ben tarihçi olmuyorum da siz mi tarihçi oluyorsunuz ..ben tarihçi değilsem siz hiç tarihçi değilsiniz...
bahsettiğim kitaplar zaten belgeli anlatım yapan kitaplardır..belgelerin orjinalleri de cumhuriyetçiyim diye geçinip devlet arşivlerinde belge gizlemeyi kendine görev edinmiş şahıslara inat kitapta resimleriyle birlikte ve kaynak verilerek anlatılmaktadır...
siz benim görüşümü yargılama hakkına sahip değilsiniz..klasik cumhuriyet safsatalrıyla dolu savunma erkiniz cumhuriyet öğretmeniyim cümlesi ile kendini gösteriyor zaten ..
sanki ben cumhuriyet öğretmeniyim derken bütün veballeri arkaya bırakıp bir anda ennn ülkesine düşkün insan profili çizdiğinizi mi sanıyorsunuz..sizin a ,b,c, modellerinizden çok gördüm ben...ama üzgünüm ki içi boş cumhuriyetçiler kazanmadı bu ülkenin savaşnı..
bu ülkenin savaşını benim gibi halktan olan ,gözleri kapanmamış ,kulakları tıkanmamış , gerçek tarihini bilen insanlar kzandı..
ben şuan bu şekilde özgürce düşünebiliyor ve ezbere cumhuriyetçilik nidaları atmıyorsam sebebi ne bu cumhuriyet ne de başka birşeydir..
siz cumhuriyet kadını iseniz ben de ıSLAM kadınıyım..
ıSLAM ın bana verdiği değerle kendini yetiştirmiş ,büyütmüş ,özgür düşünmeyi ,hayata çok camlı bir pencereden bakmayı öğrenmişim...
Kendimi kalıplara sokmadan yaşamayı ,bir fikri savunurken hemen bir takım olguların arkasına sığınmadan savunabilmeyi ,
okuduğum kitapların farklılığının dünya milletleri kadar farklı oluşunu,
bir fikre körü körüne saplanmadan düşüncelerimi oluşturabilmeyi ,
ıSLAM KADINI olmama borçluyum...
ıSLAMın bana verdiği feyizle bu dünyada kendini geliştirmek öğrenmek adına herşeyi okumayı ıSLAM dan öğrendim...
bu sebepledir ki sizden daha çok kitap okuduğuma adım gibi eminim..
Bu cumhuriyette ben bir ıSLAM KADINI olarak ne kendimi cumhuriyet safsatalarıyla avuttum ne de annemden babamdan ezberlediğim naraları savundum..
ne cumhuriyetçi oldum ne de faşizan ..
işte bunu ıSLAMA borçluyum..
ben sadece bu ülkenin vatansever ,değerlerine bağlı ,tarihini bilen bir vatandaşıyım ..
ve şiddetle kalıpsız ,ezbersiz bir vatandaşıym ...
aramızdaki en vahim ve büyük fark da bu ..
işte o yüzden sizden beni anlamanızı ve benim de sizi anlamamı beklemiyorum ..
siz bildiklerinizle devam edin..
benim bildiklerim de bana yeter...
[/QUOT
Siz ıslam kadınısınız ben Cumhuriyet öğretmeniyim....Kadınlığımı ve dinimi katmadım ben işin içine...Kaldı ki cumhuriyet bir din değildir...Cumhuriyet ve ıslam'ı kıyaslamak zaten başlıbaşına bir gaflettir...Cumhuriyet öğretmeni olmak ıslam kadını olmaya da engel değildir...
Benim bildiklerim bana yetmez...paylaşmak zorundayım...vicdani sorumluluğum var...ben tarihçi olduğumu iddia etmedim...
söylediğim sadece hangi kaynaklardır...nasıl elde edilmişlerdir...hangi belgelere gösterilmiştir..merak ettim...öğrenmek istiyorum...eğer sorumluluk sahibi, doğru bildiklerini düşünerek yorumlayarak kendi görüşü olarak benimseyen bir birey iseniz hiç kimseden hiç birşeyden korkmadan bizimle paylaşırsınız....bu ülkede artık düşünce suçu diye bişey yok arkadaşım vatan hainleri bile dalga geçer gibi istedikleri tarzda istedikleri gibi atıp tutabiliyorken siz iki üç kitap ve yazar ismi veremiyorsunuz....
söyledim isimlerini yazın özelden ben de o çok yüce bilgilerden mahrum kalmayayım...kendinizi sorumlu hissediyorsanız "benim bilgim bana" gibi bencilce bir tutum içinde olmayınız...sebep olun madem öyle, herkes aydınlansın...ben de öğreneyim doğruları ve sonra utanayım faşist cumhuriyetçiliğimden....