İyi akşamlar ,oğlum 4 yaşında ..Konuşması vs gayet iyi yani oturup sohbet filan edebiliyor ,hayal gücü çok yüksek her gördüğü nesneden oyun vs üretebiliyor sadece soyletemedigi birkac harf var ...Bunları övmek için yazmıyorum anlaşılır olsun diye yazıyorum ..
Küçüklüğünde temastan çok hoşlanmazdi ama göz teması,adına tepki verme vs sorun yok hatta kucağımıza gelmeyi sarılmayı birlikte sarılıp yatmayi filan sever .Fakat arkadaşlarla oyun ,iletişim konusunda sıkıntı var biraz .
Mesela bir süredir birisi onun sacina,üzerine ,koluna ,bisikletine filan dokunsun delirmiş gibi kendisine ,yüzüne ,koluna hatta dokunduğu oyuncak bisiklet vs ne ise vuruyor kendinden geçmiş gibi ...Sebep neden dokunmuş ...
Konuşuyorum oğlum dokunmasını istemiyosan arkadaşına bunu şöyle dokunmani istemiyorum de diye tamam diyor iki gün sonra yine aynı ...
Kalabalık ortamlarda sıkılıyor hircinlasiyor vs ..
Takıntılı davranışları var mesela ,yaklaşık 2 yaşından beri düzen takıntısı ciddi derecede ,mesela diyelim kumandayı aldım o an sehpadan geri koyarken aldığım gibi koymadiysam o bile ağlatacak kadar rahatsız ediyor onu .oyuncak dolabından oyuncağını alıyor mesela kesinlikle boş olan yere koymaz aldığı yer neresiyse oraya ...Mesela şort diz kapaklarina değmeyecek dışarıda kaptiyi çeke çeke dolaşıyor ,her yemeği yemez ...aşırı hızlı hareket ederr ,çok sabırsız ve aceleci ...
Yıllık izin ,hastalık vs derken yemek yesin vs diye telefona alıştı maaleaef ve bu haftayı hastanede serunlarla geçirdik yatmak istemedi vs zaptetme yöntemine başvurduk .
Bilgisi ,tecrübesi olanlar lütfen yardımcı olun .Amacım oğluma kulp bulmak değil ama bir sorun varsa küçükken tedavisi ,yöntemi neyse uygulamak istiyorum .
Yani bu telefon vs uyaran fazlalığı mi cicuklardan soyutlanmıs gibi oldu oğlum kaynasmiyor ,rahatsız oluyor,temas istemiyor ...
Bulunduğum şehirde özel ,devlet pedagog yok .Çocuk psikiyatr var sadece o da devlet Hastanesi'nde ...
Çocuk doktoruyla biraz konuştuk ,yani uzman daha iyi bilir ama bence biraz arkadaş ortamına girmeye ihtiyaci var otizm için detaylı değerlendirme gerek vs dedi .
Teşekkür ediyorum şimdiden