Bence sizin çocuğunuz da otizm degil kucağınıza size bakmasi çok güzel bisey korkmayin babildamaya da baslarMasallah çok sevindim sizin adınıza hersey yolunda gitmis takibe devam edin allahin izniyle sağlıkla büyüyecek yavrularımız
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence sizin çocuğunuz da otizm degil kucağınıza size bakmasi çok güzel bisey korkmayin babildamaya da baslarMasallah çok sevindim sizin adınıza hersey yolunda gitmis takibe devam edin allahin izniyle sağlıkla büyüyecek yavrularımız
Çok teşekkür ederimİnşallah Maltepe ritim İstanbul da spirit of ergoteraphy Akif hoca eğer gitmek isterseniz önce randevu oluşturmanız gerek.
Bunların hepsi Allah bozmasın harika derecede güzel.Beni gördüğünde inanılmaz heyecanlanır. Hapşu diye oyun oynatım kahkahalar atar. Ama sabah başlayıp hiç durmadan akşama kadar sallanması insanı düşündürüyor ve psikolojik olarak çok yoruyor.internet ortamı çıktığından beri diğer bebeklere bakıyorum hiç böyle bir şey görmedim sadece otizmli çocuklarda tekrarlayıcı davranışlar var.Goz temasi kuruyor mu? Sosyal gülümsemesi var mi? Mesela sabah uyanınca size bakip guluyor mu? Sabirim goz temasi yoksa otizmden supheleniliyor.
Çok şükür babıldıyor inşallah çok daha iyi olurBence sizin çocuğunuz da otizm degil kucağınıza size bakmasi çok güzel bisey korkmayin babildamaya da baslar
Merhaba konu henüz taze cevap alabileceğim bir konu bulmak zor oluyor o yüzden yazmak istedim belki gören biri yazar benim bebeğim 8.5 aylık yani 9 diyebiliriz böyle yüzüne yaklaşınca bakmiyor ama biraz uzaktan bakınca göz teması kuruyor ayna karşısında çok güzel temas kuruyoruz eğer sakince oturuyorsa seslendigimde bakiyor veya başka ses cikarirsam bakiyor hemen ama elinde bir oyuncağa daldıysa asla bakmiyor bunun disinda cee vs oynuyor babildama genelde baa iş cici diş gibi sesler cikariyor henüz erken mi bu temaslar yeterli mi acaba anne babayı cok iyi taniyor zil çalınca babasının geldiğini anlayıp heyecanlaniyor yabanci birini görünce dik dik bakar bilmiyorim genel olarak normal geliyor ama anne yüreğimi susturamiyorum bu gidişle kendim için destek alacağım surekli bunu düşünmekten bebeğimle düzgünce ilgilenemiyorum bu arada hic ekran yok bu ayına kadar vermedik kendimiz de izlemiyoruz ve bu sekilde devam etmeyi düşünüyoruzÇok şükür babıldıyor inşallah çok daha iyi olur
Sakin olun bazi bebisler yakından goz temasi kuramayabiliyor dikkat eksikliği olanlar da göz teması çok kurmuyor benim kızımda kucağımda dik dururken bakmiyor ama hiç takmıyorum çünkü gelisimi normal gidiyor tek belirtiyle otizm diyemeyiz bebeğinizin keyfini çıkarmaya çalışın yoksa çok üzülürsünüzMerhaba konu henüz taze cevap alabileceğim bir konu bulmak zor oluyor o yüzden yazmak istedim belki gören biri yazar benim bebeğim 8.5 aylık yani 9 diyebiliriz böyle yüzüne yaklaşınca bakmiyor ama biraz uzaktan bakınca göz teması kuruyor ayna karşısında çok güzel temas kuruyoruz eğer sakince oturuyorsa seslendigimde bakiyor veya başka ses cikarirsam bakiyor hemen ama elinde bir oyuncağa daldıysa asla bakmiyor bunun disinda cee vs oynuyor babildama genelde baa iş cici diş gibi sesler cikariyor henüz erken mi bu temaslar yeterli mi acaba anne babayı cok iyi taniyor zil çalınca babasının geldiğini anlayıp heyecanlaniyor yabanci birini görünce dik dik bakar bilmiyorim genel olarak normal geliyor ama anne yüreğimi susturamiyorum bu gidişle kendim için destek alacağım surekli bunu düşünmekten bebeğimle düzgünce ilgilenemiyorum bu arada hic ekran yok bu ayına kadar vermedik kendimiz de izlemiyoruz ve bu sekilde devam etmeyi düşünüyoruz
Sakin olun oyun yapıyordur tek bir belirtiyle otizm olamazBunların hepsi Allah bozmasın harika derecede güzel.Beni gördüğünde inanılmaz heyecanlanır. Hapşu diye oyun oynatım kahkahalar atar. Ama sabah başlayıp hiç durmadan akşama kadar sallanması insanı düşündürüyor ve psikolojik olarak çok yoruyor.internet ortamı çıktığından beri diğer bebeklere bakıyorum hiç böyle bir şey görmedim sadece otizmli çocuklarda tekrarlayıcı davranışlar var.
Evet haklısınız en güzel zamanlarını böyle endiselerle geçiriyoruz onlara da yansiyordur mutlaka Allah hepimize selamet versinSakin olun bazi bebisler yakından goz temasi kuramayabiliyor dikkat eksikliği olanlar da göz teması çok kurmuyor benim kızımda kucağımda dik dururken bakmiyor ama hiç takmıyorum çünkü gelisimi normal gidiyor tek belirtiyle otizm diyemeyiz bebeğinizin keyfini çıkarmaya çalışın yoksa çok üzülürsünüz
Sorun olduğunu düşünmüyorum bende bu düşüncelerden kafayı yiyecek seviyeye gelmiştim ama son 2 haftadır o kadar rahatım ki rahat kafayla kızıma bakınca herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum bazen akışa bırakmak gerekiyor her harekete anlam yüklemek anneyi çok zorlayan bir süreç gelişime genel olarak bakmak gerek tek belirtiyle tanı konulmuyor odak nokta iletişim olmalı bir göz teması bir gülüş anlam ifade eden şeyler otizmde çok kıymetli bu gönderide ki bebeklerin hiçbirinde sorun olduğunu düşünmüyorum inşallah öyledir diye de dua ediyorumMerhaba konu henüz taze cevap alabileceğim bir konu bulmak zor oluyor o yüzden yazmak istedim belki gören biri yazar benim bebeğim 8.5 aylık yani 9 diyebiliriz böyle yüzüne yaklaşınca bakmiyor ama biraz uzaktan bakınca göz teması kuruyor ayna karşısında çok güzel temas kuruyoruz eğer sakince oturuyorsa seslendigimde bakiyor veya başka ses cikarirsam bakiyor hemen ama elinde bir oyuncağa daldıysa asla bakmiyor bunun disinda cee vs oynuyor babildama genelde baa iş cici diş gibi sesler cikariyor henüz erken mi bu temaslar yeterli mi acaba anne babayı cok iyi taniyor zil çalınca babasının geldiğini anlayıp heyecanlaniyor yabanci birini görünce dik dik bakar bilmiyorim genel olarak normal geliyor ama anne yüreğimi susturamiyorum bu gidişle kendim için destek alacağım surekli bunu düşünmekten bebeğimle düzgünce ilgilenemiyorum bu arada hic ekran yok bu ayına kadar vermedik kendimiz de izlemiyoruz ve bu sekilde devam etmeyi düşünüyoruz
Çok teşekkürler güzel yorumunuz için ben de ayni fikirdeyim bazen olumlu oluyorum negatif düşünmüyorum ve inanın o gün bebeğim bana bir bakiyor bir gülüyor çok mutlu olduğunu hissediyorum bazen de aklima geliyor işte dürtüyor içimden bir şey o hem ben hem bebeğim huzursuz oluyoruz ne yazık kiSorun olduğunu düşünmüyorum bende bu düşüncelerden kafayı yiyecek seviyeye gelmiştim ama son 2 haftadır o kadar rahatım ki rahat kafayla kızıma bakınca herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum bazen akışa bırakmak gerekiyor her harekete anlam yüklemek anneyi çok zorlayan bir süreç gelişime genel olarak bakmak gerek tek belirtiyle tanı konulmuyor odak nokta iletişim olmalı bir göz teması bir gülüş anlam ifade eden şeyler otizmde çok kıymetli bu gönderide ki bebeklerin hiçbirinde sorun olduğunu düşünmüyorum inşallah öyledir diye de dua ediyorum
Benim ikizlerimden biri de oyle sallanıyor, digeri de surekli elini ayağını salliyor. Doktora sordum cani oyle istiyor ondan dedi. Onemli olan bilinçsiz refleks turu bir sey mi ona bakiyorlae. El titremesi, vucut sarsıntısı gibi, kontrol edilemeyen refleks tarzi bir sey miBunların hepsi Allah bozmasın harika derecede güzel.Beni gördüğünde inanılmaz heyecanlanır. Hapşu diye oyun oynatım kahkahalar atar. Ama sabah başlayıp hiç durmadan akşama kadar sallanması insanı düşündürüyor ve psikolojik olarak çok yoruyor.internet ortamı çıktığından beri diğer bebeklere bakıyorum hiç böyle bir şey görmedim sadece otizmli çocuklarda tekrarlayıcı davranışlar var.
9 aylik bebekten ne istiyorsunuz, oyuncağını dalmışım onla oynamak istemesi çok normal. Neden yaklaşıp bakmasını denetliyorsunuz. Benim ikizlerimden biri de babildamiyor, doktor sorun gormedi, ben de bunu cok kafaya takıyorum.Merhaba konu henüz taze cevap alabileceğim bir konu bulmak zor oluyor o yüzden yazmak istedim belki gören biri yazar benim bebeğim 8.5 aylık yani 9 diyebiliriz böyle yüzüne yaklaşınca bakmiyor ama biraz uzaktan bakınca göz teması kuruyor ayna karşısında çok güzel temas kuruyoruz eğer sakince oturuyorsa seslendigimde bakiyor veya başka ses cikarirsam bakiyor hemen ama elinde bir oyuncağa daldıysa asla bakmiyor bunun disinda cee vs oynuyor babildama genelde baa iş cici diş gibi sesler cikariyor henüz erken mi bu temaslar yeterli mi acaba anne babayı cok iyi taniyor zil çalınca babasının geldiğini anlayıp heyecanlaniyor yabanci birini görünce dik dik bakar bilmiyorim genel olarak normal geliyor ama anne yüreğimi susturamiyorum bu gidişle kendim için destek alacağım surekli bunu düşünmekten bebeğimle düzgünce ilgilenemiyorum bu arada hic ekran yok bu ayına kadar vermedik kendimiz de izlemiyoruz ve bu sekilde devam etmeyi düşünüyoruz
Gerçektenmi ben bir tek benim kızımı gördüm sallanan inanın çok ferahladım. Bende 3 yer gezdim hiç kimse sorun göremedi ama neden sallandığına dair tam net cevap yok. Keşfetmiştir hareketi sevmiştir yapıyor tarzında söylemleri var. Sizinde sabah başlayıp her boş kaldığı anda sallanması var mı bebeğinizin?Benim ikizlerimden biri de oyle sallanıyor, digeri de surekli elini ayağını salliyor. Doktora sordum cani oyle istiyor ondan dedi. Onemli olan bilinçsiz refleks turu bir sey mi ona bakiyorlae. El titremesi, vucut sarsıntısı gibi, kontrol edilemeyen refleks tarzi bir sey mi
Bebeğiniz emeklemeye başladı mı ?Gerçektenmi ben bir tek benim kızımı gördüm sallanan inanın çok ferahladım. Bende 3 yer gezdim hiç kimse sorun göremedi ama neden sallandığına dair tam net cevap yok. Keşfetmiştir hareketi sevmiştir yapıyor tarzında söylemleri var. Sizinde sabah başlayıp her boş kaldığı anda sallanması var mı bebeğinizin?
Hayır daha başlamadıBebeğiniz emeklemeye başladı mı ?
Oturma eyleminde yapacak fazla şeyi olmadığı için sallanmayı alışkanlık yapmıştır belki.Emeklemeye başlayınca bırakır yada azaltır bence.Hayır daha başlamadı
Yüzüstü zaman geçirdiğinde ne yapıyor pekiHayır daha başlamadı
Evet aynen öyle. Cani sıkıldığında sallanıyor donuyor yere koyunca da. Doktor sevmiş yapiyor dedi. 4 ayri doktor gordu. Noroloji gordu. Sorun yok dediler.Gerçektenmi ben bir tek benim kızımı gördüm sallanan inanın çok ferahladım. Bende 3 yer gezdim hiç kimse sorun göremedi ama neden sallandığına dair tam net cevap yok. Keşfetmiştir hareketi sevmiştir yapıyor tarzında söylemleri var. Sizinde sabah başlayıp her boş kaldığı anda sallanması var mı bebeğinizin?
Ne kadarlık ikizleriniz benim bebeğim de geç babıldadı elbette bir sey beklemiyorum ama artik buluttan nem kapar olduk ne yazık ki9 aylik bebekten ne istiyorsunuz, oyuncağını dalmışım onla oynamak istemesi çok normal. Neden yaklaşıp bakmasını denetliyorsunuz. Benim ikizlerimden biri de babildamiyor, doktor sorun gormedi, ben de bunu cok kafaya takıyorum.
Duzeltilmis 6 bucuk aylikNe kadarlık ikizleriniz benim bebeğim de geç babıldadı elbette bir sey beklemiyorum ama artik buluttan nem kapar olduk ne yazık ki