Otizimli cocuklar gelecekte nasillar?

Kader2410

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
265
82
28
yakin bir akrabamin kizinda böyle birseylerden supheleniyorlar kiz 3 yasinda ve Hala konusmuyor
Cagirdiginda hic umrunda degil Sana bakmiyor
Tuhaf tuhaf bi agliyor bi guluyor
Anne Kiz iliskileri Cok kötu cunku Kiz hic annesini tinlamiyor 10 kere annesi cagiriyor ve Ondan sonra bakiyor Gene bisey olmamis gibi devam ediyor
Sizce böyle cocuklar ilerde buyuyup evlenme yasina geldiklerinde nasillar Yani evlenebilirlermi böyle insanlarin hayati Nasil oluyor buyuduklerinde ?
 
Bir uzmana goturduler mi kendi fikirleri mi bu? Erken yasta farkedildiyse tamamen yokedilemez ama bununla devam etmesi saglanabilir diye biliyorum. Daha once ozel egitimde vardi otizmli bir ogrencim. Seslendi bakmiyor bile diyorsunuz mesela. Onun ic dunyasinda binlerce ses, dikkat cekici binlerce nesne var. Basit bir telefon titresimi, kucuk bir anons bile rahatsiz edip aglatabilir onlari.

Otizm bir zeka geriligi degildir. Sevgiyle ve ilgiyke yaklasilirsa, eger durumu da cok kritik degilse icinden bir dahi bile cikabilir.
 
Otizmin 4 cesidi varmis ve Ondan supheleniyorlarmis bi kac testten gecmesi gerek bakalim hayirlisi tek bilmek istedigim böyle cocuklar buyuduklerinde farkli olduklari belli mi
 
Otizmin 4 cesidi varmis ve Ondan supheleniyorlarmis bi kac testten gecmesi gerek bakalim hayirlisi tek bilmek istedigim böyle cocuklar buyuduklerinde farkli olduklari belli mi
Suan daha cok kucuk. Durumun ciddiyetini bilmiyorum. Ama dedigim gibi ozel egitim alirsa ve aile ekstra hosgoru saglarsa normal hayatina devam edebilir.
 
Komşumuzun kızı epilepsi hastası
40 yaşına girdi ablam
Evlenmedi evlenmek istemedi
Bunlar tercih meselesi
Ama önemli olan o küçük çocuğun eğer otizm varsa bununla birlikte hayatı daha kolay ve güzel halde yasamasi sağlamak olmalı

Evlenmek!!
 
Otizmli cocuklar farkli ve ozeldir. Evlenmesinden daha oncelikli seyler var merak etmeniz gereken. Boyle cocuklarin bilincsiz ailelerin yaninda sus bitkisi gibi buyutulup, digerlerinden farkli olmasindan rahatsizlik duyulmasina sahiden sinir oluyorum. Bir uzmandan yardim alin, eger otizmliyse buna uygun bir ozel egitim aldirin. Evlenme konusunda kararini verir kendisi ileriki yaslarda kendine uygun birini bulursa. Te allahim ya sahiden cildirmanin esigine geliyorum bazen.
 
Soru tarzınız sadece bana mı itici geldi bilmiyorum.
Özellikle "böyle insanlar" tabiriniz.
Henüz 3 yaşındaki çocuğun evlilik hayatını merak etmeniz de ilginç geldi, öncelikle nasıl yetiştirilebilir, eğitimi, sağlığı nasıl olmalıdır vs. konularını araştırmalısınız.
 
Evlenmek???? Bu çocuklarda özel eğitim şart. İlk hedef sosyalleşme, konuşma becerisi, Özbakan becerisidir. Örgün eğitime gidebilmeleri için uzun uğraşlar verilir. Çocuk psikiyatristi zaten onlara anlatacaktır durumu.
 
Hayret bir şey yani sorulabilecek milyonlarca soru varken neden evliliği sordunuz ki şimdi ?
 
Önce bir uzmana gitsinler teşhis konsun. İlgiyle sevgiyle tedaviyle olumlu sonuç alan çok aile var. Bir de gaps diyeti var. Önce teşhis.
 
Ailenin ve senin derdi evlenmesi mi?Merak ediyorsan evlenecek durumda olmuyorlar malesef bu melekler.
 
el kadar çocuğun en az 20-25 sene sonrasında evlenip evlenmeyeceğini şimdiden dert etmek
önce bir teşhis koyulsun, bu çocuk nasıl bir eğitim alabilir, geleceği nasıl şekillendirilebilir onun derdine düşülsün 20 yıl sonra evlenebilir mi sorusu gündem olur belki, o da kendisi isterse...
 
Çocuk rahatsız belli ki ve sizin tek derdiniz evlenip evlenmeyeceği mi? Allahım sen büyüksün yarabbim, biz neden bu kadar cahiliz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…