Oruç

Benimde son birkac yildir ozellikle ilk gunler cok mide bulantim bas agrim oluyor aksama dogru burda birde iftar cok gec 9:30-10 gibi. Sonra bunye alisiyor hafifi yemek bol su icmek asit yapacak mide yakacak yemeklerden uzak durmak lazim.
Vucut icin buyuk bir sok oluyor sonucta, ondan once vucudu surekli cay kahve yemek abur cubur atistirmaya alistirip birden yemegi suyu kesinde alisamiyor.

Evet migrenin olayi bu zaten. Cok siddetli bir bas agrisi, feci sekilde kusma nobetleri. Kendimden biliyorum. Nende ramazanda ayni seyleri yasiyorum. Sukur 3 gundur bende bisey yok. Umarim bu ramazan migrensiz gecer. Gecmis olsun sanada.
Hadi ya geçmiş olsun nereye gitmek lazım migren için

Benim de tansiyonum hep 9 5 surekli düşük. Cok zorlaniyorum ama tutuyorum cok sukur Allahim kabul etsin.
Saglikli bir insanda bu kadar kusma vs olmaz. Bi doktora gidin degerlerinize falan baktirin..

Sahurda kahvaltı dışında bişey yemiyorum zaten bugün zaten pek bişey yiyemedim

Sahurda kahvaltı dışında bişey yemiyorum zaten bugün zaten pek bişey yiyemedim

Valla devam ederse tutmayin yada 1-2 gun ara verip doktora gorunun benim genelde 1-2 gun suruyor sonra geciyor ama ben corba salatadan baska sey yeniyorum iftarda sonrada bol sivi aliyorum cay su falan, sahur yapmiyorum zaten yanlizim canimda istemiyor ama illa yiyeceksem sut iciyorum bazen sut+musli o kadar.

Bana kalirsa mideyi yoracak hersyeden uzak durun, baharta fazla yagli seyler, haslanmis yiyin yumurtanizi mesela.

Ben de cok istiyorum tutmak ama 3 gundur basimi kaldiramiyorum tansiyonum 8e hatta 7ye dusuyor gozum karariyor. Zaten dusuktur tansiyonum. Hep evdeyim tutayim ne olacak dedim ama artik tutamicam maalesef
Cok gecmis olsun size de bence doktora gorunun kusmak falan normalde olmamasi gerekir yani

Geçmiş olsun sanada ama ben gerçekten başağrısı bulantı çok korkuyorum allah korusun neolabilir bilmem
Muhtemelen migrenin var canım, migrenlilerin düzenli uyku ve yemek alışkanlıkları olmalı, sahur için kalkmak ya da yiyip yatmak ki uyku saati yine değişmiş oluyor, gece sahura kalktıysan ertesi gün geç vakte kadar uyuduysan rutinin dışında aç kaldıysan işte bunlar hep migreni tetikliyor.
Mutlaka dra görün kesinleştir. Migrene özel ağrı kesiciler var ama düzenli uyku ve yemek alışkanlığı edinilmediği sürece sıkıntılar azalmıyor

Migren olabilir mi sizdeki

Benim kişisel fikrim; Oruç fiziksel dayanıklılık gerektiren bir ibadet, yapamıyorsanız, size zarar veriyorsa, işkence haline geliyorsa, etrafınızdakileri de etkiliyorsa (agresiflik, sorumlulukları yerine getirememe) tutulmamalı.
Neden bir türlü anlayamadım yıllardır, dini diğer konularda ve ibadetlerde bu kadar ısrarcı ve dikkatli olmayan insanlar oruca gelince bir zorlama içinde oluyor hem kendilerini ve çevrelerini.
Olmuyorsa niye kendini hastanelik edecek seviyeye getiriyorsunki, başka şekilde telafi edin

Son düzenleme:
Kizlar bu migren denen igrenc agrinin adet dönemiyle alakasi olabiliyormu?ben hemen hemen her ay adete 3 gun kala baş ağrısı tutuyor.cok siddetli boyle kafama soda şişesini geçiresim geliyor.(soda içiyordum da o an )midem bulaniyor ayni zamanda ama kusmuyorum.hafif bulaniyor.

Oluyor canım adet dönemi hormonal dalgalanmalar da migreni tetikliyor

Bendede uzun süreli aç kalma durumunda aynı şeyler oluyor. Hiç tutamadım bile korkudan bu yıl. Reflüm var, öldürüyor beni açlık.

bende ramazanda affedersin kabizlik ishal çekiyorum
normalde olmazdim ne oldu böle ya
kasık batmasi gibi çok kötü karin agrisi çekiyorum.
ik gündür böleyim
geçmiş olsun...

Ayyy aynısı bana da oldu. İlk gün hiç bişeyim yoktu. Çok iyiydim hatta.
2. gün ölüyorum sandım, bağ aşrısı baş dönmesi mide bulantısı çok kötüydüm. Bende 2 gündür tutmuyorum. Ama midem de yanma var gibi hala..
Yarın inşallah tutmayı denicem.

Sen de bi kaç gün tutma istersen..

Bende normalde 2 saat aç kalsam kan şekerim düşüyor elim ayağım titriyor.
Ama oruç tutarken hiç hissetmiyom hemde ilk gün bile. Normal aktifliğim oluyor.
Hatta iftarda canım yemek istemiyor su içsem yetiyor.
Bende bunu merak ettim hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…