Otizm şüphesi:( ileri geri sallanma (tekrarlayan hareket)

Yani soyle bir durum var.
Ağlarken veya cani sıkkınken bababa mamama diyor ama normal zamanlarda ihh ohh ötesine geçemiyor, bir de surekli ben konuşurken beni izleyip guluyor. Ama kendi hic konusmuyor. Surekli sessiz harfleri cikariyor mmmm bbbbb gibi. Sesli harfleri bir tek ağlarken cikariyor. Benim de bu durum canımı çok sıkıyor. 4 5 ayri doktora götürdüm sorun yok dediler, ama sanki bir sorun varmış gibi geliyor bana.
Ne kadarlık ikizleriniz benim bebeğim de geç babıldadı elbette bir sey beklemiyorum ama artik buluttan nem kapar olduk ne yazık ki

Benim ikizlerimden biri de oyle sallanıyor, digeri de surekli elini ayağını salliyor. Doktora sordum cani oyle istiyor ondan dedi. Onemli olan bilinçsiz refleks turu bir sey mi ona bakiyorlae. El titremesi, vucut sarsıntısı gibi, kontrol edilemeyen refleks tarzi bir sey mer

Benim ikizlerimden biri de oyle sallanıyor, digeri de surekli elini ayağını salliyor. Doktora sordum cani oyle istiyor ondan dedi. Onemli olan bilinçsiz refleks turu bir sey mi ona bakiyorlae. El titremesi, vucut sarsıntısı gibi, kontrol edilemeyen refleks tarzi bir sey mi
Merhaba ikizlerimden biri sallanıyor demiştiniz hala sallanıyor mu? Benim kızım 9 aylık olacak sallanması hala azalmadı ve bu durum beni çok endişelendiriyor. Lütfen yazdığımı görürseniz bana cevap verir misiniz ?

Merhaba ikizlerimden biri sallanıyor demiştiniz hala sallanıyor mu? Benim kızım 9 aylık olacak sallanması hala azalmadı ve bu durum beni çok endişelendiriyor. Lütfen yazdığımı görürseniz bana cevap verir misiniz ?
Sallaniyor canim. 5 doktora götürdüm 2 norolog gordu. Sorun yok dediler. Cani ne isterse onu yapar dediler. O hareketi sevmiş yapiyor dediler. Oteki de surekli ayaklarini kıvırıp duruyor. Onu da sordum. Zaten yapabileceği seyler kısıtlı. Yaptıkları hareketlerle de oyun oynuyorlar iste dedi. İsterseniz siz de bi cocuk norolojisine goturun. Ben otizmden cok istemsiz hareket mi diye dusunmustum. Cunku sallanan kızımın goz temasi artik cok iyi. Bizi taniyor, guluyor, insanlara gülümsüyor. Bazen istemsiz hareketler olabiliyormus. Onum icin endiselenmistim de. Gayet istemliymis. Norolog ışıklar yanıp sönen bir oyuncak tuttu önünde. Onu almaya çalıştı mesela. Onla konustu o an sallanmadi. Sonra biz konuşurken kucagimdayken yine sallandı. Normal dedi doktor

Sizi cok iyi anliyorum. Benim de surekli endişelerim vardi. Simdi ikizlerimden biri donmuyor diye de ayrıca doktora götürdüm. Donmuyor ama surunuyor yerde. Desteksiz de az duruyor. Duzeltilmis 7 bucuk aylik. Doktor normal dedi. Bir sorunu yok dedi. Dedim donmuyor. Cocuk neredeyse ayağa kalkacak dedi. Yigilmiyor, iki elini eşit kullaniyor, elleri ve ayaklarina güç veriyor, yuz ustu pozisyondayken elleri uzerine güç veriyor, nesneye dönerek degil uzanarak git.ek istiyor cunku emekleme gelişimini tamamlamaya calisiyor dedi.

Sallaniyor canim. 5 doktora götürdüm 2 norolog gordu. Sorun yok dediler. Cani ne isterse onu yapar dediler. O hareketi sevmiş yapiyor dediler. Oteki de surekli ayaklarini kıvırıp duruyor. Onu da sordum. Zaten yapabileceği seyler kısıtlı. Yaptıkları hareketlerle de oyun oynuyorlar iste dedi. İsterseniz siz de bi cocuk norolojisine goturun. Ben otizmden cok istemsiz hareket mi diye dusunmustum. Cunku sallanan kızımın goz temasi artik cok iyi. Bizi taniyor, guluyor, insanlara gülümsüyor. Bazen istemsiz hareketler olabiliyormus. Onum icin endiselenmistim de. Gayet istemliymis. Norolog ışıklar yanıp sönen bir oyuncak tuttu önünde. Onu almaya çalıştı mesela. Onla konustu o an sallanmadi. Sonra biz konuşurken kucagimdayken yine sallandı. Normal dedi doktor
Çok sevindim ve çok memnun oldum cevabınız için☺️
Bende götüreceğim doktora ki bende başka doktorlara götürdüm onlarda normal buldu
Ama kızımın durumuna benzer durumlar olunca başkasından bilgi almak insana iyi geliyor
İnşallah hepsinin gelişimi güzel ve sağlıklı olsun 🙏🏻🌺

Benimde ikizlerimden oğlum için şüphem vardı. Elini ısırıyor azaldı ama halen devam ediyor. 24 aylık oldu hemen çocuk psikiyatrisine götürdüm. Bu çocuğun hiçbir şeyi yok algısı çok açık dedi. Ama benimde o zamana kadar hep bir şüphem vardı. Eşim çok kızardı. İnternette okuduklarına takılma diye ama anne yüreği. Test yaptı pedegog üniversitesi hocası yorumladı normal dedi. Psikiyatris zevk alıyor bunu yapmaktan ısırma hoşuna gidiyor eli yerine pipet ver yada eldiven tak önerisinde bulundu ama bunu kestirmek mümkün değil. Oğlum kontrol edebiliyordu mesela parkta yapmıyor. Misafirler gelince yada gidince yapmaz. Sıkılınca ve ikiz kıskançlıgi olarak gördü doktor. Zevk alması da üstüne gelmiş dedi. Kızım baskın karakter küçükken kimseyi istemez beni resmen rehin almıştı. Kızımın bakımı bende oğlum daha uyumlu olunca onada babaaanne anneanne bana yardım eden yapardı. Yemeğini yedirme uyutma gibi. Oğlum 15 aydan sonra değişti el ısırma ile hareket geldi çocuğa. Şuan 31 aylık konuşması cümle var ama tam anlaşılır değil. Çok şüpheli stresli bir süreçte ben geçirdim. Şuan konuşması dışında bir problem kalmadı 🤲 sallanma noktasında oğlumda bir ara yapti 12 24 ay arasında sonra geçti.

Arkadaşlar merhaba kızımı bugün prof nöroloji uzmanına götürdüm yarım saat değerlendirdi.Kızımda el hareketi vardı elini sallayıp ansızın durduruyordu tam tarif edemiyorum ama dışarıdan bakıldığında anormal bir hareketti.Göz teması isme dönme işaret parmağı kullanımı el baskınlığı ortak dikkat sosyal referanslama yabancı algılaması emekleme babıldama heceleme çevreyi algılamasına baktı ve bunlarda sıkıntı görmediği için el hareketinin önemli olmadığını tek belirtiyle sorun var diyemeyeceğini kızımın nörolojik bulgusunun normal olduğunu söyledi çok şükür.Bu arada kzım sürekli ve tekrarlayıcı bir şekilde yapmıyor.Alkış ve bay bay için 9 10. Aylarda beklediğini söyledi kızım 8 aylık bunları yapamıyor henüz.Umarım sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ederler

Arkadaşlar merhaba kızımı bugün prof nöroloji uzmanına götürdüm yarım saat değerlendirdi.Kızımda el hareketi vardı elini sallayıp ansızın durduruyordu tam tarif edemiyorum ama dışarıdan bakıldığında anormal bir hareketti.Göz teması isme dönme işaret parmağı kullanımı el baskınlığı ortak dikkat sosyal referanslama yabancı algılaması emekleme babıldama heceleme çevreyi algılamasına baktı ve bunlarda sıkıntı görmediği için el hareketinin önemli olmadığını tek belirtiyle sorun var diyemeyeceğini kızımın nörolojik bulgusunun normal olduğunu söyledi çok şükür.Bu arada kzım sürekli ve tekrarlayıcı bir şekilde yapmıyor.Alkış ve bay bay için 9 10. Aylarda beklediğini söyledi kızım 8 aylık bunları yapamıyor henüz.Umarım sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ederler
Masallah çok sevindim benim oğlumda yarın 8 i dolduracak bazen adına mı bakiyor yoksa sesemi bakiyor birde birkaç gündür ağlarken dedede nenene gibi şeyler söylüyor ama ağlarken yapiyor bunları
sizin bebeginiz işaret parmağını nasıl kullanıyor çok küçük degilmi

Benimde ikizlerimden oğlum için şüphem vardı. Elini ısırıyor azaldı ama halen devam ediyor. 24 aylık oldu hemen çocuk psikiyatrisine götürdüm. Bu çocuğun hiçbir şeyi yok algısı çok açık dedi. Ama benimde o zamana kadar hep bir şüphem vardı. Eşim çok kızardı. İnternette okuduklarına takılma diye ama anne yüreği. Test yaptı pedegog üniversitesi hocası yorumladı normal dedi. Psikiyatris zevk alıyor bunu yapmaktan ısırma hoşuna gidiyor eli yerine pipet ver yada eldiven tak önerisinde bulundu ama bunu kestirmek mümkün değil. Oğlum kontrol edebiliyordu mesela parkta yapmıyor. Misafirler gelince yada gidince yapmaz. Sıkılınca ve ikiz kıskançlıgi olarak gördü doktor. Zevk alması da üstüne gelmiş dedi. Kızım baskın karakter küçükken kimseyi istemez beni resmen rehin almıştı. Kızımın bakımı bende oğlum daha uyumlu olunca onada babaaanne anneanne bana yardım eden yapardı. Yemeğini yedirme uyutma gibi. Oğlum 15 aydan sonra değişti el ısırma ile hareket geldi çocuğa. Şuan 31 aylık konuşması cümle var ama tam anlaşılır değil. Çok şüpheli stresli bir süreçte ben geçirdim. Şuan konuşması dışında bir problem kalmadı 🤲 sallanma noktasında oğlumda bir ara yapti 12 24 ay arasında sonra geçti.
Benim bebegimde de babildama yok. Bize hic konusmuyor, biz konuşuyoruz o guluyor bir tek, anneannesi gelince babildiyor ya da 8 9 yasinda bir cocuk gelince surekli sesler cikariyor bir tek bize cikarmiyor, gun icerisinde surekli konuşuyoruz yok yani. O nedenle de surekli farkli kişilerle temas kurmasına çalışacağım. Herhalde her gun bizi görmekten sikiliyor

Masallah çok sevindim benim oğlumda yarın 8 i dolduracak bazen adına mı bakiyor yoksa sesemi bakiyor birde birkaç gündür ağlarken dedede nenene gibi şeyler söylüyor ama ağlarken yapiyor bunları
sizin bebeginiz işaret parmağını nasıl kullanıyor çok küçük degilmi
Bazen işaret parmağını kullandığını görüyordum ama bilinçli olarak yaptığını bilmiyordum doktorum odasında yaptı doktor fark etti

Benim bebegimde de babildama yok. Bize hic konusmuyor, biz konuşuyoruz o guluyor bir tek, anneannesi gelince babildiyor ya da 8 9 yasinda bir cocuk gelince surekli sesler cikariyor bir tek bize cikarmiyor, gun icerisinde surekli konuşuyoruz yok yani. O nedenle de surekli farkli kişilerle temas kurmasına çalışacağım. Herhalde her gun bizi görmekten sikiliyor
Benim kızımda ben seslenince bana ses çıkarmaz bireyselken daha çok çıkarıyor.Abisine sesleniyor ona ses çıkarıyor kalabalık ortamlarda daha sesli oluyor genelde

Bebeğiniz babıldıyorsa rahat olun az bile yapıyorsa bu babıldayabildiğini gösteriyor.

Seslerden rahatsız olduğunu hiç gözlemlemedim. Kulaklarınıda kapamıyor ilerleyen dönemlerde nasıl olur bilmiyorum ( kulaklarını kapatmak ister mi? Seslerden rahatsız olur mu? ) gündüz uykuları ayakta sallanmadığı sürece kısa sürüyor bazen kendi başına 1 saat uyuyor. Akşamları 19:00 gibi uyur ayakta sallanarak veya emzirerek 2 gün öncesine kadar 06:00 07:00 gibi uyanıyordu. 2 gündür gece 04:00 da uyanmaya başladı ayağımda sallayarak uyutuyorum sabah 06:30 a kadar. Dişeri henüz çıkmadı ayın 23 ünde 7 aylık olacak. Ama otizmli çocukların tekrarlayan davranışları kendini regüle etmeye çalışıyorlarmış
Bebeğinizi ayağınızda sallamamanız gerekiyor diye biliyorum, sallandıkça beynin kimyasında bozulma oluyor diye dinlemiştim. Birde yukarıya atıp tutma olayı var ya onu sakın yapmayın.
İnşallah geçici bir durumdur bebeğiniz normal bebekler gibi sağlıklıdır 🙏🤲

Bebeğiniz babıldıyorsa rahat olun az bile yapıyorsa bu babıldayabildiğini gösteriyor.
Iste bize hic yapmiyor. Cok sessiz. Anneannesini telefonda bile görünce aaaa oooo maaaa falan diyr bir seyler anlatiyor, veya gun icerisinde babasini görmeyince aksam babasi gelince de surekli babasini izliyor guluyor himmm himmm himmm diyor kucağa alınmak istiyor. Gel gelelim evde bekleyen agzini acmiyor. Cok endişeleniyorum ben de. Su an 8. Ayina girecek neredeyse.

Size yapmasada diğer insanlara yapması onlarla bir şeyler paylaşmak istediğini dolayısıyla iletişim halinde olduğunu gösterir.Hiç kimseye yapmasa endişelenmeli ama yapıyor sizin bebeğiniz

İsmine bakmasını nasıl bekliyor doktor göremeyeceği bir yerden seslenip bakmasını mi bekliyor yoksa görebildiği bir yerden mi sesleniyor
Benim oğlum sese hep bakiýor ismine de mesala mutfakta mama sandalyesinde arkası bana dönukken sesleniyorum hemn bakiyor yada mama sandalyesinde beslerken ismini söylüyorum kaldırıp başını bakmıyor bana ama yanda biri adını söyleyince hemen bakiyor anlayamıyorum bazen sese mi yoksa ismine mi bakiyor
Böyle bir konu açacaktım ama ülkemiz çok zor durumda evlatlarını kaybeden anne babalar var şuan için acmak istemedim Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah

İsmine bakmasını nasıl bekliyor doktor göremeyeceği bir yerden seslenip bakmasını mi bekliyor yoksa görebildiği bir yerden mi sesleniyor
Benim oğlum sese hep bakiýor ismine de mesala mutfakta mama sandalyesinde arkası bana dönukken sesleniyorum hemn bakiyor yada mama sandalyesinde beslerken ismini söylüyorum kaldırıp başını bakmıyor bana ama yanda biri adını söyleyince hemen bakiyor anlayamıyorum bazen sese mi yoksa ismine mi bakiyor
Böyle bir konu açacaktım ama ülkemiz çok zor durumda evlatlarını kaybeden anne babalar var şuan için acmak istemedim Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah
Doktor kızımın karşısında koltuğunda oturuyordu kızımda camdan karın yağışını izliyordu o sırada seslendi

Genelde uyku problemleri olur. Dalmakta zorluk özellikle. Seslerden rahatsız olurlar çünkü farklı algiliyorlar. Daha hassaslar.

Duyusal hassasiyetleri olur. Mesela arkasına geçip omzuna dokunun, dönüp bakıyor mu?

Bir test yapmıştı doktor, baloncuk testi. Tabii bunun için biraz ufak sonuç hemen korkutmasin baştan söyleyeyim de. Bu ufledigimiz balon oyunu var ya hani, sıvı bir şey içerisinde daire var o. Onu yapın. İzlerken sadece baloncuklara mi daliyor yoksa size ya da başkasına bakıp gülüyor mu? Bunu büyüdükçe ara ara yaparsınız.

Ben sadece sallanmakla kendinizi korkutmayin diyorum. Dediğim gibi ekrana asla maruz kalmasın. Bol bol etkileşimli oyunlar oynayın. Ben oğlumun kafasına bir seyler koyardım alıp gülerdi mesela, sonra kendi kafama koyardım uzanirdi vs.

Mümkünse sallayarak uyutmayi bırakın. Bu kendi kendine sallanma hareketi bundan sebep de olabilir. Özellikle kafayı sallama durumu. Emzirerek ya da kucakta emzirme pozisyonunda gezdirerek uyutun.
Merhabalar uzun zaman olmuş ama baloncukların bahsetmissiniz ya benim kızımda 10 wylik mesela o baloncukları yakalamaya çalışıyor yüzüne gelince rahatsız oluyor bu normaldir degilmi isminede bazen bakıyor bazen bakmıyor baska bir sorunu yok çok şükür

X