- Konu Sahibi melodi1970
- #13.201
Evet artık algı sorunu komut almama gibi vb sorunlari olan çocuklar hemen otizimli yapıyorlar sinirlerim çok bozuldu dünden beri dün ben ağlama krizine girdim dünyam başıma yıkıld. Doktorlar arasında cok populer oldu otizim de geç ohh.Aslinda nurologlar da biliyor çocuğun durumunu ama psikiyatri daha iyi teshis koyabiliryor aslinda. Halk dilinde değil her çocuğa otizm deniyor artik. çocuklar tv ve tablete bağlı kaldığı icin iletişim eksikliği oluyor ve otizm deniyor. Nurolog neye göre dedi otizm diye.
Şöyleki benim oğlum 3,5 yaşında şuan aslında tüm söylenenleri anlıyor nerdeyse mesela ellerini kendisi yıkayıp havluyla siliyor yada peceteyle peceteyi çöpe at diye gösteriyorum çöpe atıyor dışarı çıkacağimiz yada çıkmak istediği zaman lele diyor lele güle güle demek onun dilinde ben ona her dışarı çıktığımızda çıkacağımız zaman güle güle dedim oda o şekilde öğrendi oğlumun hiç vurma, itme gibi şiddet eğitimleri yok akşam saat 18-19 arası uyuyup gece hiç kalkmadan direk sabah 5-6 arası uyanıyor yazları 8 civarı kışın daha erken uyanıyor anlamadım gece sorunlarımız yok allahtan ayrıca yemek ihtiyacını kendiside doyacak şekilde gideriyor acıktığı zaman yemek masasına sevdigi şeyleri koyuyor beni bekliyor çamaşırları sererken bana yardımcı olmaya çalışıyor oda seriyor makinesiNFS bulaşıklari boşaltırken bana yardımcı olmaya calisiyor mesela çatal, kaşık bıçakları aynı yönlere bakıcak şekilde doğruyu bir şekilde dizebiliyor.
Konuşmayı bilmeyen çocuk nası bilmediği şeyin komudunu alırki bilmiyo sonuçta oda yapamıyo sonuçta konuşmayı bilse anlamını bilse yapar zaten
Benim oğlumda bide çekingenlik var ayrıca karşıdaki insanların komudunu almayı reddediyor ama benim orda söylediğimi yapıyor yabancılık çekmede var Buda yanılgıya uğratıyor doktorları haliyle