- 8 Eylül 2022
- 17
- 1
- 24
-
- Konu Sahibi serpil karaman
Şuan başımızı duvarlara vuruyoruz ama nafile aman herkesin çocuğu izliyor bişey olmaz mantığıyla ev işi koşuşturmaca vs vs 1 aydır kendimizi yiyip bitiriyoruz zaten çocuğum çok maruz kalmasına rağmen hiç zorlanmadık oyuncaklarla oynuyoruz çocuklarla bir araya getiriyorum kısacası 10 ay yapamadığım anneliği ilgiyi oğlumun hayatını mahvettikten sonra veriyorum2 yasinda bir bebegin hayatinin yarisini sabahtan aksama kadar ekran karsisinda gecirmesinin sebebi nedir? 1 aydir ekran vermemek icin nasil bir cozum urettiniz?
Özel eğitimciyim,siz en baştan sebebini yazmissiniz zaten. Bu platformda gercekten kimseyi yargılamadım ama çocugunuza keşke bunu yapmasaydıniz. o kadar küçük bir bebege tv izletecek kadar büyük bir sorununuz yoksa(ailede ölüm,hastalık vs) kabul edilebilecek bişey degil. Özel egitime devam edin,burda yazılacaklar sizi yanlış yönlendirir.
Şuan başımızı duvarlara vuruyoruz ama nafile aman herkesin çocuğu izliyor bişey olmaz mantığıyla ev işi koşuşturmaca vs vs 1 aydır kendimizi yiyip bitiriyoruz zaten çocuğum çok maruz kalmasına rağmen hiç zorlanmadık oyuncaklarla oynuyoruz çocuklarla bir araya getiriyorum kısacası 10 ay yapamadığım anneliği ilgiyi oğlumun hayatını mahvettikten sonra veriyorum
Ailecek sefer ver olduk babaannesi geldi 5 6 aydır görmüyor o bile dedi eski ayaz nerde simdiki ayaz nerde eskiden yanımıza gelmezdi opturmezdi oğlumda şöyle bir durum var insanlar hemen üstüne cullaninca sevmek için rahatsiz olup o insanın yanına gitmiyor yavaş yavas kendilerini sevdirince etkileşimi daha iyi bazen tam için rahat ediyor sonra komut almayinca işaret parmağını kullanmadığı için tekrardan modum düşüyorUyaran eksikliği dediğiniz durum. Ekran uzun süre maruz kalması nedeniyle oluşmuş. Yaşıtlarıyla oynayabileceği ortamlar oluşturmaya çalışın. Ekrandan uzak kalmaya devam etsin. Özellikli sevdiği şarkılar parmak oyunları varsa bunları söyleyin birlikte. Önemli olan eğlenerek sizi izlemesi gercekten keyif alması gerekiyor. Çocukla çocuk olun ve sürekli etkileşim halinde olun. Bol bol da pekiştiren her şey daha iyi olacak biraz sabır ve zaman
Söylediğiniz gelişmeler çok güzel. Bu bir süreç dediğim gibi sabırlı olmak gerekiyor motivasyonunuzu yüksek tutun. Ben de özel eğitim öğretmeniyim özel eğitim anaokulunda çalışıyorum. Size tavsiyem özel eğitime ek olarak bulunduğunuz şehirde ergoterapist varsa onun da desteğini alabilirsinizAilecek sefer ver olduk babaannesi geldi 5 6 aydır görmüyor o bile dedi eski ayaz nerde simdiki ayaz nerde eskiden yanımıza gelmezdi opturmezdi oğlumda şöyle bir durum var insanlar hemen üstüne cullaninca sevmek için rahatsiz olup o insanın yanına gitmiyor yavaş yavas kendilerini sevdirince etkileşimi daha iyi bazen tam için rahat ediyor sonra komut almayinca işaret parmağını kullanmadığı için tekrardan modum düşüyor
Merhabalar haftada 4 gün 40'ar dakika alıyoruz şuan kendi imkanimizla goturuyoruz ama cozgere başvurduk 29 Eylül'de hastanede heyet görüp karar vericekserpil hanım özel eğitimi kaç saat alıyorsunuz ve kendi imkanlarınızla mı alıyorsunuz yoksa rapor çıkardınız mı?
Watsaptam yazarmisiniz bana numaralar gittide bende ay başı imgeye basliyorum biraz sorularım olcakserpil hanım özel eğitimi kaç saat alıyorsunuz ve kendi imkanlarınızla mı alıyorsunuz yoksa rapor çıkardınız mı?