- 8 Eylül 2022
- 17
- 1
- 24
- Konu Sahibi serpil karaman
Merhabalar bayanlar benim oğlum yeni 2 yaşına girdi seslendigimzde bakmamasindan oturu psikiyatriye götürdük net bir tanı koymadi varsa dahi hafif denildi çünkü benim oğlum 9 10 ay gibi bir süre yoğun bir şekilde televziyon telefona maruz kaldı sabahtan akşama kadar diyebileceğimiz şekilde 2 psikiyatriye daha götürdük biri olduğunu zannetmiyorum dedi diğerin de 1 yılda toparlar bu çocuk dedi ama daha net bir tanı yok 1 aydır televziyon telefon yok ve eğitime basladik oğlumun özellikleri şu şekilde göz teması var özellikle oyun oynarken eğlenirken mükemmel seviyede isme bakma 1 ay öncesiyle karşılaştırdığımızda daha iyi ama hersefer bakmıyor yaşıtlarıyla da ev ortamında 1 kaç saat sonra kovalamaca gibi oyunlar oynuyor hatta sarılıyor yanağını çeviriyor öpmesi için bunlar 1 ayda oldu artık aile bireylerimizin yanına gidiyor eskiden sadece uzaktan gulumserdi simdi kucaklarına gidiyor anlamlı bir kelimesi yok parka götürünce bir tek salıncakta oturuyor ama çocuklara bakıp gülümser yanlarına gitmez hep salıncakta oturur dönen nesnelere takıntısı yok komut lari sıfır parmağıyla işaret etme yok bişey istiyorsa bizi ittirerek götürür parmağımizi dudagimiza goturdugumzde şsst diyoruz oda yapıyor ama her zmaan değil bazen tek seferde bay bay yapıyor bazen hiç yapmıyor sizin görüşünüzü merak ediyorum oğlum da gözlemlediğim kadarıyla kaygılı bir çocuk egtimcide öyle dedi(özel egtime başladık ) sesli oyuncaklardan çok korkmuş dolapa saklamis mesela ama şuan bazen dokunuyor bazen uzaktan izliyor kaygı seviyesi daha az