arkadaşlar merhabalar, size ablamın çocuğu ile alakalı yardım ve önerilerinizi istiyorum. geçen hafta çocuk psikiyatrisine götürdük otizm spektrum olabileceğini ancak kesin tanı koymayacağını öncelikle eğitime gitmesini ondan sonra tekrar görmek istediğini söyledi. çocuğun durumu kısaca şöyle; 3 yaşında erkek- her kelimeyi tekrar ediyor söyleyebiliyor ama kendini ifade etmiyor (anne acıktım, benimle gel gibi) ya da nasılsın dediğimde iyim cevabı almıyoruz halbuki söyleyebiliyor. - renkleri, sayıları (ingilizcede dahil) , harfleri , meyveleri , şekilleri , araç çeşitlerinin hepsini biliyor. sayıyı ya da harfi gösterdiğimizde söylüyor ya da kendi de söylüyor . göz teması sorunu yok, işaret ederek gösteriyor ya da anne bak diyip işaret ediyor. araçları oynaması gerektiği gibi oynuyor , çok cana yakın sevdiğine sarılıyor . çocuklarla vakit geçirmeyi seviyor. ama pandemiden dolayı çıkartamıyorlar ablamın kronik hastalığı var. ama bazen çok hırçın oluyor elleriyle kafasına vuruyor ara ara. oyun oynarken bilmediğimiz birşeye sinirleniyor. bu durumda olan varmı neler yaptınız acaba yardımcı olursanız çok mutlu oluruz. hakkınızı helal edin