- 13 Aralık 2017
- 11
- 3
- 36
-
- Konu Sahibi Nanelimonokaliptus
Norolojik gelisim dediginiz el kol hareket uzanma vesaire ise onlar iyi..fakat ellerim patlayana kadar alkisliyorum bazen bakmasi zaman aliyor..ve insss ben kuruntu yapiyorumdur..inss saglikli bi cocuk olur6 aylikken ismine dönmesini beklemek fazla acimasizca degil mi?
Otizm tanisi 24-36 aylarda konur en erken. Çünkü artik 2 yasindan sonra bir cocuk tam anlamiyla sosyallesir. Zeka testi yapilabilir.
6 aylik bebeginizi rahat birakin. 6 aylik bir bebek zaten amaçsızca yasar. 9 aydan sonra daha cok sosyallesmeye baslayacaktir. Nörolojik gelisimini zamaninda tamamlıyorsa, bir sorun yoktur büyük ihtimalle.
Inssss oyledir...insss sosyal zekasi yuksek bi cocuk olur...tek istegim her anne gibi saglikli sıhhatli bir cocuk olmasiCanm endişen yersiz daha çok küçük neye baktığını bile bilmiyo daha
Norolojik gelisim dediginiz el kol hareket uzanma vesaire ise onlar iyi..fakat ellerim patlayana kadar alkisliyorum bazen bakmasi zaman aliyor..ve insss ben kuruntu yapiyorumdur..inss saglikli bi cocuk olur
Kulak testi yapildimiNorolojik gelisim dediginiz el kol hareket uzanma vesaire ise onlar iyi..fakat ellerim patlayana kadar alkisliyorum bazen bakmasi zaman aliyor..ve insss ben kuruntu yapiyorumdur..inss saglikli bi cocuk olur
Evet dogdugunda yapilmisti...sarki soyleyince dinliyor..duyduguna eminimKulak testi yapildimi
Innss oyledirÇok erken değil mı? Tam manasıyla dünyaya dahi adapte olamamış çevrede olan olaylara mana veremeyen bir çocuk...
Oturttugumuzda oturuyor icgudusel olarak ayaklarina eğiliyor bu durumda yasi itibariyle normal.fiziksel ilerlemesi yolunda.inssss dediginiz gibi olurEvet. Oturuyor mu, kafasini tutuyor mu, elini kullaniyor mu vs vs. 18 aya kadar bu tarz motor becerileri daha onemli. 18 aydan sonra sosyal zeka giderek onemli bir hal alir.
6 ay bir bebek size bakabilir ya da bakmayabilir. Telefon, televizyon gibi seylerden uzak tutun. 9. Aydan sonra bu sosyal becerileri inanilmaz hizlanacak. O zaman rahatlarsiniz.
Evet bakiyor..takip ediyor.Bir cismi oyuncagi yada renkli bir kalemi gozunun onune getirip sagdan sola orta yavaslikta getirip goturun gozuyle takip ediyormu bir bakin.
Bana normal geldi biraz rahat olun.Evet bakiyor..takip ediyor.
O dönemde daha yeni ellerini, ayaklarını görüyor. Onlarla oynuyor mu, ellerini ağzına sokuyor mu, kaldırıp bakıyor mu ellerine, tek ya da çift taraflı dönmeler başladı mı? Destekli oturuyor mu? Bunlar önemli 6. Ayda.6 aylikken ismine dönmesini beklemek fazla acimasizca degil mi?
Otizm tanisi 24-36 aylarda konur en erken. Çünkü artik 2 yasindan sonra bir cocuk tam anlamiyla sosyallesir. Zeka testi yapilabilir.
6 aylik bebeginizi rahat birakin. 6 aylik bir bebek zaten amaçsızca yasar. 9 aydan sonra daha cok sosyallesmeye baslayacaktir. Nörolojik gelisimini zamaninda tamamlıyorsa, bir sorun yoktur büyük ihtimalle.
Ellerini agzina sokuyor...ayaklarini gordugu zaman bakiyor..oturur pozisyondayken ozellikle...donemeler var evet..herzaman donmuyor ama donuyor.destekli oturuyor.evhamin yersiz diyorsunuz yaniO dönemde daha yeni ellerini, ayaklarını görüyor. Onlarla oynuyor mu, ellerini ağzına sokuyor mu, kaldırıp bakıyor mu ellerine, tek ya da çift taraflı dönmeler başladı mı? Destekli oturuyor mu? Bunlar önemli 6. Ayda.