- 15 Ekim 2016
- 22.622
- 129.816
Ağzında gümüş kaşıkla doğmak mı bu ne oluyoBenimde Plastik tikim var. Oğlumun eline daha Plastik vermedim. Sulugu celik ve mama kaşiği gümüş.
Tarzan gibi büyüyor :)
Yatagi, yorganı koyun yünü. Şampuan bile kullanmiyor.
Tabiki az daha büyüyünce herşeyi giyip yiyecek ama tam beyninin en çok geliştiği zaman diliminde elimden geleni yapıyorum.
Aynı zamanda bana ve eşimede çok iyi geldi bu hayat tarzı. Yüzüm gözüm ışıl ışıl oldu. Eskiden tonca para dökerdim kreme bakima şimdi daha az yapmama rağmen sonuçlar şahane. Her üc ayda bir kan verdiğim için değerlerimizi takip ediyorum. Çocuktan önce fena değildi ama şimdi 20lik insan gibi. Bizde bile bukadar fark ediyorsa o minicik vücuda neler yapar bilmek bile istemiyorum
Ağzında gümüş kaşıkla doğmak mı bu ne oluyo
Siz neleri değiştirdiniz kendinizde. Işıltı hayata benim de ihtiyacım var da
Kos koca 3yıl yani hiçmi insan fark etmez hiçmi ben ne yapıyorum 3yıl boyunca bu çocuğu ekran karşısında büyütüyorum ben o zaman nasıl anneyim demez ?Şu devirde ben bunu kabul etmiyorum ya. Eskiden hadi bilinmiyordu. Hatta reklam çıkınca çocuklar izliyo diye kanal değiştirilmezdi gülmesi vs komik geliyor diye. De şimdiye kadar ekranın çocuklara neler yaptığını mutlaka bir yerde görmüşsünüzdür. 1 yaşında olsa gene tamam diyeceğim hadi ilgisini çekti açtınız. 3 aylık ya 3 ne anlayacak ki de açma gereği duydunuz ben cidden merağımdan soruyorum.
Bunları ben de yapıyorum ya çoğunlukla. Ekmek hariç diğerlerini zaten hep evde yaparım. Paketli gıdayı zaten çok tüketmezdim 3 sene önce de onu bitirdim. Binde birdir ağzıma paketli bisey attığım. Tv de diziyi en son 2018 yılında izledimZar zor doğurdum bitane. Bari gümüş kaşik olsun dedim
Ben baya baya değiştirdim hayatimi.
Hem Romatoid arthrit hastasiyim hemde tüp bebek olduğu için mecbur kaldim diyelim.
Tüm paketli gıdaları cikardim hayatimdan. Yaklaşik 4 yıldır tavşan gibi besleniyoruz. Karatay misali. Temizlik ürünlerim organik. Televizyonu kaldırdım. Eksi derecelerde bile dışındayız. Bol güneş işigi ve ayakkabisiz geziler.
Övünmek gibi olmasin ama oğlum 1.5 yaşinda ve 3 dilde Yaklaşik 200 kelime konuşuyor. Dilleri corba yapıyor ama bülbül gibi.
Elinden gelen her ürünü kendim yapiyorum. Yoğurt, ekmek, turşu vs.
Hergün yediğimiz ürünlere daha özenliyim ama elimden geldiğince yapiyorum.
Ya yapilan yorumlari gordum de... tamam tv zararli tamam olmamasi gerek kabul ama ya bizler 90 nesli cocuklar sabahtan aksama kadar tv karsisinda oturtulduk hangimizde bi sorun var allah askina? Ben de buna tutuluyorum iste. Benim kizim da 18 aylik surekli evde tv acikti dogdugundan beri her seyini de ayina gore yapiyor yapti. Sabahtan aksama kadar cizgi film izletilen ben universiteyi yuksek derecelerle bitirdim. Bik bik konusun anca ya cok biliyosunuz siz ufff...Merhabalar herkese
İki yaşında erkek çocuk annesiyim. Oğlum ekrana çok maruz kaldı öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Ekranı tamamen keseli 1 hafta oldu. Bazı hareketleri dikkatimi çekiyordu ve bu zamanla daha belirgin bir hal almaya başlamıştı. Örnek verirsek, konuşma geriliği, diğer çocuklarla oynamama, parmak uçlarında yürüme, iki eliyle kulaklarını kapatma, kendi etrafında dönme, bazen bizi duymuyormuş gibi davranması vs… (bazen oluyor bunlar)
Bu durum içimizi o kadar çok kemirdi ki… kreşte toplantısı vardı gittiğimde orada ki pedagog da bana bunları söyledi, gün içinde böyle davranıyor dedi.. onun üzerine hemen online doktorla iletişime geçtim ve olan biteni anlattım. Kamera da oğlumu da gösterdim hareketlerini felan inceledi. Ben Otizim mi diye sordum hayır uyaran eksikliği dedi… zamanla düzelirmiş..
olumlu yanları ise, oğlum bizimle saklambaç oynamayı çok seviyor, gel oyun oynayalım dediğim de hemen gelir beraber oyuncakla oynarız, dışarı çıkıyoruz dediğim de hemen ayakkabılarını alır kapıya doğru koşar, göz temasımız var , sarılmayı yolda yürürken elimizi tutmayı çok sever.. yani böyle yanları da var.. sinir krizleri felan yok şükür ama bazen bu yukarı da yazdığım hareketleri yapınca içim içimi yiyor evimde huzur kalmadı… eşim ve ben iyi hissetmiyoruz. Bu durumu yaşan varsa lütfen bize bir akıl verin. Boğulacak gibi oluyorum kendi içimde
Ya yapilan yorumlari gordum de... tamam tv zararli tamam olmamasi gerek kabul ama ya bizler 90 nesli cocuklar sabahtan aksama kadar tv karsisinda oturtulduk hangimizde bi sorun var allah askina? Ben de buna tutuluyorum iste. Benim kizim da 18 aylik surekli evde tv acikti dogdugundan beri her seyini de ayina gore yapiyor yapti. Sabahtan aksama kadar cizgi film izletilen ben universiteyi yuksek derecelerle bitirdim. Bik bik konusun anca ya cok biliyosunuz siz ufff...
85 liyim bütün günüm sokakda oyun oynamakla geçti. Eve ilk TV geldiginde uyumamistim babam kurarken 8 kanalımız vardı ve her zaman cizgifilm olmazdı . Babama sabah 8 de kaldır beni derdim cizgifilm sabahları birde akşam üstü olurdu. Öyle hipnoz gibi sabahda akşama kadar bakmazdik. Gece 10-11 kere kadar disardaydim saklambaç oynardık. Abur cubur yiyemezdik annem çalıştığı iş yerinden getirirse bir tane 3 e bolerdik onuda cetvelle olcerdik. Biz böyle boyuduk sen nasıl büyüdün bilmem . Şimdi kanallar sabah akşam kesintisiz cizgifilm tablet telefon ellerde videolar yaşlarına uygun değil çok zarar veriyor çocuklarımıza. Bilinç çok onemliYa yapilan yorumlari gordum de... tamam tv zararli tamam olmamasi gerek kabul ama ya bizler 90 nesli cocuklar sabahtan aksama kadar tv karsisinda oturtulduk hangimizde bi sorun var allah askina? Ben de buna tutuluyorum iste. Benim kizim da 18 aylik surekli evde tv acikti dogdugundan beri her seyini de ayina gore yapiyor yapti. Sabahtan aksama kadar cizgi film izletilen ben universiteyi yuksek derecelerle bitirdim. Bik bik konusun anca ya cok biliyosunuz siz ufff...
85 liyim bütün günüm sokakda oyun oynamakla geçti. Eve ilk TV geldiginde uyumamistim babam kurarken 8 kanalımız vardı ve her zaman cizgifilm olmazdı . Babama sabah 8 de kaldır beni derdim cizgifilm sabahları birde akşam üstü olurdu. Öyle hipnoz gibi sabahda akşama kadar bakmazdik. Gece 10-11 kere kadar disardaydim saklambaç oynardık. Abur cubur yiyemezdik annem çalıştığı iş yerinden getirirse bir tane 3 e bolerdik onuda cetvelle olcerdik. Biz böyle boyuduk sen nasıl büyüdün bilmem . Şimdi kanallar sabah akşam kesintisiz cizgifilm tablet telefon ellerde videolar yaşlarına uygun değil çok zarar veriyor çocuklarımıza. Bilinç çok onemli
Merhaba son durumunuz nedir aynı belirtiler var oğlumda 19 unda randevu aldım ama günlerim zehirMerhabalar herkese
İki yaşında erkek çocuk annesiyim. Oğlum ekrana çok maruz kaldı öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Ekranı tamamen keseli 1 hafta oldu. Bazı hareketleri dikkatimi çekiyordu ve bu zamanla daha belirgin bir hal almaya başlamıştı. Örnek verirsek, konuşma geriliği, diğer çocuklarla oynamama, parmak uçlarında yürüme, iki eliyle kulaklarını kapatma, kendi etrafında dönme, bazen bizi duymuyormuş gibi davranması vs… (bazen oluyor bunlar)
Bu durum içimizi o kadar çok kemirdi ki… kreşte toplantısı vardı gittiğimde orada ki pedagog da bana bunları söyledi, gün içinde böyle davranıyor dedi.. onun üzerine hemen online doktorla iletişime geçtim ve olan biteni anlattım. Kamera da oğlumu da gösterdim hareketlerini felan inceledi. Ben Otizim mi diye sordum hayır uyaran eksikliği dedi… zamanla düzelirmiş..
olumlu yanları ise, oğlum bizimle saklambaç oynamayı çok seviyor, gel oyun oynayalım dediğim de hemen gelir beraber oyuncakla oynarız, dışarı çıkıyoruz dediğim de hemen ayakkabılarını alır kapıya doğru koşar, göz temasımız var , sarılmayı yolda yürürken elimizi tutmayı çok sever.. yani böyle yanları da var.. sinir krizleri felan yok şükür ama bazen bu yukarı da yazdığım hareketleri yapınca içim içimi yiyor evimde huzur kalmadı… eşim ve ben iyi hissetmiyoruz. Bu durumu yaşan varsa lütfen bize bir akıl verin. Boğulacak gibi oluyorum kendi içimde
Bu üye hep böyle hep bir saldırı peşinde. Hep azarlama derdinde.aferin size ne güzel annesiniz tebrikler. ilk çocukta bu kadar bilinç maşallah gercekten.
peki bu bilinciniz zaten acı ceken bir anneye saldırırken neden çalışmıyor anlamadım? kadın üzülmüş, kafaya takmış ve yardım istemiş. zaten hatasının farkında. bu nasıl bir uslüp? aldı cocuğu size vermedi ya bakın diye? neden bu kadar sert ve düsüncesizsiniz zaten canı yanan insanlara karşı? biraz olumlu ve yapıcı olsanız nolur ya? ben de sizin gibilere sinir oluyorum valla.
Sulugu çelik demişsiniz ya.Ne kullanıyorsunuz acaba? Bende de pilastik sülük var ve koku yapiyormus gibi geliyor...içime sinmiyorBenimde Plastik tikim var. Oğlumun eline daha Plastik vermedim. Sulugu celik ve mama kaşiği gümüş.
Tarzan gibi büyüyor :)
Yatagi, yorganı koyun yünü. Şampuan bile kullanmiyor.
Tabiki az daha büyüyünce herşeyi giyip yiyecek ama tam beyninin en çok geliştiği zaman diliminde elimden geleni yapıyorum.
Aynı zamanda bana ve eşimede çok iyi geldi bu hayat tarzı. Yüzüm gözüm ışıl ışıl oldu. Eskiden tonca para dökerdim kreme bakima şimdi daha az yapmama rağmen sonuçlar şahane. Her üc ayda bir kan verdiğim için değerlerimizi takip ediyorum. Çocuktan önce fena değildi ama şimdi 20lik insan gibi. Bizde bile bukadar fark ediyorsa o minicik vücuda neler yapar bilmek bile istemiyorum
Son durumunuz nedir oğlumda da belirtiler var ek olarak yemegini kendi yemiyor suyunu da içmiyor ama oyuncak bardak kaşık olsa amacına uygun oynuyorMerhabalar herkese
Sulugu çelik demişsiniz ya.Ne kullanıyorsunuz acaba? Bende de pilastik sülük var ve koku yapiyormus gibi geliyor...içime sinmiyor