orucu bozarmi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bozuldu ise zaten elden gelen bir şey yok

tutarsın akşama kabul olursa da olur ilgili merci bilir bunu

yani engelleyeceğin bir şey değil

yani bu yanlışlıkla su kaçtı boğazıma gibi de değil ki

bozulsa bile sonuçta 60 gün değil o gün ile sorumlusunuz

bu kadar dert etmeyin

akşama tekrar alın abdesti yarın tekrar tutun

bugün de başlamışsınız bitirin orucu

eksik kalan Pazartesi Salı ile birlikte bugünü de tutun sonra 1 gün için canınızı sıkmaya değmez ki

kuranı okuyup anlayasınız diye apaçık gönderdim.
bu ayeti bilen biri sormaz mı ya, apaçıksa bu kadar açıklamaya hadisi geçtim tefsire v.s. neden gerek duyuyoruz.
Şöyle düşünün mesela. Bir trafo var mahallenizde. Siz bundan alacağınız elektriği direk mi bağlarsınız evinize yoksa aşama aşama derecesini alçaltıp evinize en uygun düzeydeki elektrik yükünü mü sağlarsınız? İkincisini yaparsınız. Direk anlaşılacak ayetler tabiki mümkün mesela ana baba hakkı. Ama bazıları da açıklanmaya müsait. Örneğe takılmayın demek istediğime odaklanın.

Burada namaz nerede oruç nerede? Erkeklere hitap etmiş. Bu mu delil ya. Yapmayın Allah aşkına
SiZDEN KPRKTUM AZ SONRA CİNSİ MUNASEBETTE OLUR DİYEBİLİRSİNİZ DİYE YAPIŞTIRDIM..
Sen hadisi tefsiri yok sayıyorsun allah var peygamber yok der gibi haşa tövbe..

Selam kizlar
Oncelikle herkese hayirli ramazanlar
Adetim yeni bitti dun gusul abdestimi aldim gece sahura kalktim ama az once kahverengi leke gelmis
Sizce orucum bozuldumu?
:KK43:

Günü bitmiş ise bozulmaz. Som iki adet günü mesela 5 gün ise ve bu ayda 5 gün sürdü abdest aldınız ve 6. Gün leke geldiyse o Özür sayılır. Il

Şöyle düşünün mesela. Bir trafo var mahallenizde. Siz bundan alacağınız elektriği direk mi bağlarsınız evinize yoksa aşama aşama derecesini alçaltıp evinize en uygun düzeydeki elektrik yükünü mü sağlarsınız? İkincisini yaparsınız. Direk anlaşılacak ayetler tabiki mümkün mesela ana baba hakkı. Ama bazıları da açıklanmaya müsait. Örneğe takılmayın demek istediğime odaklanın.

tamam da bu senin fikrin.

allah dememiş ki aşama aşama ...

direkt demiş.

iftara oturmadan lavobaya gittim,birde baktım koyu leke,adet başlangıcı,3 dk yok ıftara,bekledım,orucu açtım,ağladım senın için tuttum,se dilersen kabul edersın dedım,yanı bunu bılecek O dur,ama sen içinden nasıl gelıyorsa öle yap,merci O dur,takdir Onundur

Ben size hadis sormadım. Ayet sordum. Ayet Allahın sözü olduğundan kesinlikle emin olunan ve Kuranda geçen cümlelerdir. İkisi arasındaki farkı öğrenin bence. Ayrıca bu adetli kadın oruç tutamaz mantığı şu an kirli kadın namaza, oruca yaklaşamaz. Hatta yenidoğan bebeğe dokunamaz, turşu kuramaz... böyle uzadı gitti. Siz kadına kirli gözüyle bakanların peşinden gidecekseniz buyrun. Ama Alahın demediğini de dinin parçası görmeyin.

Ben size hadis sormadım. Ayet sordum. Ayet Allahın sözü olduğundan kesinlikle emin olunan ve Kuranda geçen cümlelerdir. İkisi arasındaki farkı öğrenin bence. Ayrıca bu adetli kadın oruç tutamaz mantığı şu an kirli kadın namaza, oruca yaklaşamaz. Hatta yenidoğan bebeğe dokunamaz, turşu kuramaz... böyle uzadı gitti. Siz kadına kirli gözüyle bakanların peşinden gidecekseniz buyrun. Ama Alahın demediğini de dinin parçası görmeyin.
Bence siz hadis ve tefsirleri araştırın..
ne? nedir? Kim söylemiştir?
Ve bir araştırın s.a.v olmaz mı???

Öööf daral geldi şu orucum bozuldu mu muhabbetlerinden. Senelerdir şu ramazani yaşıyoruz hala kimse öğrenemedi mi ne bozar ne bozmaz. Hala bi tartışma. Etrafında bunu soracagin biri yok mu da konu açıyorsun. Din tartışmalarından herkesin herkese bilgelik taslamasindan orucum bozulur mu muhabbetinden bıktım artık. Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Burası diyanet değil

Evet bozulur tamamen bittiğinden emin olmadan başlamayın oruca

Adetli kadın namaz kılamaz,oruç tutamaz,cinsel ilişkiye giremez, cami vs ibadethaneye giremez,kuranıkerim okuyamaz ve ona dokunamaz. yani abdest gereken şeyleri yapamaz. Kadının kirli olduğunu konusunu "hükmen kirlilik" olarak nitelendirmiştir bazı alimler. Ancak bu kirlilik abdest bakımındadır; sizin dediğiniz bebeğe dokunamaz, yemek yapamaz,kocasıyla aynı yatakta yatamaz mevzusu tamamen cahiliye dönemi gelenekleri :) biraz araştırmış olsaydınız, peygamberimizin ve dinimizin kadınla cinsel birleşme yaşamadan sevişmeye bile müsaade ettiğini bilirdiniz. Hatta bunun Peygamberimizce özellikle belirtilmesinin sebebi, kadının cahiliye döneminde kirli sayılıp dışlanmasının önüne geçmek içindir. Sevişmeye bile müsaade edilirken evleviyetle yemek yapamaz, bebeğe dokunamaz gibi saçmalıklar söz konusu bile olamaz. Önce bunu ayırt etmek gerekir. O zaman cinsel ilişki de Allah ın koyduğu bir kural, insanlara verdiği doğal bir durum. Cinsel ilişki sonrası da boy abdesti almadan ibadet edin o Zaman. cünüp halleri,yani boy abdestine ihtiyaç duyulan haller gayet açıktır. diyaneti arayın diyip duruyorsunuz da diyanet de farklı bi şey demeyecek istediğiniz kadar arayın. Ayrıca hadisleri reddetmenin hiçbir mantısı yok, günümüzde sahih kaynaklardan hadislere ulaşılabilir. Diyaneti aradığınızda da hadislerden örnek verecek sizlere. İmanın şartları Allah a ve Peygamber e imandır. Peygamberin söylediği ve yaptığı her şey sünnettir, hadistir,uyulmasında sakınca yoktur. Hadisleri reddetmek peygamberi reddetmektir. imanın şartları gayet açıktır. Peygamber E itaat etmenin gerektiğine dair Kuran'ı Kerim'de gayet açık ayetler var. Artık insanları saçma sapan şeylere yöneltmeyin lütfen! yaptığınız büyük vebaldir. ister banlanayım, ister üyeliğim gitsin umrumda değil. Hak olanı var doğru olanı söylemekten geri duramam!! mesajımı alıntı yapıp cevaplayanlara da hiçbir şekilde cevap yazmayacağım, çünkü tartışmaya açık bir konu değil ki tartışmaktan bile sakınırım.

Bence siz hadis ve tefsirleri araştırın..
ne? nedir? Kim söylemiştir?
Ve bir araştırın s.a.v olmaz mı???

tüm dinleri araştıran,tüm dini kitapları asıl kaynağından okuyan,

sonra dinler tarihini araştıran,

artı bilimsel kitapları da araştıran birine

kuranı bile tam okumamış,tefsirin ,mealin nedemek olduğunu bile bilmeyen biri çıkıp okuması gereken kitapları önermesi çok ironik.

hadisin ne demek olduğunu bilmediğini sanıyor bu kadar araştırmacı bir kişinin.

bu hep böyledir şaşmaz hiç ... sen okumamışsın aç da bi oku falan .........................

evet gecende vardı benzer konu hala aynı seye devam edenler var bozulur deyip yazık vallahi..siz nasıl rahat edecekseniz oyle yapın iciniz rahat degilse tutmayın rahat edecekse tutun bununla alakalı cok fazla ayrı fikir var cunku

kuranı bile tam okumamış,tefsirin ,mealin nedemek olduğunu bile bilmeyen biri çıkıp okuması gereken kitapları önermesi çok ironik.

bu hep böyledir şaşmaz hiç ... sen okumamışsın aç da bi oku falan .........................
:ukala::KK70::KK70: nedense hiç belli olmuyor..

canim peygamberimiz demis . peygamberimizin dedikleri de dindir.
siz de su hadisleri kabul etmeyen ve dini bozmaya calisan guruhtan misiniz?

Maşallah ne kadar güzel okumak olgunluktur. Alim ilmiyle amel etmezse işte orda sıkıntı başlar. Zira dünyaları okusun insan isterse. Kitap sayısı insanın bilgisini ölçmüyor ki. Ha günümüzde herşey gösteriş olduğundan sanılabilir ama değil.

Konu sahibi bence D iyaneti ara burada net bilgiye ulaşamazsın bilgi kirliliği olur. Abuk subuk yorumlar var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back