Otizm Şüphesi

serpil karaman

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2022
17
1
24
Merhabalar bayanlar benim oğlum yeni 2 yaşına girdi seslendigimzde bakmamasindan oturu psikiyatriye götürdük net bir tanı koymadi varsa dahi hafif denildi çünkü benim oğlum 9 10 ay gibi bir süre yoğun bir şekilde televziyon telefona maruz kaldı sabahtan akşama kadar diyebileceğimiz şekilde 2 psikiyatriye daha götürdük biri olduğunu zannetmiyorum dedi diğerin de 1 yılda toparlar bu çocuk dedi ama daha net bir tanı yok 1 aydır televziyon telefon yok ve eğitime basladik oğlumun özellikleri şu şekilde göz teması var özellikle oyun oynarken eğlenirken mükemmel seviyede isme bakma 1 ay öncesiyle karşılaştırdığımızda daha iyi ama hersefer bakmıyor yaşıtlarıyla da ev ortamında 1 kaç saat sonra kovalamaca gibi oyunlar oynuyor hatta sarılıyor yanağını çeviriyor öpmesi için bunlar 1 ayda oldu artık aile bireylerimizin yanına gidiyor eskiden sadece uzaktan gulumserdi simdi kucaklarına gidiyor anlamlı bir kelimesi yok parka götürünce bir tek salıncakta oturuyor ama çocuklara bakıp gülümser yanlarına gitmez hep salıncakta oturur dönen nesnelere takıntısı yok komut lari sıfır parmağıyla işaret etme yok bişey istiyorsa bizi ittirerek götürür parmağımizi dudagimiza goturdugumzde şsst diyoruz oda yapıyor ama her zmaan değil bazen tek seferde bay bay yapıyor bazen hiç yapmıyor sizin görüşünüzü merak ediyorum oğlum da gözlemlediğim kadarıyla kaygılı bir çocuk egtimcide öyle dedi(özel egtime başladık ) sesli oyuncaklardan çok korkmuş dolapa saklamis mesela ama şuan bazen dokunuyor bazen uzaktan izliyor kaygı seviyesi daha az

Özel eğitimciyim,siz en baştan sebebini yazmissiniz zaten. Bu platformda gercekten kimseyi yargılamadım ama çocugunuza keşke bunu yapmasaydıniz. o kadar küçük bir bebege tv izletecek kadar büyük bir sorununuz yoksa(ailede ölüm,hastalık vs) kabul edilebilecek bişey degil. Özel egitime devam edin,burda yazılacaklar sizi yanlış yönlendirir.

2 yasinda bir bebegin hayatinin yarisini sabahtan aksama kadar ekran karsisinda gecirmesinin sebebi nedir? 1 aydir ekran vermemek icin nasil bir cozum urettiniz?
Şuan başımızı duvarlara vuruyoruz ama nafile aman herkesin çocuğu izliyor bişey olmaz mantığıyla ev işi koşuşturmaca vs vs 1 aydır kendimizi yiyip bitiriyoruz zaten çocuğum çok maruz kalmasına rağmen hiç zorlanmadık oyuncaklarla oynuyoruz çocuklarla bir araya getiriyorum kısacası 10 ay yapamadığım anneliği ilgiyi oğlumun hayatını mahvettikten sonra veriyorum
Özel eğitimciyim,siz en baştan sebebini yazmissiniz zaten. Bu platformda gercekten kimseyi yargılamadım ama çocugunuza keşke bunu yapmasaydıniz. o kadar küçük bir bebege tv izletecek kadar büyük bir sorununuz yoksa(ailede ölüm,hastalık vs) kabul edilebilecek bişey degil. Özel egitime devam edin,burda yazılacaklar sizi yanlış yönlendirir.

Şuan başımızı duvarlara vuruyoruz ama nafile aman herkesin çocuğu izliyor bişey olmaz mantığıyla ev işi koşuşturmaca vs vs 1 aydır kendimizi yiyip bitiriyoruz zaten çocuğum çok maruz kalmasına rağmen hiç zorlanmadık oyuncaklarla oynuyoruz çocuklarla bir araya getiriyorum kısacası 10 ay yapamadığım anneliği ilgiyi oğlumun hayatını mahvettikten sonra veriyorum

Uyaran eksikliği dediğiniz durum. Ekran uzun süre maruz kalması nedeniyle oluşmuş. Yaşıtlarıyla oynayabileceği ortamlar oluşturmaya çalışın. Ekrandan uzak kalmaya devam etsin. Özellikli sevdiği şarkılar parmak oyunları varsa bunları söyleyin birlikte. Önemli olan eğlenerek sizi izlemesi gercekten keyif alması gerekiyor. Çocukla çocuk olun ve sürekli etkileşim halinde olun. Bol bol da pekiştiren her şey daha iyi olacak biraz sabır ve zaman

Uyaran eksikliği dediğiniz durum. Ekran uzun süre maruz kalması nedeniyle oluşmuş. Yaşıtlarıyla oynayabileceği ortamlar oluşturmaya çalışın. Ekrandan uzak kalmaya devam etsin. Özellikli sevdiği şarkılar parmak oyunları varsa bunları söyleyin birlikte. Önemli olan eğlenerek sizi izlemesi gercekten keyif alması gerekiyor. Çocukla çocuk olun ve sürekli etkileşim halinde olun. Bol bol da pekiştiren her şey daha iyi olacak biraz sabır ve zaman
Ailecek sefer ver olduk babaannesi geldi 5 6 aydır görmüyor o bile dedi eski ayaz nerde simdiki ayaz nerde eskiden yanımıza gelmezdi opturmezdi oğlumda şöyle bir durum var insanlar hemen üstüne cullaninca sevmek için rahatsiz olup o insanın yanına gitmiyor yavaş yavas kendilerini sevdirince etkileşimi daha iyi bazen tam için rahat ediyor sonra komut almayinca işaret parmağını kullanmadığı için tekrardan modum düşüyor

Ailecek sefer ver olduk babaannesi geldi 5 6 aydır görmüyor o bile dedi eski ayaz nerde simdiki ayaz nerde eskiden yanımıza gelmezdi opturmezdi oğlumda şöyle bir durum var insanlar hemen üstüne cullaninca sevmek için rahatsiz olup o insanın yanına gitmiyor yavaş yavas kendilerini sevdirince etkileşimi daha iyi bazen tam için rahat ediyor sonra komut almayinca işaret parmağını kullanmadığı için tekrardan modum düşüyor
Söylediğiniz gelişmeler çok güzel. Bu bir süreç dediğim gibi sabırlı olmak gerekiyor motivasyonunuzu yüksek tutun. Ben de özel eğitim öğretmeniyim özel eğitim anaokulunda çalışıyorum. Size tavsiyem özel eğitime ek olarak bulunduğunuz şehirde ergoterapist varsa onun da desteğini alabilirsiniz

Uyaran eksikliğidir muhtemelen. Sizde 2 yaşındaki çocuğu sabahtan akşama kadar tv başında bıraktığınız için karı koca kendinizden utanın bakamayacağınız çocuğuda neden yaptınız bi oturup düşünün . O çocuk uyaran eksikliği ileri boyuta gidip otizme dönseydi ne olacak nasıl bir günaha girdiniz bi kendinizi sorgulayın pessssss şu devirde böyle bilinçsizlik !

serpil hanım özel eğitimi kaç saat alıyorsunuz ve kendi imkanlarınızla mı alıyorsunuz yoksa rapor çıkardınız mı?

Son düzenleme:
serpil hanım özel eğitimi kaç saat alıyorsunuz ve kendi imkanlarınızla mı alıyorsunuz yoksa rapor çıkardınız mı?

X