• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oto koltuğu hakkında

Eğer isofixli oto koltuğundan anladığım doğruysa oto koltuğunun arabaya bağlanması ayrı bir aparatı var yani aparat arabada takılı kalıyor koltuğu gidip aparata geçiriyorsun sonrada ekstra emniyet kemeriyle bağlıyorsun ama baksanıza bizim ülkemizde oto koltukları genelde gidiş yönüyle ayrı istikamete bakacak şekilde takılacak tarzda yapılmış ama güvenli değilmiş farzı misal bulduğumuzu düşünün oda kimbilir kaç paradır.

iyide bu durumdada yani isofixli oto koltuğundada eğer o aparatı koltuğa bağlamak için emniyet kemerini kullanıyorsan ayrıca bebeği emniyet kemeriyle bağlayamayacağız bebekde bu durumda sadece oto koltuğunun emniyet kemeriyle bağlanmak durumunda kalacak oda ne kadar güvenli olurki.

oto koltuğu taktığımız zaman zaten sadece koltuğun kemeriyle bağlıyoruz arabanın kemerini bebeğe takamayız ki. bizde kraftın anakucağı otokoltuğu var ve ters yöne takılabiliyor, değişik bir model de değil, piyasadakilerden

isofix ler de ters takılıyor canım
ben isofixli oto koltugu kullanıyorum

Peki ozaman biryerde okudum arabanında uygun olması gerekiyormuş galiba isofixle uyumlu doğrumu bu eğer öyleyse ben arabamın böyle bir özelliği olup olmadığını nerden öğreneceğim.

anakucaklı oto koltukları 5-6 aylık olana kadar kullanılıyor sanırım.uzun süreli kullanacaksanız bence büyüklerden alın

Arka koltukta emniyet kemeri olan her arabaya kullanilabilir. Arka orta koltuk en uygunudur. 9 aya kadar ters yöne doğru bağlanir, 9 aydan sonra yönü değişitirilir
emniyet kemeri isofixi bağlar, bebekte anakucağinin kemeri ile siki bir şekilde bağlanir. Eliniz alişinca çok kolay olacak. Ama eğer siz araba kullanmayacaksaniz, ya da arabayla nadir yolculuk yapiyorsaniz. Ev içi ana kucaği alin.

bizde baya uğraşmıştık oto seçiminde aslında, isofixli mi olsun olmasın, çin malı olmasın vs...:) alman markası almaya karar verdik daha güvenli geldi bize

buradaki yazıyı okumanızı öneririm

biradambirbebek.com/?p=389

saygılarımla

biz de kraft aldık..bebek arabasıyla takım..1 hazirandan itibaren zorunluymuş trafikte..arka koltukta bebeğin yüzü arka cama bakacak şekilde takılıyor..ama bebeği taşımak için kullanmaya uygun değil bu tür şeyler..genelde ağır oluyor..ama nede olsa zorunlu diye aldık işte..

Back