Merhaba
D derenx2 , bende bize benzer pek rastlamadim . Belki yaş larının yakınligininda etkisi vardir .
Bende otizm suphelendiren şeyler mesela ; eskiden donen cisimleri ilgi duyardı (bir süre duyu bütünleme gittim hocamız tv den kaynaklı olduğunu gözlerini uyardığını söylemişti )
Takıntılarimiz var , arabaya sağ kapıdan binmekti eskiden şimdi sol kapıdan , arabada ben var isem illa kucağımda duracak , ayakkabı değiştirmeyi pek sevmez yeni ayakkabı alınırken bazen sorun çıkarıyor . Bazen çit çıkmıyor .
Rakamlara takıntılı 100 e kadar bilir tanır söyler .
Konusma yaşıtlarına göre geç başladı ve az .Ayrıca zaman zaman ekolali var .
Şu sıralar özellikle sinirlenince yani isteği olmayınca kendine vuruyor . Bir dönem yaptı bıraktı iki gündür geri geldi bu davranışı .
Son bir haftadır arabaya her bindiğinde cam ac diye bağırıyor . Hafifte olsa cam aralık olacak.
Buna benzer belli Takıntılarimiz bende kesin otizm dedirtiyor .
Bunun dışında ; yaşıtlarına çok ilgili hemen ber çocuğa yaklaşmaya çalışır . hoplar zıplar fakat liderlikten çok takipçi gibidir . bazen elinden tutar istediği yere çekeler ama genelde takip eder .
Göz teması çok iyi işaret parmağı uzun zamandır kullanır . Dediklerimin çoğunu anlar. Paylaşımı sever .Kendi başına yamuk vs de olsa giyinir . Okulda fln kurallara uyar. Çok iyi gözlemcidir.
Bizde iki arada bir derede elimizden geldiğince çabalıyor . Toparlamaya çalışıyoruz. Siz hangi sehirdesiniz sakıncası yoksa özel eğitim açısından soruyorum . Nasıl buldunuz karat verdiniz . Şuara gidemiyorum ama rapor çıkarsa araştırma icerisindeyim