Çocuk Hastalıkları otizm hakkında bilgisi olanlar varmı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Canangul133

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
1.239
1.291
133
Herkese merhaba,
oğlum 14 ay 20 günlük, çok ağlarsa sadece anni diyor onun dışında hiç konuşamıyor
. ve ismi söylenince dönüp bakmıyor.
Bugün çocuk doktorumuz 18. ayı bekleyelim dil gelişimi için dedi.
Başka bir sağlıkçı arkadaşımda otizm olabilir dedi.
tecrübeli anneler fikirlerinizi yazarmısınız.

Tepki veriyor mu.. anlaıyor mu.. göz teması var mı.

Benim kuzenim 8-10 aylıkken anni dedi sizinki gibi arada çat pat konuşuyordu sonra oda kesildi. 3-4 yaşına kadar hiç farketmedik etrafımızda da hiç çocuk olmayınca normal geç konuşacak filan sandık pekte konuşmuyordu ismi söylenince dönüp bakmıyordu komut almıyor gel git vs hiç dinlemiyordu oyuncaklarını yan yana sıralayıp eğilip onları izliyordu ayakta durduk yere sürekli sallanıyordu fazla hiperaktif durduğu yerde durmuyordu dönen ve ışıklı şeylere ilgisi vardı istediği olmaz veya yapılmazsa baya ağlar kendini yerlere atar vs ama göz teması vardı kendine dokundururdu biz geç farkettik otizm tanısı kondu otizminde kendi içinde çeşitleri varmış illa çok ağır olmak zorunda değil özel eğitimle epey ilerleme kaydetti şuan hiç susmadan konuşuyor komut alıyor becerileri çok ilerde o konuda eğitim almadı ama tv de kitapta heryerde yazıları okuyabiliyor. Aslına bakarsanız olur olmadık her çocuğa bu devirde otizm teşhisi koyuyorlar. Özel eğitim öğretmenleri bile bu çocuk nasıl otizm teşhisi aldı diyor oyüzden vakit kaybetmeden gidin diyemicem ama bekleyin de diyemem karar sizin. Sanırım biraz fazlaca ilgi ve eğitim gerekiyor bizimki ilk çocuk torun diye baya üstüne düşüldü ama şunu al bunu al şımarık olsun nolmuş filan diye düşünüldü eğer baştan net eğitim ilgi yapılsaydı yine de kuzenime otizm teşhisi konurmuydu bilmiyorum

çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz bir çok belirti bizde de var.

Merhaba. Erken dogum hikayeniz yoksa 14.5 aylik bebegin ismine tepki vermesi gerekirdi. Otizm degilse bile belki bir uyaran eksikligi soz konusu olabilir.

Bebeginizle gun icinde en uzun sureli birlikte bulunan yetiskinler kimler? Temel bakimini cogunlukla kim yapiyor? Ekrana maruz birakiyor musunuz? Kardesi var mi?

merhaba,
evde 38 aylık abisi var. babası ve anneanne, teyze hafta sonları kv var. Ben çalışdığım sürede onlar bakıyor dönüşümlü çocuklara,Haliyle tv açılıyor evde, yaşlılar çok düşkün oluyor tv izlemeye, bu konuda bir yaptırım uygulayamıyorum. Söylesemde zaten beni dinlemiyorlar.

Hiç mi bir uyaran olmadı sizi .Yani nasıl farkedilmez anlıyorum

Hiç mi bir uyaran olmadı sizi .Yani nasıl farkedilmez anlıyorum
Hiç uyaranda olmadı sanırım yanlış anlarız diye filan mı konuşmadı kimse bilmiyorum. Ama daha önce çat pat konuşup el ayak diye bi hastalık geçirince sustuğu için farkedilmedi bunda anlaşılmıcak bişey yok. Ta ki bizimkiyle aralarında 3 ay olan bi çocuk görene kadar o gün problem olduğunu farkettik ama otizmin sadece adını biliyorduk nedir nasıl olur tanı konana kadar detayını hiç bilmezdik

Şimdi sizin bahsettiğiniz şekilde bir sürü durum yazmışsınız yani tüm belirtileri var neredeyse buna şaşırdım.

Şimdi sizin bahsettiğiniz şekilde bir sürü durum yazmışsınız yani tüm belirtileri var neredeyse buna şaşırdım.
Yani haklısınız ama hiç böyle bişey görmediğimizden ailede de böyle bi hikaye olmadığından sanırım biraz insanda konduramıyor. Otizm belirtilerini inceliyorsunuz mesela bi çok belirti bariz belli ama bak göz teması kurmazmış bizimki kuruyor demekki otizm değil aaa dokundurmazmış kendine e bizimki dokunduruyor demekki otizm filan değil diye diye kendini kandırıyor insan haliyle eğitimi de ona göre davranılış şeklide ertelenmiş oluyor. Allah’a şükür yinede beterin beteri var neler duyuyoruz ama başta tabi nelerle karşılaşacağını bilmeyince insan çok çok kötü bişeymiş gibi geliyor insana zamanla düzeldiğini ve korkulacak bi durum olmadığını görünce nekadar körmüşüz diye düşünmeden edemiyoruz

Siz bebeginiz uyanikken ev isi gucunden artan zamanda kac saat ilgileniyorsunuz bebekle. Diger yetiskinler bebekle nasil iglileniyor tam olarak, sadece yemek, bez degistirme, uyutma gibi fiziksel ihtiyaclari mi karsilaniyor mesela? Hic parka gpturuyorlar mi? Televizyon kendileri icin mi acik, cizgifilm falan da aciyorlar mi? Yani bebek evdeki o kadar insana ragmen bir fanusun icinde gibi kendi basina kaliyorsa ciddi uyaran eksikligi yasayabilir dogal olarak. Bence bu uyaran eksikligi, bir baskasiyla birebir iletisim kurma konularinda bir seyler yapmadan otizm konusunu dusunmeyi erteleyin. Otizm olmasa da bu durum buyuk sorun zaten. Sizi uzmek istemiyorum ama gercekci de olmak istedim.

3 yasindaki abi ayrintisini simdi farkettim. Muhtemelen buyugu oyalamak icin cizgifilm aciliyor ve kucuk de izliyor. Eger boyleyse bu durumu degistirmeniz gerekiyor. Nasil yaparsiniz bilmiyorum ama otizmden suphe etmek gibi ciddi bir durum yasiyorsaniz bir sekilde yapmak zorundasiniz.

En az 50 kelime söylemesi lazım umafım değildir üstünde durun uyafan eksikliğide olabilir

Arkadaşlar avusturyada olup devletten maddi destek alan varmı?? Ben çalışamıyorum ve oğlum ağır otizm bakımını ben üstleniyorum bize neden maddi destek olmuyorlar anlamıyorum

Çok teşekkür ederim. Görüşleriniz benim için çok önemli

Uyaran eksikliği ile ilgili ne yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…