Hanımefendi geçmişte yazdığınız tüm mesajlar genele açık, biz okuyabiliyoruz. Evladıniz zor bir sürece girmiş ve sizde buradaki tecrübeli annelerden neden böyle oldu yaşayan varmı diye yardım talep etmişsiniz. Demekki neymis otizm diplomaları, egitimleri, bilgiyi yutuyormuş. Genel geçer tek doğru varmış, doğru iletişim, sevgi,oyun. Ayrıca sizin doktor, bir baskasinin memur, ötekinin işçi olmasının evlatlarımızın otizmli olmasıyla bir bağlantısı yok. Dolayısıyla doktor oldugunuzu sürekli vurgulamayin. Bu sizi otizm prof.u yapmıyor. Evladinizla yolunuzda başarılar dilerim. İyi akşamlar...
gerçekten mi yazdığım herşey okunuyor mu. Ben gizli sanıyordum aydınlattığınız için teşekkür ederim. madem ısrarla benim anlama sorunum var diyorsunuz ozaman tekrar açıklayım.
öncelikle otizm profesörü değilim. aynen dediğiniz gibi bu platformdan sorular sordum ve çok şey öğrendim. deneyim çünkü çok önemli. otizm ile ilgili hala okuyup hergün yeni şeyler öğreniyorum üstelik çocuğum otizm olmadığı halde. dün yine 2 profesör gördü kızımı ve artık tanısı sadece konuşma gecikmesi çok şükür. Allah herkesin evladına en kısa zamanda şifa versin. İnşallah en kısa zamanda herkesin yüzü güler. Ama otizm sandığım dönemde çektiğim acıları ve çaresizliği unutamadığım için buradan ayrılmadım ve bu süreçte öğrendiğim herşeyi paylaşmak istedim.
Gelelim sevgi oyun muhabbetine. yazdığım her yazıda sevgi ilgi oyun dedim zaten, o yüzden bu sözleriniz boşa düşüyor keşke daha dikkatli okusaydınız.
şimdi son kez açıklıyorum. 1 herkes çocuğuna istediği tedaviyi uygular 2 her çocuk farklıdır 3 ABA dışında kimse düzelmez demedim.
peki ne dedim. ABA kabul edin etmeyin dünyanın kabul ettiği etkinliği ispat edilmiş tek tedavidir. burada ABA da çocuklar ağlıyor, masa başı eğitim şöyle kötü böyle kötü, ezbere robot gibi oluyorlar gibi yorumlar yaparsanız bu yola yeni girmiş kişiler yanlış yönlenir. şuna benzetmek isterim sorumsuz yorumlar yapan anneler yüzünden hergün hastalarımı aşı konusunda ikna etmek zorunda kalıyorum.
işin doğrusu nedir. İnsan bu terapiyi bir dener beğenmiyor ya da ilerleme alamıyorsa bırakır. yorum olarak da bize fayda etmedi denir yapamadık denir. Artık şunu anlayın otizm sevgi ve oyun ile düzelmez. eğitim olmazsa olmazdır ve bilimsel tek eğitim aba dır. burda birçok çocuğun aba almadan düzelme nedeni aslında zaten otizm içinde olmaması. defalarca söyledim burada birçok çocuk otizm değil. çoğu yanlış tanı.
maalesef burada iyi niyetli de olsa çok sorumsuz yorumlar yapılıyor. mesela canım çocuğunu kreşe gönder. Bizim çocuğa çok iyi geldi gibi. aynen ay bizim çocuk hastaydı bu antibiyotik çok iyi geldi sende ver gibi. Aslında birçok çocuk için kreş bırak yararlı olmayı zararlı. Önce eğitim alıp algısı normale gelmeden kreşe giden çocuk daha beter olur. o yüzden eğer bu konuda uzman değilsek biz böyle yaptık bize iyi geldi ya da biz yapmak istemedik gibi yorumlar yapın. aksi takdirde iyi niyetli olsanız da zararlı oluyor.
şimdi yeni tanı almış annelere son kez söylüyorum. otizm spektrumu içinde bir tanı aldıysanız algı sorunu ve davranış sorunları yaşıyorsanız bilim tedavi olarak aba yı öneriyor. Bunu iyi yapan bir yer bulun gidin 1 2 seans deneyin. yapmak istemezseniz bırakırsınız. Ama lütfen çocuğunuzu, burda bunu eleştirenler var ya da ağlamasın diye, bu tedaviden mahrum bırakmayın.
ve son olarak konu kapansın. kimse bana cevap yazmasın ben de cevap vermek zorunda kalmayım