- 13 Aralık 2017
- 11
- 3
- 36
-
- Konu Sahibi Nanelimonokaliptus
Haklisin..en guzel zamanlarini kaciriyorum bende evham yapa yapa..en buyuk zarari yine bebegime veriyorum istemeden de olsaKız benim bebeğim de 6aylik ve ismi söylenince bakmıyor kendi kendine bişeyleri takip ediyor ama bunlar otizm olduğu anlamına gelmiyor evham yapma en güzel günlerini zehir etme kendine ben de senin gibiydim ve su an panik atak hastasiyim bebekle ilgili herşeyi kafaya taka taka kendime yazık ettim yapma sen de bu kötülüğü kendine dr normal diyosa dr guven
Evet evhamın gereksiz. Kafaya takma. Anlattığın kadarıyla bebeğin gayet normal görünüyor. Tabii ben doktor değilim onlwr daha iyi bilir ama tecrübemi belirtiyorum. Benim dana 10 aylık olmak üzere. O aylarda tek taraflı dönme, el ve ayaklara bakma, ağzına sokma, oyun halısındaki oyuncaklara vurmakla meşguldü. Bu arada gölgelere bakması çok normal. Benimki de 8. Aya kadar ısrarla etiketlerle ilgilendi saplantılı gibi. Detay ilgisini çekti. Şimdi daha başka huyları gelişti, kumandalara takık, camdan bakmak için çılgın atıyor:) bebeğin 2 ay sonra çok sevimli olacak iletişiminiz tavan olacak. Güzel güzel büyüyor işte ne güzel. Canını sıkma.Ellerini agzina sokuyor...ayaklarini gordugu zaman bakiyor..oturur pozisyondayken ozellikle...donemeler var evet..herzaman donmuyor ama donuyor.destekli oturuyor.evhamin yersiz diyorsunuz yani
Biliyo musun ben dr ile gorsurugumde ve senin gibi olmadık şeyleri kafaya taktığımda doktorum bana bu çocuğa yazık elinizde kaybolup gidecek derhal psikiyatra gidin demisti bana ve o gün kendimden nefret ettim böyle sağlıklı bi çocuğun hasta ruhlu annesi olduğum için demem o ki rahat ol kendine de bebeğine de eziyet etmeHaklisin..en guzel zamanlarini kaciriyorum bende evham yapa yapa..en buyuk zarari yine bebegime veriyorum istemeden de olsa
Haklisiniz ....bende vu durumun farkindayim..aglama krizlerine giriyorum dusundukce....allah tum yavrulara guzel saglikli sihhatli bir kader nasip etsin..Biliyo musun ben dr ile gorsurugumde ve senin gibi olmadık şeyleri kafaya taktığımda doktorum bana bu çocuğa yazık elinizde kaybolup gidecek derhal psikiyatra gidin demisti bana ve o gün kendimden nefret ettim böyle sağlıklı bi çocuğun hasta ruhlu annesi olduğum için demem o ki rahat ol kendine de bebeğine de eziyet etme
Bütün mesajlarını okudum arkadaşım.Rahat ol bebeğin daha çok küçük baskı yapma ona bu ruh halinle..sadece yere bir yorgan ser ve özgür bırak bebisi. yanına uzan şarkı söyle..çıngırak ver eline..sveonra her zaman karşısına geç konuş sürekli yaptığın herşeyi anlat yumuşak bir sesle.oturabiliyosa oturtmasını sağla..henüz çok fazla sosyalleşmesini bekleme...9aydan sonra bak nasılda sosyalleşecek inş...Merhaba..6 aylik oglum giz temasi kurmuyor..adina bakmiyor...dalgin ve sakin bir yapisi var..odadaki golgelere cok bakiyor.disari ciktigimizda etrafta birden cok uyaran varken yerdeki golgelerimize takili kalıyor...esimle ve doktorumla paylastigimda herseyin normal oldugunu soyluyorlar.fakat icimi kemiren bu durtuyu goz ardi edemiyorum.bebegi henuz aylikken farkeden ve kuskularinda hakli cikan anneler varsa aramizda lutfen bilgi verin..
Siz guldugunuzde guluyorsa bir sorun oldugunu dusunmuyorum acikcasi. Emzirirken benim oglum da bakmaz hic bana, ama ona gulumsedigimde gulumseyerek cevap verdigi icin aksilik oldugunu dusunmedim hic. Muhtemelen dis dunya daha cok ilgisini cekiyordur. Otizmli cocuklar bildigim kadariyla iletisime tamamen kapali oluyorlar, etrafla hic ilgilenmiyorlar.Adina bazen bakiyor. Goz temasi da kuruyor aslinda ama yeterli gelmiyor bana emzirirken bakmiyor mesela yada uzun sureli bakmiyor guldurmek icin baya ugrasmam gerekiyor yani ona bakip gulumsedigimde gulumseyerek yanit vermiyor. 7-8 objeyi taniyor ornegin kopek nerde diyince oyuncak kopegine bakiyor . Yuruteciyle beni odada bulabiliyor. Ama henuz taklit yok sadece alkis yapiyor. Bilmiyorum iste biseyler hep eksik gibi geliyor..
6 aylikken ismine dönmesini beklemek fazla acimasizca degil mi?
Otizm tanisi 24-36 aylarda konur en erken. Çünkü artik 2 yasindan sonra bir cocuk tam anlamiyla sosyallesir. Zeka testi yapilabilir.
6 aylik bebeginizi rahat birakin. 6 aylik bir bebek zaten amaçsızca yasar. 9 aydan sonra daha cok sosyallesmeye baslayacaktir. Nörolojik gelisimini zamaninda tamamlıyorsa, bir sorun yoktur büyük ihtimalle.