- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.017
- 548
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Vallaha şu an çocuklara konulan tanı doğrudan "otizm" ..ben çözger raporunda "atipik" tanısını yakın dönemde hiç görmemiştim...siz zaten raporlandırmayı yapmışsınız .Bu süreçten sonra yapacağınız şey özel eğitim desteği almak ve çocuğunuzla biraz daha bireysel vakit geçirmek.ökgv yazıyor raporunuzda ..bu ibare size çok fazla maddi hak tanıyor farkındasınız değil mi?[/QUOTE]Meraba parmaginiza saglik öncelikle baya uzun yazmissiniz..attigim 2 foto biri ram'in verdigi biride cocuk psikiyatrinin verdigi.ram raporunda hafif düzeyde otizm spektrum bozukluğu yazıyor psikiyatri raporunda atipik otizm yaziyor gördüğünuz gibi...yani bende gördüğümü yaziyorum..insallah sadece doktorlarin yanilmasidir bu.benimde tek dilegim bu ve emar egg temiz çıkar insallahbiz yarin randevuyu kesicegiz prof.doktora gideceğiz.ozamana kadar mr ve egg sonuclarida çıkar inşallah hem çocuk nöroloji ye hemde o prof.gostericem..sizinde dediginiz gibi bendd oglumda alginin kapali oldugunu düşünmüyorum.bana otizm dediklerinde sok oldum gelisim geriligi olabilir ama otizm belirtileri cok az...oglum diyalog kurmamasi disinda gözle görülür birsey gormedim hic.gerci atipik otizmde zaten kriterleri yeterince saglanmayan cocuklara konulan tanidir bilirsiniz. Doktor bana direk cocugun otizm dedi.orda atipik mi dedim ne fark eder dedi otizm iste dedi.ben hastaneden aglaya ağlaya ciktim.o an ne diyicegimi napicagimi bilemedim...bir sonraki gidisimizde bu gecici birşey mi dedim ozel egitimle yol katederiz dedi bana.ramdakide cocukta hicbisi yok korkma dedi bana hatta otizm degil dedi.orda tam olarak otizm degil derken hafif olduğu icinmi dedi anlamadim cunku ram raporundada hafif duzeyde diye raporlardi
[/QUOTE]Vallaha şu an çocuklara konulan tanı doğrudan "otizm" ..ben çözger raporunda "atipik" tanısını yakın dönemde hiç görmemiştim...siz zaten raporlandırmayı yapmışsınız .Bu süreçten sonra yapacağınız şey özel eğitim desteği almak ve çocuğunuzla biraz daha bireysel vakit geçirmek.ökgv yazıyor raporunuzda ..bu ibare size çok fazla maddi hak tanıyor farkındasınız değil mi?
[/QUOTE]Vallaha şu an çocuklara konulan tanı doğrudan "otizm" ..ben çözger raporunda "atipik" tanısını yakın dönemde hiç görmemiştim...siz zaten raporlandırmayı yapmışsınız .Bu süreçten sonra yapacağınız şey özel eğitim desteği almak ve çocuğunuzla biraz daha bireysel vakit geçirmek.ökgv yazıyor raporunuzda ..bu ibare size çok fazla maddi hak tanıyor farkındasınız değil mi?
"Özel koşul gereksinimi vardır" demektir.Normalde yüzde 80 engel üstündeki durumlarda verilir.Ama otizm söz konusu olunca "hafif" seyreden bir durum da olsa öğrenmeden dikkat eksikliğine ..gelişim geriliğine..sosyal etkileşime ve hatta bazı çocuklarda zeka problemleri ..pek çok çocukda beslenme problemlerini de barındıran çok komplike bir gelişimsel bozukluk olduğu için ökgv ibaresi konabiliyor.Ökgv ibaresi olan rapor ile vergi indirimli araç alımından, gerekli koşulu taşıyan aile gelirinde engelli bakım maaşı ,faturalarda indirim pek çok hak tanınıyor.ökgv nedir?
Canım aynı doktordan mı bahsediyoruz acaba4 mart verildi prof.dr randevusubukadar gec verilecegini dusunmemistim
Canım ozelden yazdimCanım aynı doktordan mı bahsediyoruz acaba
Ama ayni hastaneden bahsediyoruz.doktoru ozelden yazdimCanım aynı doktordan mı bahsediyoruz acaba
Canim benim 11 haftalik hamileyim yeni öğrendim ilk 3 ayda yüksek dozda folik asit kullanimi da otizmi tetikliyormus ve ben maalesef yüksek dozda kullanmisim( Folbiol 5 mg) yani 5000 mg oysa 400 olmaliymis ...Günaydın kızlar. Oglumun durumunu bilenler bilir otizm tanisi tanısı aldık. Ram'da gittik heyete girdik olay bu sekil gecti
Heyet - hoşgeldin x
Oglum-hosbuldum
Heyet- nasilsin iyimisin
Oglum-evet
Heyet- (kağit parcasi) al şunu çöpe at bakalim
Oglum cöpe atti daha cok varda simdilik aklima gelen bunlar..
Heyet oglumda birsey olmadığını korkulacak birşey olmadigini söyledi
Rapora hafif otizm spektrum bozuklugu diye geçmiş
Tibbi tani atipik otizm
Egitime başladik geçen persembe gittik,sali ve perşembe günleri egitime gidecegiz..
Gecen hafta eeg emar cekildik.emar sonucu 2 hafta sonra cikicak.eeg cikti sanirim mesaj geldi.
Asil soru ya gelelim.esimin patronu (kadin) tanidik bir prof dr varmis cok iyi bir doktor namı falan var dedi cocugu ona gösterelim dedi,bende emar sonucu eeg sonucu ciktiktan sonra onunla gidelim abla demistim.bugun mesaj atti yine sağolsun ilgileniyor bizimle. Randevuyu alalimmi diyor.sizce emar eeg sonucuylami gidelim yoksa direk çocuğumu götürelim.benim icin tahlillerle gitmek daha mantikli geldi siz ne düşünüyorsunuz?
.Canim benim 11 haftalik hamileyim yeni öğrendim ilk 3 ayda yüksek dozda folik asit kullanimi da otizmi tetikliyormus ve ben maalesef yüksek dozda kullanmisim( Folbiol 5 mg) yani 5000 mg oysa 400 olmaliymis ...size sorum şu sizde böyle bir hap kullanmismiydiniz ? Cok merak ediyorum psikolojim bu ara cok kötüMerhaba. Benimde atipik otizm dört yaşında bir oğlum var. Kendimde klinik psikoloğum, psikolojik danışmanım ve üç yıllık RAM deneyimim var. Yani bu konulara yabancı değilim. Doktorların tanı koyarken ki çalışma hassasiyetlerine pek güvenmiyorum. Yanlış tanılama alan çocuklara meslek hayatımda hep tanıklık ettim. Velev ki bizim çocukların önceliği tanı değil; eğitim. Ben farkettiğim an bir profösöre götürdüm. Kadın tam bir hayal kırıklığıydı. Verdiği hiçbir tahlili yaptırmadım. Hemen yoğun olarak özel eğitime başladık. Çok hızlı aşama kaydediyor çok şükür.
Ama yaptırdıysanız sonuçlarınızla gidin doktora. Sonuçlarına bakarak daha sağlıklı yorum yapar.
Evet kullandım.ama doktor nasil kullan dediyse o sekil kullandimCanim benim 11 haftalik hamileyim yeni öğrendim ilk 3 ayda yüksek dozda folik asit kullanimi da otizmi tetikliyormus ve ben maalesef yüksek dozda kullanmisim( Folbiol 5 mg) yani 5000 mg oysa 400 olmaliymis ...size sorum şu sizde böyle bir hap kullanmismiydiniz ? Cok merak ediyorum psikolojim bu ara cok kötü
Ama hangi cesitini kulladigimi hatirlamiyorum ,.Canim benim 11 haftalik hamileyim yeni öğrendim ilk 3 ayda yüksek dozda folik asit kullanimi da otizmi tetikliyormus ve ben maalesef yüksek dozda kullanmisim( Folbiol 5 mg) yani 5000 mg oysa 400 olmaliymis ...size sorum şu sizde böyle bir hap kullanmismiydiniz ? Cok merak ediyorum psikolojim bu ara cok kötü
Benim fikrim bu gibi durumlarda zaman çok önemli o yüzden en kısa sürede gidin raporlarınızı daha sonra mail atarsınız.Günaydın kızlar. Oglumun durumunu bilenler bilir otizm tanisi tanısı aldık. Ram'da gittik heyete girdik olay bu sekil gecti
Heyet - hoşgeldin x
Oglum-hosbuldum
Heyet- nasilsin iyimisin
Oglum-evet
Heyet- (kağit parcasi) al şunu çöpe at bakalim
Oglum cöpe atti daha cok varda simdilik aklima gelen bunlar..
Heyet oglumda birsey olmadığını korkulacak birşey olmadigini söyledi
Rapora hafif otizm spektrum bozuklugu diye geçmiş
Tibbi tani atipik otizm
Egitime başladik geçen persembe gittik,sali ve perşembe günleri egitime gidecegiz..
Gecen hafta eeg emar cekildik.emar sonucu 2 hafta sonra cikicak.eeg cikti sanirim mesaj geldi.
Asil soru ya gelelim.esimin patronu (kadin) tanidik bir prof dr varmis cok iyi bir doktor namı falan var dedi cocugu ona gösterelim dedi,bende emar sonucu eeg sonucu ciktiktan sonra onunla gidelim abla demistim.bugun mesaj atti yine sağolsun ilgileniyor bizimle. Randevuyu alalimmi diyor.sizce emar eeg sonucuylami gidelim yoksa direk çocuğumu götürelim.benim icin tahlillerle gitmek daha mantikli geldi siz ne düşünüyorsunuz?
Amin insallah egitimlere başladık.anaokulanada gidicek ram raporunu duzenlemeye gidiyorum bugün.tam zamanli.kaynastirma vermislerdi.okulunu adi ozel ..... Diye gecicekmis mudur dedi.bugun onu düzenliyip yollayacağım.Benim fikrim bu gibi durumlarda zaman çok önemli o yüzden en kısa sürede gidin raporlarınızı daha sonra mail atarsınız.
Rabbim yolunuzu kolaylaştırsın ve tez zamanda sağlığına kavuşsun yavrunuz inşaALLAH
Durumu düzeldiği zaman kaynaştırma öğrencisi statüsünden çıkıyor.Amin insallah egitimlere başladık.anaokulanada gidicek ram raporunu duzenlemeye gidiyorum bugün.tam zamanli.kaynastirma vermislerdi.okulunu adi ozel ..... Diye gecicekmis mudur dedi.bugun onu düzenliyip yollayacağım.
Ne güzel cocugunuz adina cok sevindim darisi benim cocuga bizde kestik ekrani tamamen gelisme goz temasi var konusmasinda ilerleme oldu.ama hala ikili diyalog kuramiyoruz malesef.insallah bizimkide tamamen duzelir. Benim oglum4 yaşında sizinki daha küçükmüşDurumu düzeldiği zaman kaynaştırma öğrencisi statüsünden çıkıyor.
Anaokulu bittiğinde zaten heyet raporunu yenilemezseniz otomatik olarak 1.ci sınıfa geçerken yine normal öğrenciye dönüyor.
Benim oğlum iki yaşında ve 22 aylıkken otizm sınırı teşhisi koydular.
Ekranla olan tüm bağını kestik. (TV, telefon vs) hiç bir şekilde ışığına dahi maruz kalmadı.
Hemen kreşe başlattık.
Ve 3 ay olacak nerdeyse o belirtiler tamamen kayboldu.
İletişimi düzeldi, göz teması düzeldi, yaşıtlarına ilgisi oluştu, artık istediklerini ifade edebiliyor.
Ufak ufak konuşmaya başladı.
Biraz fazla ilgi ve kreş/anaokulu bu hastalığı en çabuk iyileştiren şeyler.
Sizde zaman geçtikçe okulun faydasını anlayacaksınız.
Bize de rapor alın ve özel eğitime başlatın demişlerdi ama rapor alma konusunda biraz tereddüt ettik çünkü iki yaşından önce otizm teşhisi konulamıyormuş teşhis olmadan da raporu olsun istemedim.
Çok şükür gerekte kalmadı.
İnşaALLAH sizde en kısa sürede atlatırsınız, rabbim yolunuzu kolaylaştırsın.
Küçük olması bize artı sağladı erken müdahale ile daha hızlı sonuca ulaştık ama inanın sizde ulaşacaksınız hem de beklediğinizden çabuk.Ne güzel cocugunuz adina cok sevindim darisi benim cocuga bizde kestik ekrani tamamen gelisme goz temasi var konusmasinda ilerleme oldu.ama hala ikili diyalog kuramiyoruz malesef.insallah bizimkide tamamen duzelir. Benim oglum4 yaşında sizinki daha küçükmüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?