- Konu Sahibi melodi1970
- #10.461
Tahlilerinde amanyak laktat yüksek çıkan var mı varsa nasıl bir yol izleniyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet muhtessem kardeşim benim oğlum da aynen öyleydi şu an 7 yaşında son 1-2 yılda duruldu hatta geçen hafta biyoenerji yapan çocuk dr una gittik ya yeni yer diye gene odaları gezdi ama bizi çok tedirgin etmedi ordan oraya koşmadıHerkese iyi akşamlar. Benim de canımı sıkan şey bu aralar dışarıdaki tutumu arkasını dönüp alakasız yerlere girip çıkıyor ben hiç yokmuşum gibi kontrol etmesi çok zorlaştı. Öğretmenimiz biraz süre verin örneğin dikkatini çeken bi yer var ve bi iki dakika oraya daldı dokunmayın zamanla süreyi kısaltır diyor. Gideceğimiz yere yarımsa 1 saatte gidiyoruz. Ve kendisini yola atma durumu da değişmiyor 1 aydır dışarda çalışıyoruz elimi tutması konusunda ama ilgi duyduğu bi araba geçerken atıyor kendini. Yaş ilerledikçe azalıyor ve öğreniyorlar mı arkadaşlar?
Onu bilmiyorum seninkinde metabolik bi sorun mu var? Hasan hoca bize diyet verdi ama tüm tahliller normal o aminoasitlerin oranına bakarak diyet veriyor otizmi olan çocukların çoğunun metabolik bi sorunu olmuyorTahlilerinde amanyak laktat yüksek çıkan var mı varsa nasıl bir yol izleniyor
Bizden nöroloji amanyak laktat organik asitler amino asitler istedi henüz hepsi çıkmadı tahlillerin amonyak laktat biraz yüksek merak ettim böyle sorunla karşılaşan var mı diyeOnu bilmiyorum seninkinde metabolik bi sorun mu var? Hasan hoca bize diyet verdi ama tüm tahliller normal o aminoasitlerin oranına bakarak diyet veriyor otizmi olan çocukların çoğunun metabolik bi sorunu olmuyor
Altta yatan hastalık varsa herhalde önce onu tedavi ederler
Bende norologa gitmeyi dusunuyorum esimi ikna edip gitmem gerekiyo otizm teshisi degil bence ama mr eeg tahlil falan belki yonlendirebilirNöroloji tam otistik tanı koyuyorum bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun
Noroloji otizm teshisi koymaz. Cocuk psikiyatrisine gitmelisinizNöroloji tam otistik tanı koyuyorum bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun
Dilek hn otizm teşhisini çocuk psikiyatristi koyuyor ama o da değişkenlik gsterebilir benim büyük oğluma otizm spektrumu içinde olan yaygın gelişimsel bozukluk demişlerdi 4 yaşında asperger olabilir dediler şu anda lise 1 de gayet başarılı tanılara takılmayınNöroloji tam otistik tanı koyuyorum bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun
Kesinlikle bole bir hakki yok meb bimer cimer her yeryere şikayet edin. Ne demek cocuk az gelicek ole sey olamaz.siz u arada raporu kaldirtmak icin basvurmusmuydunuz? Ne dedi drMerhaba beni hatırlayanlarınız vardır.oglum 5yaş anaokulu nasıl gidiyor.e okulda geçmişi raporu göründüğü için okul müdüründen öncesinde bunu sakladım diye bize gıcıktı zaten.sürekli efeden kural tanımıyor diye şikayet geliyordu.en son dün müdür çağırdı artık oglumunnhafta 2gün 2saatten fazla okula gelemeyeceğini Zarar verdiğini söyledi.çok şaşkınım müdürü alttan aldım ama ikna olmadı.okuldan alıp başka okula mı versem Rama söyledim böyle bir şeye hakkı yokmuş müdürün zıtlaşsam yine oğluma zarar.bana bir akıl verin çıkmazdayım
Biz bilmediğimiz için ilk nörolojiye gittik konuşmuyor diye bize yaygın gelişimsel bozukluk dedi tahliller verdi mr verdi atipik otizm olabilir alanında ünlü arkadaşını önerdi psikiyatr gitseniz bişey yapmaz dedi mutlaka tahlilleri ona da gösterin dedi tabi bu doktor epey bi ücretli geldi bize oyun gurupları vs var ona katıl dedi kreş psikoluğya görüştük oda alanı olmadığı için pek anlamadı tabi bişeyi yok uyaran eksikliği dedi yarım gün yada tam gün kreşe başlasın dedi 24 aylıktan bu yana her gün iki saat gidiyor 4aydır ilerleme olmadı malum kış hasta olmaktan gidemedi düzenli psikiyatra gittik atipik otizm ama iyi yerdesiniz dedi erken fark etmişsiniz çok çabuk ilerleme sağlar bir yıl özel eğitim önerdi rapor bekliyoruz duruma göre özel eğitime başlayacağız ya ücretli yada raporlu şu anda 28 aylık sizin torununuz kaç aylık tavsiyem ilk psikiyatr gitmeniz gerek görürse nörolojiye sevk ediyormuş zatenNöroloji tam otistik tanı koyuyorum bilgisi olanlar lütfen yardımcı olun
Dilek hanım her çocukda yaşanabılır bu güvensiz bağlanma olayı özellikle çalışan annelerin babanne annane yada bakıcıyla buyuyen çocuklarda görülme olasılığı daha yuksek torunununuz daha küçük bizim teşhısımız yok geçen yıl oğlum annemi görünce benim kucağımdan onun kucağına atlardı ama gelin şimdi görün gözü sürekli üstümde bir işim olduğunda uyurken bırakıyorum yoksa bıtakmak mümkün değil oyun oynarken dahi maksımum 10 dk odasıncan gelir sarılır öper gider aklınca benı kontrol ediyo sıpaAnneye bağımlılık yok bu durumda olupta sonra anneyi algılayan varmi anneler lütfen yardımcı olun
36 aylık oğlumDilek hanım her çocukda yaşanabılır bu güvensiz bağlanma olayı özellikle çalışan annelerin babanne annane yada bakıcıyla buyuyen çocuklarda görülme olasılığı daha yuksek torunununuz daha küçük bizim teşhısımız yok geçen yıl oğlum annemi görünce benim kucağımdan onun kucağına atlardı ama gelin şimdi görün gözü sürekli üstümde bir işim olduğunda uyurken bırakıyorum yoksa bıtakmak mümkün değil oyun oynarken dahi maksımum 10 dk odasıncan gelir sarılır öper gider aklınca benı kontrol ediyo sıpa
Gece perisi çok geçmiş olsun benim büyük oğlum en son ilkokul 1 deyken 2009 da özel eğitim aldı sonra özel eğitimciler bunun herşeyi normal çıkıyor rapor alamayız diye eğitimi sonlandırdılarMerhaba beni hatırlayanlarınız vardır.oglum 5yaş anaokulu nasıl gidiyor.e okulda geçmişi raporu göründüğü için okul müdüründen öncesinde bunu sakladım diye bize gıcıktı zaten.sürekli efeden kural tanımıyor diye şikayet geliyordu.en son dün müdür çağırdı artık oglumunnhafta 2gün 2saatten fazla okula gelemeyeceğini Zarar verdiğini söyledi.çok şaşkınım müdürü alttan aldım ama ikna olmadı.okuldan alıp başka okula mı versem Rama söyledim böyle bir şeye hakkı yokmuş müdürün zıtlaşsam yine oğluma zarar.bana bir akıl verin çıkmazdayım
mrb bizde keçi sütüne başladık yaklaşık 1 aydır veriyoruz formül mamayı kestik algı baya açıldı tatlı ve hamur işinide azaltabilirsek dahada iyi olacak inşallah. keçi sütünün tadı kötü sevmiyor oğlum ama annem uyurken içiriyor günde bir defa. sizde devam edin umarım fayda görürsünüz.İlk gittiğimiz psikiyatri güldü bize oyle bir seş olmadığını söyledi sizin çocuğunuz dan daha durumu iyi olmayanlara bile tanı koyuyoruz dediler başka bir psikiyatri ye gittik atipik.tani aldık 20 nisanda tekrar psikiyatri randevu muz var eğitim devam nörolojik sorun olmayanjar daha çabuk iyilesiyormus ayrıca troit hastasıyız göz ameliyatı geçirdik üç defa yavrum dogdu Doğanlı perişan sürekli . tahliller bide bu illet çıktı rabbim tüm anne ve yavrularimiza şifa ver göz kapamız düşük güçlü olmaya çalışıyorum kızıma hissetmiyorum her gün yanındayım keçi sütü ne ve vitaminlere başladık faydası olur mu iyi gelismeler umuduyla hepinize hayırlı cumalar olsun