orucu bozarmi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sandriyon

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
11.335
25.911
798
35
Selam kizlar
Oncelikle herkese hayirli ramazanlar
Adetim yeni bitti dun gusul abdestimi aldim gece sahura kalktim ama az once kahverengi leke gelmis
Sizce orucum bozuldumu?
:KK43:

Adetli kadın oruç da tutar, namaz da kılar. Allah demiyor ki tutmayın, kılmayın. Din Allahın dini, kurallar hocalara ait. Bu işte bi tuhaflık yok mu?

Ramazan geldi, başladı bozuldu mu bozulmadı mı konuları...

Bu olayın bizcesi yok, tek bir doğrusu var.
Evet, bozuldu orucunuz.
Ramazanda ne soru sorsaydim :)

Forumdakiler gibi sevgilimle iliskiye girdim kizligim gittimi yada orucum bozuldumu deseydim :)

Tesekkur ederim cevabiniz icin yinede

Forumdakiler gibi sevgilimle iliskiye girdim kizligim gittimi yada orucum bozuldumu deseydim :)

Diyaneti arayın ramazanda. Burda herkes bişey söyledi zamanında. Hala da adetliyken oruç tutar namaz kılar diyen var. Çok zor değil yaaa diyanetten araştırmak net varsa kendiniz araştırın. En akıllıca. Buraya sormak saçmalık.

Adetli kadın oruç da tutar, namaz da kılar. Allah demiyor ki tutmayın, kılmayın. Din Allahın dini, kurallar hocalara ait. Bu işte bi tuhaflık yok mu?
Bu ibadetler için boy abdesti gerekir ve Regl iken boy abdestimiz olmayacağından oruç tutup,namaz kılınamaz.

Konu sahibi evet orucunuz bozulmuş. Eğer reglniz 10 günü geçmediyse.

Eğer forumu incelerseniz, dün aynı sebeple açılan bir konuyu görürdünüz.
Ya da bizlere sormak yerine, internetten gerçek ve doğru bilgiyi araştırabilirdiniz.
Çünkü konunuz 'sizce' diye cevaplanacak bir olay değil.
Ama yine de içinizde kalmasın, kendiniz araştırıp bir bakın.
Benim bildiğim şeye göre, hiçbir şekilde kan pıhtısı gelmemesi gerekiyor.

Bu ibadetler için boy abdesti gerekir ve Regl iken boy abdestimiz olmayacağından oruç tutup,namaz kılınamaz.

Konu sahibi evet orucunuz bozulmuş. Eğer reglniz 10 günü geçmediyse.
Deliliniz nedir? Yani hangi ayetlere dayanarak söylüyorsunuz?

Buradakilerin ilmihal bilgisini bilemeyiz ki diyanetin alo fetva hattini arasaniza oradakiler en azindan egitimli

Şöyle kiii eğer 10 gün adet olduysan abdest aldıysan bugün 11. Günse gelen kan özürdür bozulmaz..(hanifi mezhebine göre)
Ama bir hafta 3, 5 gün olduysan bugün tekrar geldiyse oruç gittii..

Gusül abdesti oruç için değil namaz için olmasi gerekir.
Yani orucun şartlarinda abdest yok ama sonuçta oruçluyken de namaz kilinacagi için gusül abdesti aliriz.
O yüzden adetli kadin aslinda oruc tutabilir. Ama kendini kotu hissederse zorlanacaksa tutmak zorunda değil kaza yapabilir.

Gusül abdesti oruç için değil namaz için olmasi gerekir.
Yani orucun şartlarinda abdest yok ama sonuçta oruçluyken de namaz kilinacagi için gusül abdesti aliriz.
O yüzden adetli kadin aslinda oruc tutabilir. Ama kendini kotu hissederse zorlanacaksa tutmak zorunda değil kaza yapabilir.
:silah: ILK DEFA DUYDUM
GALIBA KIZLAR DOGRU SOYLUYOLAR DIYANETE SORAYIM
HER KAFADAN BI SES CIKIYO

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back