• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizimli cocuklar gelecekte nasillar?

Konu bana hiç iyi niyetli gelmedi. Gerçekten o çocuğu merak ediyor olsanız böyle insanlar evlenilir mi diye sormazdınız. Düşünülecek son şey bile değil daha teşhis konmamış çocuğun evliliği. Sizinki gereksiz boş merak sadece.

Otizmli olup senden benden başarılı olan insanlar var. Merak ettiğiniz evlenebilirliği, ilginç..

Benim de otizmli tatli mi tatli oğlum var.Bu çocuklar diye başlayan her cümle canımı bir kez daha acıttı herzaman.Ya bunlar uzaylı değil dedim içimden.Bazen de hafiften tepkimi belli ettim.Otizm yelpaze gibidir farklı farklı türleri var ama zihinsel gerilik değildir.İyi bir eğitimle daha iyi duruma gelebilirler.Hafifse Otizmi, zamanla iyi bir eğitimle silinebilir.

Benim de otizmli tatli mi tatli oğlum var.Bu çocuklar diye başlayan her cümle canımı bir kez daha acıttı herzaman.Ya bunlar uzaylı değil dedim içimden.Bazen de hafiften tepkimi belli ettim.Otizm yelpaze gibidir farklı farklı türleri var ama zihinsel gerilik değildir.İyi bir eğitimle daha iyi duruma gelebilirler.Hafifse Otizmi, zamanla iyi bir eğitimle silinebilir.

Otizmli bireyler egitimle cok guzel basarilara ulasabiliyorlar.kirmak istemem ama evlenebilirmi sorunuz gercekten cok cahilce.

Bence yanlis anladiniz..

Evlenebilirmi diye, bence mutlu bir hayati olurmu, sevebilirmi bizim gibi, kendi ayaklarinda durabilirmi bir soru bence hemen kotuye cevirmeyin..

Bence yanlis anladiniz..

Evlenebilirmi diye, bence mutlu bir hayati olurmu, sevebilirmi bizim gibi, kendi ayaklarinda durabilirmi bir soru bence hemen kotuye cevirmeyin..

Ama henüz şüphe aşamasında yani net konan bir teşhis yok ,teşhis konduğunda özel eğitim alıp tamamen ya da kısmen düzelme şansları var iken ,evlenince nasıl olur demesi bana masum gelmedi yani 23-25 yaşında biri için bunları söylüyor olsa tamam da henüz 3 yaşında ve en az 20 yıl sonrasını soruyor

cocukta otizm var belli ki, hayat kalitesi nasil artar, nasil tek basina yetebilir diye dusunmeyip, evlilik yapip yapamayacagini mi merak ediyorsunuz?? Cidden?

Prof. Dr. Celal Şengör'ün, Albert Einstein'ın, Beethoven'ın, Kafka'nın, Mozart'ın, otomobilin mucidi Henry Ford'un, Nikola Tesla'nın otistik olduğunu biliyor muydunuz?

Bu çocuklar özeldir, bu sebeple özel bir eğitim, ilgi ve doğru bir yaklaşımla sosyal yaşama adapte olabilirler, özel çocukları yetenek ve ilgi alanlarına göre resim, müzik, spor vb bir alana yönlendirmek faydalı olur diye düşünüyorum, son zamanlarda Beykoz'lu Mozart diye haberi yapılan Yunus buna en iyi örneklerden biridir. Mozart'la aynı müzik kulağına sahip Yunus bir müzik dehasıdır.

otizm bir yelpazedir hafif,orta ve agir olmak uzere kendi icinde ayrilir iyi bir egitim alip otizmi tamamen silinirse normal insanlardan farki olmaz belki asosyal birax takintili olabilir,ama evlenebilir mi bilemiyorum hic yetiskin otizli gormedim ama buyudukce duzeldiklerini biliyorum tabi zekasi normalse...sizi cok iyi anliyorum benim oglumdada otistik belirtiler vardi ama dr lar otizmli olmadigini soyluyolar insanin ilk aklina sizin soylediginiz gibi evlenebilir mi,askere gider mi,bagimsiz bir hayat surebilir mi tabiki bunlar en son dusunulecek seyler ama bunlarin olmasi her annenin hayalidir hayallerinizin yikilmasi kadar gelecegi ongorememek kadar kotu birsey yoktur...basina gelmeyen anlayamaz bu duygulari o yuzden tepki gostermeye gerek yok...insallah duzelir belki evlenirde kim bilir.. ruh sagligi yerinde olmayan bir cok insanda evleniyor

3 yaşında olup konuşmayan çocuklar var ayrıca konuşma yok diye otizm li denmez belki çocuğun ilgiye ihtiyacı var illa bazı belirtiler var diye otizm denmez böyle şeylerde doktor uzman bir teşhis koyabilir ayrıca otizmli kişilere küçük yaşta eğitim başlatılırsa çok fazla gelişim oluyor belli bir zaman sonra otizm denen durum anlaşılmıyor sevgi eğitim ilgi önemli evlenme meselesine gelince zaten eğitim sevgi ilgi olduktan sonra otizm kalmaz ve kişiler üniversitede okur işte kurar canı isterse aşık olursa evlenir evlenmek zaten tamamen kişiye kalmıştır

Back