• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruc ve hamile kalma cabalari

babywant

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
806
137
103
37
Merhaba
Allah iziin verirse hamilelik iicin calismalara tekrar basladik yalniz oruc tutuyorumbugun yumurtlama gunum bu süreçte oruc tutmanin bir zarari olur mu yetersiz su vitamin sebebiyle farkli seyler meydana gelebilir mi? Açıkçası cocuk icin calisanlar oruc tutuyor mu bunu sormak istedim.sizler orucubirakip mi yaptınız?gereksiz bi konuysa mazur gorun lutfen

:KK70:
Allah iyiliğinizi versin e mi?
Çocuk için oruç tutmayan varsa söylesin de bir yaşıma daha gireyim.
Öyle şey mi olur yahu! :)yetersz sivi beslenme bunlar engel olur mu tutunmasına ya da ilerleyrn haftallarda Allah iziin verir kkismet eder de pozitif cikarsa diye bu ihtimalidusundum :)
[TD][/TD]

[TD][/TD]
[TR]
[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]

Arkdaslar dun gittigim dis doktoru bile hamilelik düşünüyorsan bebegin tutmasi icin ara vermelisin dedi
Olur mu alalh aşkına orucun kimseye zararı olmaz benim ablamın 8 yıl çocugu olmadı tüp bebek denediler olmadı oruç ayında allahım isi ya kendiliğinden oldu bide oruçluyken yani allahım orucun sevabına yene nasip eder içini ferah tut

Merhaba
Allah iziin verirse hamilelik iicin calismalara tekrar basladik yalniz oruc tutuyorumbugun yumurtlama gunum bu süreçte oruc tutmanin bir zarari olur mu yetersiz su vitamin sebebiyle farkli seyler meydana gelebilir mi? Açıkçası cocuk icin calisanlar oruc tutuyor mu bunu sormak istedim.sizler orucubirakip mi yaptınız?gereksiz bi konuysa mazur gorun lutfen
Canım ne kadar hassas ve düşünceli düşünmüşsün.. sorunun cevabını bilmiyorum ben hiç ama sorabileceğin bir doktor falan var mıdır etrafında? Genelde KKde çoğu kişinin hassas yaklaşımını çok seviyorum ben ama bu konuda hassas davranmayanlar denk gelmiş 🤷‍♀️🌸

Merhaba
Bunu ben de hamile kalmadan ewel dusunmustum niye herkes garipsemis anlamadim... Vucudun demirdi vitamindi suydu bu tip degerlerinin yuksek olmasi hamile kalma olasailigini arttirir obur turlu bitap dusuyosun ve olasilik kismi olarak azaliyor doktorun bana dedigi bu yani vucut yeterli gucu bulamiyor... Ama bu her zaman boyle olacak diye bisey yok dedigim gbi kismi bir dusus... Diyelim hmile kaldin haberin yok bebek yeterli besini alamiyor sen saatlerce ac kaldigin icijnbu tip seylerde var

Canım ne kadar hassas ve düşünceli düşünmüşsün.. sorunun cevabını bilmiyorum ben hiç ama sorabileceğin bir doktor falan var mıdır etrafında? Genelde KKde çoğu kişinin hassas yaklaşımını çok seviyorum ben ama bu konuda hassas davranmayanlar denk gelmiş 🤷‍♀️🌸
Acikcasi önceden dusunseydim ara verir irdim hazırlığa.sahurdafolikasit aliyorum onda diger vitaminler de var az da olsa oruc tutmayi severim cok aklima geldi cunu cok halsizim zaten grc saatte kalkiyorum calismadigim icin vucudumu yormuyorrum.insanlar 1aylik hamile kaldigin ogrenene kadar sigara bile iciyor bunlari düşünerek tutmaya karar verdim..Allah hayirlisini nasipetsin hepimiz icin

Olur mu alalh aşkına orucun kimseye zararı olmaz benim ablamın 8 yıl çocugu olmadı tüp bebek denediler olmadı oruç ayında allahım isi ya kendiliğinden oldu bide oruçluyken yani allahım orucun sevabına yene nasip eder içini ferah tut
Amin inşaallah hayırlısıyla sağlıkla

Bunu ben de hamile kalmadan ewel dusunmustum niye herkes garipsemis anlamadim... Vucudun demirdi vitamindi suydu bu tip degerlerinin yuksek olmasi hamile kalma olasailigini arttirir obur turlu bitap dusuyosun ve olasilik kismi olarak azaliyor doktorun bana dedigi bu yani vucut yeterli gucu bulamiyor... Ama bu her zaman boyle olacak diye bisey yok dedigim gbi kismi bir dusus... Diyelim hmile kaldin haberin yok bebek yeterli besini alamiyor sen saatlerce ac kaldigin icijnbu tip seylerde var
Evet herşey kismet Orucumu birakmak istemezdim bu surecte ama disdktoru bile oylee soyleyince hakli bulmadigi degil

Ben de tutuyorum ihtimali azaltsa da arttırsa da tutmak manevi olarak iyi geliyo, arındırıyo, bu bile umudumu güçlendiriyo, zaten tutacağımız senenin bir ayı kaçırmamak gerek diye düşünüyorum

Ben de tutuyorum ihtimali azaltsa da arttırsa da tutmak manevi olarak iyi geliyo, arındırıyo, bu bile umudumu güçlendiriyo, zaten tutacağımız senenin bir ayı kaçırmamak gerek diye düşünüyorum
İnşallah allah tuttugumuz oruclari kabul eder sagliklahayilisiyla bebegimizi de bize nasip eder.Allah gerekten isteyen herkese versin insallah

Oruç beden için temizliktir. Musluman olmayanlar bile açlık oruçları yapıyorlar. Aidin Salih ise hamileliğin ilk 3 ayında orucu önerir ki anne toksinlerden arinsin diye. Siz kalbinizi bağlayın. Çocuk yapicam diye oruç bırakılmaz zaten risk grubu değil ki. Ha tup bebek yaparsın Dr önermez o başka. Allah gönlüne hareket versin. Bir de dış Dr bile diyorsun ya.. dış Dr iste uzman değil. .

Arkadaslar Merhaba! Yardimci olabilirmisiniz acaba? Sat 27.04 Nisan genelde 4 gun surer 5 gun artik gelmez.Mayisin 9 11 12 13 14 15 16 yumurtlama donemimde esimle birlikte olduk cocuk sahibi olmak istiyoruz Allahin izniyle. Sorum bu, dunden beri yani adetime 10 gun kala kahverengi lekelenmem var ve cok s1k idrara cikiyorum,belimde ve kasiklarimda adet olucakmisim gibi agri vaAcaba hamile olabilirmiyim bu kadar erken dollenme olup kahverengi yerlesme kanamasi olabilirmi?

Back