verdik. yerine 18-36 kg olan modelinden aldık. Bu son aldığımız biraz daha büyük çocuklara yönelik. izofixi kancalarla tutturuluyor ve arabanın emniyet kemeri ile bağlıyorsunuz çocuğu koltuğa. Ama biz özellikle uzun yolculuklarda kullanamıyoruz koltuğu o yüzden çıkardık. çocuk emerek uyuyakalıyor kucağımda, sonra da oraya oturtmak saçma olur uyurken. kocaman güzel bir minderimiz var gerekirse oraya yatırıyorum ya da kucağımda uyuyor. biliyorum güvenliği daha az oluyor ama yapacak birşey yok. bizimki öyle otururken uyuyakalmıyor ve de koltuktan inmek istiyor.
sizler nasıl kullanıyorsunuz bilmiyorum. yeni aldığımız biraz daha rahat büyük çocuklar için. bizimki 18 kilo olmadan 9-18 kilo olan koltuğa sığmadı, dar geldi. önceki aldığımız 750 tl idi, bu son aldığımız 450 tl idi. adama başa baş değiştirelim dedik öyle kabul etti değiştirmeyi. 300 tl araya kaynadı ama hiç olmazsa kullanabileceği bir koltuk olmuş oldu. yine de çok kullanamıyoruz.

kızım 3 yaşını 2 ay geçti. kraft oto koltuğu 9 18 kg olanlardan kullanıyoruz. oto koluğunu hep kullanırız arabada,yani kucakta oturmayı sevmez. sorum şu,15-36 kg olan oto koltukları var,onlardan almayı düşünüyorum. ama o grup oto koltukları sadece arabanın emniyet kemeri ile kullanılıyor araştırdığım kadarıyla. yani belinden ve bacakları arasından geçen,oto koltuğunun kendinden olan emniyet kemeri yok. arabaya koltuk sabitleniyor ama,Allah korusun çarpma anında emniyet kemerinin korumasındansa,oto koltuğunun kendi emniyet kemeri daha güvenli gibi geliyo??kafam karıştı. kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Back