sevgili anneler bende cocugumda ilgili size danışmak istiyorum.kizim kronolojik 15 düzeltilmiş 13.5 aylık. göz temasımız var ama komut alma yok elimden aliyor ama vermiyor sar sar baba dede diyebiliyor, birde anlamsiz şeyler ama sar sar oynamıyor by by alkış yapmiyor.oyuncaklarla oynamiyor çok fazla ben şarkı söylerken bitirene kadar beni dinliyor,a ram sam sam oynuyor dizlerine vuruyo elini,birde ben köpek oluyorum kaçıyor gülüyor,top atabiliyor bazen ayagi ile vuruyo.ismine çok zor bakiyor,oyun oynamamak için inat ediyor birseyi isaret etmiyor ig ig diye kendini parcaliyo,bazen yere bişey koyup etrafinda dönüyor,tv unitesindeki koselikleri cikarip takmaya çalışıyo,oyuncak hayvanina sar makara yaptiriyorum kendide elimden alip yapiyo ama kendisi eliyle yapmiyo.yemek yeme problemimiz var maalesef birde cogu yiyecegi eline uzatıyorum dokunmak istemiyo ilk başta doktora gideceğiz ama sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyirum ne yapmaliyim bu arada tvye maruz kaldi ama onuda kapttim bi kac gündür.birde doğduğundan beri hep evdeyiz 20 defa insan içine cikmisligi yoktur 1 kere parka bile gitmedik.