• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizimmi uyaran eksikligimi

Bybi123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2017
27
12
88
29
Merhaba günaydın güzel anneler sizden bilgi almak istiyorum oglum 21 aylik ismine bezen tepki veriyor bazen vermiyor göz teması var işaret parmağını kullanmıyor elimden tutup beni çekiştiriyor ama elini ver oglum dediğimde veriyor randevu aldım psikiyatriye götürecem ama aranızda böyle bir durum yaşayan oldumu bilgi verirseniz sevinirim

Merhaba günaydın güzel anneler sizden bilgi almak istiyorum oglum 21 aylik ismine bezen tepki veriyor bazen vermiyor göz teması var işaret parmağını kullanmıyor elimden tutup beni çekiştiriyor ama elini ver oglum dediğimde veriyor randevu aldım psikiyatriye götürecem ama aranızda böyle bir durum yaşayan oldumu bilgi verirseniz sevinirim
Sadece bu bilgilere bakarak ne olduğunu söylemek zor.Hayatınız da ekran var mi ? Ekran bu belirtilere yol açabiliyor.Bunların dışında komut alıyor mu, işaret ettiğiniz yere bakıyor mu, öfke krizleri var mı, akranlarıyla arası nasıl, tekrarlayıcı hareket var mi ? Çocuğunuzla iletişim kurabiliyor musunuz ?

Sadece bu bilgilere bakarak ne olduğunu söylemek zor.Hayatınız da ekran var mi ? Ekran bu belirtilere yol açabiliyor.Bunların dışında komut alıyor mu, işaret ettiğiniz yere bakıyor mu, öfke krizleri var mı, akranlarıyla arası nasıl, tekrarlayıcı hareket var mi ? Çocuğunuzla iletişim kurabiliyor musunuz ?
Ekrana evet çok fazla maruz kaldı ve bu ne yazikki benim hatam onunla ilgilenmedim hem ev işleri ile meşgul oldum işaret ettiğim yere arada bakıyor öfke yok tek başına olmayı seviyor tekrarlayici hareketi yok

neden bu kadar ekran 🤦🏻‍♀️ Randevunuz yakın mı? Öncelikle ekranı hemen kesmeniz lazım hiçbir şekilde açılmaması gerek ekranı kestiğinizde hızlı bir şekilde iyileşme görmeniz mümkün.

Ekrana evet çok fazla maruz kaldı ve bu ne yazikki benim hatam onunla ilgilenmedim hem ev işleri ile meşgul oldum işaret ettiğim yere arada bakıyor öfke yok tek başına olmayı seviyor tekrarlayici hareketi
neden bu kadar ekran 🤦🏻‍♀️ Randevunuz yakın mı? Öncelikle ekranı hemen kesmeniz lazım hiçbir şekilde açılmaması gerek ekranı kestiğinizde hızlı bir şekilde iyileşme görmeniz mümkün.
Yakın zamanda evet ama çok korkuyorum otizim tanısı alacak diye

Ekrana evet çok fazla maruz kaldı ve bu ne yazikki benim hatam onunla ilgilenmedim hem ev işleri ile meşgul oldum işaret ettiğim yere arada bakıyor öfke yok tek başına olmayı seviyor tekrarlayici hareketi

Yakın zamanda evet ama çok korkuyorum otizim tanısı alacak diye
İnşallah değildir şu an sizin yapacağınız ekranı kesmek ve bol bol oyun oynamak.Ekrana bağlı geri gelmeler olabiliyor siz bol bol ilgilenin bol bol dışarı çıkarın ve akranlarının arasına sokun.

İnşallah değildir şu an sizin yapacağınız ekranı kesmek ve bol bol oyun oynamak.Ekrana bağlı geri gelmeler olabiliyor siz bol bol ilgilenin bol bol dışarı çıkarın ve akranlarının arasına sokun.
Teşekkür ederim cnm ilgin ve alakan için ama ekranı kestim hiç aglama isteme olmadı yani bu iyi yönde demi

Teşekkür ederim cnm ilgin ve alakan için ama ekranı kestim hiç aglama isteme olmadı yani bu iyi yönde demi
Tabi genelde çocuklar ekran kesilince öfke krizine girerler.Göz temasının olması tekrarlayıcı hareket olmaması güzel 👍🏻 peki dönen cisimlere ilgi var mı yada dikkatini çeken bir şey olduğunda oğlun sana o nu gösterir mi ?

Tabi genelde çocuklar ekran kesilince öfke krizine girerler.Göz temasının olması tekrarlayıcı hareket olmaması güzel 👍🏻 peki dönen cisimlere ilgi var mı yada dikkatini çeken bir şey olduğunda oğlun sana o nu gösterir mi ?
Hayır dönen cisimlere hiç ilgisi yok banada gostermez ilgilendiğini

Oyuncağa pek ilgisi yok ama mutfak eşyalarını çok seviyor özellikle legenlerin içine oturur ters çevirip üstüne çıkar daha çok kaşık plastik mutfak gereçleri ne ilgisi var

Çocukların genelde mutfak eşyalarına ilgisi var. Otizmli cocuklarda tekrarlayan ve takıntılı hareketler, kulak kapatma, sürekli sallanma, dönen nesneleri izleme, göz teması olmaması, adıyla seslenince dönüp bakmamasi gibi durumlar olur. Bana biraz uyaran eksikliği gibi geldi doktorlar daha iyi bilir tabi de devletteki doktorlar direk otizm diyip gönderiyor eğer öyle bi durum olursa rapor çıkartmadan önce ekran maruziyetinden bi süre uzaklaştırıp oyunlarına katılarak takip edin yok yere rapor cikamasin cocuk için.

Benzer sorunları bende yaşadım 20 aylık oğlumda çocuk doktorumuz uyaran eksikliği var dedi.Doktorunuza danışın öncelikle böyle bir durum varsa evde televizyon açmayın kesinlikle çocuk bakmıyor arkası dönük diye düşünmeyin televizyonun sesi bile bir uyaran onlar için.Benim asıl sorunum çocuğumun aşırı derece hiperaktif ve oyun sürelerinin kısa olmasıydı konuşmuyorda hala ...Hergün dışarı çıkarmama ve aktif olarak zaman geçirmeme rağmen.Her çocuk aynı olmuyor ama bu sorunu şöyle çözdüm fazla olan bütün oyuncakları kaldırdım sadece 2 oyuncak bıraktım.Bu oyuncaklarıda 2 güne bi başka bir oyuncakla değiştiriyorum ergoterapiye götürdüm ve orada olan aktivite oyuncaklarını evimede aldım (salıncak,pilates topu ,trambolin) bunlarla gün içinde en az yarım saat bol bol göz teması kurarak oynuyorum.Yaptığı şeyleri söylüyorum mesela zıplıyor zıpla zıpla ya da birşeyi attığında attı diyerek yalın basit eylemler kullanarak uzun cümleleri anlamıyorlarmış.Coşkulu tonla oyun oynayın kitap okuyun.Yaşadığınız şehirde oyun grupları varsa götürün .Bu tarz uyaran eksikliğinin en büyük sebebi çocuğun sosyal ortamda çok bulunmaması ve televizyon.Genetik faktörlerde etken ama en büyük sebebi kesinlikle televizyon... Bu tarz sıkıntı yaşayan anneler için riskli bebek ve küçük çocuklar için etkinlikler kitabını tavsiye ederim.

Back