Otizm şüphesi:( ileri geri sallanma (tekrarlayan hareket)

Bebeklerinde tekrarlayıcı hareket yaşayan ama sonra düzelen kimseler yok mu ?
Merhaba az önce rehberimden resimlere bakıyordum arkadaşımın oğlunun resimleri vardı 6 aylıktı ve sallanırdı o da.Ayrıca parmakucuna başardı benimde dikkatimi çekmişti o zamanlar.Hatta sağlık ocağındaki hemşire otizm olabilir demiş arkadaşıma.Oğlu şu an 3 yaşında ve normla bir çocuk

Selanur öğretmeni bende takip ediyorum sonucu benimlede paylaşır ısınız ?

Kanat çırpma hareketini ve elleri izleme olayını dün çocuk psikiyatristine sordum çok normal dedi önemli olan 2 yalından sonra bu hareketlerin devam etmesiymiş.Çocuk gelişim uzmanı da onayladı
Insallah öyledir birde babildamaya başlasa içim biraz rahatlayacak çünkü seelendigimizde genelde bakiyor

İsmine dönme becerisinde bizimde sıkıntımız yok babıldama başlayınca bende biraz daha rahatlarım ama abisi de geç babıldamıştı.

İsmine dönme becerisinde bizimde sıkıntımız yok babıldama başlayınca bende biraz daha rahatlarım ama abisi de geç babıldamıştı.
Bizimki ama daha arkaya dönemiyor yanından yada görünmeden bakabilecegi bir yerden seslendigimizde bskiyor ama arkasına dönemiyor bu normal mi acaba çünkü yürüse falan rahat hareket eder bakar diyorum ama böyle tam arkaya dönemiyor

Benim kızım arkasından seslendiğimizde kafasını arkaya doğru çeviriyor ama tam bir çevirme değil

Oğlunuzda herhangi bir problem var mı
Problem değil farklılık dersek otizmli çocuğu olan anneleri incitmemis oluruz. Hayır yok, normal gelişim gösteren bir çocuk. Fakat otizm ile ilgili geniş bir bilgi birikimim var.

Benim kızım arkasından seslendiğimizde kafasını arkaya doğru çeviriyor ama tam bir çevirme değil
Aynen yana doğru çeviriyor otururken ama mesala bu gece benim kucagimdaydi dik bir şekilde ablası arkasında seslendi döndü baya arkaya doğru
Bide sarki söylüyorum ona hemde hareket yapıyorum hem hareketlerime bakiyor hem de yuzume bakiyor bu iyi bisey bence ve gel babasi yapmayı gösteriyorum kendi kendine yapiyor ve eline bakiyor 2 defada ben söylerken yaptı bu beni taklit ettiğini gösterir dimi

Ben 2 kızımıda tv tablet olmadan yetiştiriyorum.Görüntülü konuşma dahi yaptırmıyorım.

Bugün kızım değerlendirme aldı otizm olduğunu düşünmüyorum dedi özel eğitim öğretmeni tabi takipte olacağım ve çocuk psikiyatristine götüreceğim. Sadece bu sallanma için duyusal bir arayış ve daha fazla yoğurarak sevin, sıkın bebek masajı yapın dedi. Ve sallanmaya başladığında dikkatini dağıtın dedi. İnanır mısınız öğretmeni dinlerken sadece onu dinledi göz teması halindeydi ve asla sallanmadı.

Masallah çok sevindim sizin adınıza hersey yolunda gitmis takibe devam edin allahin izniyle sağlıkla büyüyecek yavrularımız

Çok sevindim ben de. Ayakta sallanmayi bıraktınız mi?

Başını arkaya tam çevirmesi bence kasların gelişmesi işe alakalı kaslar geliştikçe tam arkaya çevireceklerdir.

Sizin adınıza çok sevindim bende kızımı 6 aylık olduğunda ergoterapist ve çocuk gelişim uzmanının değerlendirmesine götürdüm şu an için endişe etmememi söylediler.Bol bol uyaran içeren oyunlar oynayın instagramda takip ettiğim sayfalar var Zengin içerikli etkinlikler yapıyor anneler sizde her gün bir oyun hazırlayıp zaman geçirmesini sağlayın inşallah daha iyi olacaktır.

Hangi sayfaları takip ediyorsunuz rica etsem paylaşabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…