- 6 Ağustos 2021
- 262
- 171
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim oğlum 9 aylık ben ismine bakmamasından ve alkıs baybay yapmamasından dolayı korkuyorum. Doğumdan beri cok zor günler yasıyorum, cocugumun yürümesine cok az kaldı su an desteksiz ayakta durma aşamasında çok şükür ama ben ilk 7 ay bebeğimde serebral palsi oldugunu düsünüyordum yani yürüyemeyecek, oturamayacak, ellerini kullanamayacak vs.. bu konudan emindim ama kimse bana inanmıyordu ve sürekli doktora gidiyordum bir şey yok diiyp gönderiyorlardı ve cidden yokmus.Hatta esim bana cocuk 1 aylıkken; bu cocuk 1 yasında yürür ondan sonra 3 yasına kadar otizm mi diye araştırırsın sen çünkü psikolojin çok kötü oldu destek almamız lazım, demişti. Şimdi ben de onu dusunuyorum kısacası bende şizofrenik bir durum oluştu bu sebeple şu anda aynısı yaşayıp yaşamadığımı düsünür haldeyimÇocuğunuzda böyle bir durum olduğundan şüpheleniyorsanız vakit kaybetmeden uzman ile görüşün.Erken teşhis çok önemli.Lutfen abisi amcası veya ablası da böyleydi benim bir akrabamda öyleydi konuştu düzeldi safsatalari ile vakit kaybetmesin hiçbir anne çünkü anneler hisseder
Sizi durduk yere böyle düşünceye sevk eden nedir? Doğduğunda kontrol ediliyor,rutin kontrolleri de var 1 yaşına kadar ki hem özel hem de sağlık ocakları bakıyor.. Nedir sizi bu korkulara iten şey acaba? Sizin bir an önce destek almanız ve rahatlamanız lazım...Bu stresli düşünce hem size, hem çocuğunuza, hemde eşinize zarar verir...ilk 7 ay bebeğimde serebral palsi oldugunu düsünüyordum yani yürüyemeyecek, oturamayacak, ellerini kullanamayacak vs.. bu konudan emindim ama kimse bana inanmıyordu ve sürekli doktora gidiyordum bir şey yok diiyp gönderiyorlardı ve cidden yokmus
Doğumda kordon dolanarak doğmuştu bebeğim ve çok acı çekmiştim bu yüzden hep kendimi suçladım sezaryen istemediğim için. Okuya okuya internetten serebral palsiyi aylarca kafama taktım ve emindim o anki halimle.. ilk zamanlar beni durduran olmasa kucucuk cocugu mr lara eeglere sokacaktım. İşte kendi kuruntum yüzünden ailemi üzmek bebeğimi yormak ve ordan oraya sürüklemek istemiyorum, o yüzden buralarda yazıyorum sizlere..Sizi durduk yere böyle düşünceye sevk eden nedir? Doğduğunda kontrol ediliyor,rutin kontrolleri de var 1 yaşına kadar ki hem özel hem de sağlık ocakları bakıyor.. Nedir sizi bu korkulara iten şey acaba? Sizin bir an önce destek almanız ve rahatlamanız lazım...Bu stresli düşünce hem size, hem çocuğunuza, hemde eşinize zarar verir...
Ve bende kaygı bozukluğu had safhadaymıs onu öğrendim. Hamileliğim çok rahattı çok mutluydum ama cocuk doğdu, ilk basta kafasını 32 cm ölçmüşler mikrosefali mi var diye kendimi yedim , sonra bebek yutkunurken öksürdü sma hastası mı acaba dedim en son da serebral palsiyi buldum ve aylarımı yedim. Ben cocuk sahibi olmanın beni bu denli yıpratacapını bilsem doğum öncesi terapilere giderdim ama insan yaşamadan anlayamıyor..Sizi durduk yere böyle düşünceye sevk eden nedir? Doğduğunda kontrol ediliyor,rutin kontrolleri de var 1 yaşına kadar ki hem özel hem de sağlık ocakları bakıyor.. Nedir sizi bu korkulara iten şey acaba? Sizin bir an önce destek almanız ve rahatlamanız lazım...Bu stresli düşünce hem size, hem çocuğunuza, hemde eşinize zarar verir...
Hiç sorunsuz bir hamilelik geçirdim. Doğumu kendi isteğimle sezeryan seçtim.Aynı şekilde sorunsuz bir doğum oldu. Ertesi gün markete gittim. Bebeğim 3600 doğdu. Sarılık bile olmadı. İlk 6 ay her ay özel doktoruna gittik. Herhangi bir problem yok. Ama çocuk dönmüyor. Ne sağa ne sola. 7 aylık oldu 8 aylık oldu. Ayaklarının üzerine de basmıyor. Kollarının altından tutuyoruz. Yok. Hiç bir şekilde basmıyor. Yürütece karşı olmama rağmen gidip aldık. Yürütece koyduk. Yürümeyi bırakın içinde yığıldı kaldı. Bu arada 1 yaşında oldu. Ne emekleme ne basma var. Sadece desteksiz oturuyor. 1 yaş kontrolünde doktorumuz normalde nörolojiye sevk etmsm lazım dedi. SMA şüphesiyle ama biraz daha bekleyelim dedi. Ve benim kızım 13-14. Ayında ayaklarının üzerine bastı. Milletün bebesi 5 aylık basar. 16 aylık da yürüdü. O an bendeki SMA şüphesi bitti.Bu arada kızım 1 yaşında ilk kelimesini söyledi. GAZETE. anne babadan önce gazete dedi. O an çok hoşumuza gitti.Bu arada konuşmanın kelimelerin arkası geldikçe geldi. Plaka okumaya başladı, arabada dinlediğimiz her şarkıyı ezberliyor. Ama oldukça yabani. Birisi laf atsa yada ismini söylese kesinlikle dönüp bakmıyor. Yüzünü çeviriyor. O ara bir yerde okudum. Otizmde sosyal gülümse yoktur. Ve bir türünde harflere ilgi vardır. Sürekli konuşma, ezber vardır diye. Kafayı yedim. Kesin otizm diye. Şu anda 2 yaşında. Karşılıklı sohbet ediyoruz. O ilk zamanlardaki yabaniliği de azaldı. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama inanın biz düşündükçe kendimizi inandırıyoruz. Biraz rahat olmak lazımBenim oğlum 9 aylık ben ismine bakmamasından ve alkıs baybay yapmamasından dolayı korkuyorum. Doğumdan beri cok zor günler yasıyorum, cocugumun yürümesine cok az kaldı su an desteksiz ayakta durma aşamasında çok şükür ama ben ilk 7 ay bebeğimde serebral palsi oldugunu düsünüyordum yani yürüyemeyecek, oturamayacak, ellerini kullanamayacak vs.. bu konudan emindim ama kimse bana inanmıyordu ve sürekli doktora gidiyordum bir şey yok diiyp gönderiyorlardı ve cidden yokmus.Hatta esim bana cocuk 1 aylıkken; bu cocuk 1 yasında yürür ondan sonra 3 yasına kadar otizm mi diye araştırırsın sen çünkü psikolojin çok kötü oldu destek almamız lazım, demişti. Şimdi ben de onu dusunuyorum kısacası bende şizofrenik bir durum oluştu bu sebeple şu anda aynısı yaşayıp yaşamadığımı düsünür haldeyim
Bu bir takıntı haline gelmiş ki sizde kendiniz söylüyorsunuz..OKB için zaten kişi kendi düşüncelerinin ve hatta davranışlarının saçma olduğunu bilir ama kendini yapmaktan alıkoyamaz diyorlar...Siz annelik iç güdüsüyle yavrunuza zarar gelmesinden endişe ediyorsunuz ki bu bütün annelerde olan birşeydir..Annem bebeğin tırnaklarını kestiği için sinir krizi geçirmiş biri olarak yazıyorum bunu...Lohusalığın depresyonunu yaşadım o aralar sanırım...Herkeste farklı takıntılar oluşabiliyor aynı olmak zorunda değil tabiki de...Doğumda kordon dolanarak doğmuştu bebeğim ve çok acı çekmiştim bu yüzden hep kendimi suçladım sezaryen istemediğim için. Okuya okuya internetten serebral palsiyi aylarca kafama taktım ve emindim o anki halimle.. ilk zamanlar beni durduran olmasa kucucuk cocugu mr lara eeglere sokacaktım. İşte kendi kuruntum yüzünden ailemi üzmek bebeğimi yormak ve ordan oraya sürüklemek istemiyorum, o yüzden buralarda yazıyorum sizlere..
Merhaba 17.ayda farkedildi pedagog bir tanıdığımız farketti cocuk psikiyatristine yonlendirdi ve otizm tanisi kondu.. goz temasi kisitliydi bir de ismine pek bakmıyordu birde 4 5 kelime disinda konuşmuyordu.1aydir egitim aliyoruz ve goz temasi cok ilerledi ismine de bazen bakip bazen bakmiyor hala parmakla gostermeyi yapiyor cok sosyal bir cocuk.. teshisi koyan prof simdilik otizm doyorum 4ay sonra bu cocukta otizm yok da diyebilirim dediçocuğı otizm tanısı alan arkadaşlar, bu durumu nasıl ve kaçıncı ayds fark ettiniz? Bebeğinizin yaptıkları veya yapamadıkları nelerdi? Şu an durumu nasıl? Bilgilendirirseniz sevinirim..
İnşallah öyle der canım, inşallah otizm yoktur hiçbirimizin bebeğinde. Ama sizin durum çok kritik değil anladığım kadarıyla bir süre eğitimle düzelir insallah. Peki alkıs baybay var mıydı ilk 12 aydaMerhaba 17.ayda farkedildi pedagog bir tanıdığımız farketti cocuk psikiyatristine yonlendirdi ve otizm tanisi kondu.. goz temasi kisitliydi bir de ismine pek bakmıyordu birde 4 5 kelime disinda konuşmuyordu.1aydir egitim aliyoruz ve goz temasi cok ilerledi ismine de bazen bakip bazen bakmiyor hala parmakla gostermeyi yapiyor cok sosyal bir cocuk.. teshisi koyan prof simdilik otizm doyorum 4ay sonra bu cocukta otizm yok da diyebilirim dedi
Allah razı olsun inşallah yoktur canım. Buraya yazıyorum sen gibi güzel cevaplar yazanlar olunca mutlu oluyorum teşekkür ederimCanım taklit 6 ay la 12 aya kadar yani 6 7 aylik yapan bebek de normal 12 aylik yapan bebek de.ismiyle çok fazla sesleniyorsan duyarsizlasmis olabilir bebeğine odaklan onu sev kokla öp bol bol oyna insallah biseyi yoktur
Alkisi 9.aydan beri yapiyor baybay i da cani isterse arada yapiyor ama baybay dediğimizde degil..birbir anlatcez seni deyince eliyle bir bir de yapiyor..İnşallah öyle der canım, inşallah otizm yoktur hiçbirimizin bebeğinde. Ama sizin durum çok kritik değil anladığım kadarıyla bir süre eğitimle düzelir insallah. Peki alkıs baybay var mıydı ilk 12 ayda
Allah yardımcımız olsun içim içimi yiyor kendimi suçluyorum nerede hata yaptım diye.. bazen keşke hiç varolmasaydım diyorum çok kötüyümCanim şuan kızım 5 aylik ve göz temasi kuramıyorum bebegin seni anlıyorsa bi sorun yoktur 5 aydır ağlaya ağlaya mahvoldum ve bi gelişme yok delirmek üzereyim bu konuda tereddüte düşmeyi en iyi ben anlarim
canım taklit varsa otizm düşük ihtimal oluyor muhtemelen senin bebiş iyi bi sorunu yok. Bende alkıs baybay da yok bunu takıuorumAlkisi 9.aydan beri yapiyor baybay i da cani isterse arada yapiyor ama baybay dediğimizde degil..birbir anlatcez seni deyince eliyle bir bir de yapiyor..
Bir yasa kadar taklit olmaması normal gizntemasi kuruyor ismine bakiyor babildama varsa korkmayincanım taklit varsa otizm düşük ihtimal oluyor muhtemelen senin bebiş iyi bi sorunu yok. Bende alkıs baybay da yok bunu takıuorum