Dediğim gibi üç hareketi vardı aklıma takılan. Arada ismine bakmaması, sevinince kollarını çırpması ve tel sarar ve alkışı henüz yapamaması. Bay bay yapıyor bir aydır ama tabi tam bi el sallama değil. Herhalde zamanla olur tam el sallama diye düşünüyorum:) henüz alkış falan yapmasa da bu taklit yeteneğinin OLDUĞUNU gösteriyor aslında. Ama bir yerde de Otistik çocuklar el sallamayamaz ellerini aşağı yukarı yaparlar sadece yazıyordu. Ama bi yandan da çocuk yeni öğrendi, hemen mükemmel bi şekilde yapmasını beklemeli mi bilmiyorum.
El çırpma konusunda ise üşenmedim, Google'dan sevinnen, heyecanlanan, bebek videoları izledim bir Sürü
dediğim gibi çevremde karşılaştıracak, yetiştiğini gördüğüm bebek olmadığından videolara muhtacım:) bu videolarda hepsi aynı hareketi yapıyor, özellikle aynı yaş Döneminde olanlar, ellerini çırparak sevinç veya duygu belli ediyorlar. Ama yine acaba ben mi kendimi rahatlatıyorum, sorunu görmezden gelmek için mi çabam diye de kendimi sorguluyorum. Sen daha iyi bilirsin anne gözlemi Çok önemli diyorlar, gözden kaçırmış olup sorunu örtbas etmek istemem...
. bu arada yabancılara ağlasa da, sevdikleri veya işine gelen yabancılarla direk iletişim kurabiliyor, elini yüzlerine götürüyor, Gülüyor falan. sokakta çocukların yanından ayrılamıyoruz. Sürekli peşlerinden koşmak istiyor.