oruç tutmak??

sevdicicegim

ANNEYİM MUTLUYUM :)
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
475
89
643
39
İstanbul
arkadaşlar merhaba
ben 20 haftalık hamileyim oruç tutmamda sakınca varmıdır acaba?doktoruma danıştım her doktor gibi tutma diyo günler uzun olduğu için ama benim içim hiç rahat değil tutarsam ne olur bebeğe ne gibi zararlar vermiş olurum??sahurda çok su içip yesem akşamda öle yapsam yada bi gün tutup bigün tutmasam hiç değilse 15 gün tutmuş olsam olmazmı??çok karışık anlatmış olabilirim yardımcı olursanız çok sevincem..a.s.

bebeğin senin yediklerinle gelişiyor,besleniyor........tam tersini ister miydin?asla

bence önce bebeğini düşünmelisin,ben şahsen kıyamazdın,ama tabiki karar senin istersen tutarsın.......iyi günler

Bence kesinlikle tutmamalısın. Bebeğin sana bağlı bi yaşam sürüyo şu anda onu aç bırakmaya için el verir mi? Bence tutarsan sevaptan çok günahı olur, doktorlar bas bas bağırıyor hamileler oruç tutmasın diye yapma bunu bebeğine. Bana günde 3 öğün bile yetmiyor, sık sık yemeliyiz, bebişlerimiz tamamen bize bağımlı bi durumda şu an ve gün be gün gelişiyorlar.
Tabii ki sen bilirsin ama benim fikrim bu şekilde...

madem doktorunu dinlemiceksin neden ona soruyosun sen şimdi tut diyecek birilerini arıyosun kendine ama burda sana kimsenin oruç tut bu sıcakta hem kendi hem de bebeğinin sağlığını tehlikeye at demesini bekleme bence..

15 saate yakın bır zamanda bebegını aç susuz bır sekılde bırakmaya gonlun razı ıse tut canım.ben kesınlıkle tutmayacagım.hamılelıgın basında olursun 1-2 aylık gıbı o zaman tutardın.cunku bebegın senden beslenmıyor o donem.suan bebegın senden beslenıyor onu ac susuz bırakmaya hakkın yok.yada soyle dusun suan bebegın dogmus ve kucagında onu 15 saat emzırmıyorsun ac bırakıyorsun gonlun buna razı gelırmıydı bı dusun derım....
bu benım dusuncem..karar senın!

canım dinimiz sana bi kolaylık sağlamış sonuçta.neden hem kendini hem bebeğini zorluyosunki.kolay olan dinimizi zorlaştırmaya ne gerek varki.günler kısalınca kazasını yaparsın.ben ilk 15 gün tutmuştum ama benim oğlum 7 yaşında tabi günler çok kısaydı.fakat o ara aşermem çoğalınca bebeğim de az gelişince gerisini tutmadım.için rahat etsin canım .zaten hastayken sağlığın el vermediği durumlarda zorla oruç tutmak kendine zarar vereceği için o da caiz değil.

Canım doktorun tutma demiş.Demek ki bir zararı var ki tutma demiş biz sana tut birşey olmaz dersek doktorunun dediğini hiçe sayıp tutacakmısın? Ama sen yine de ısrarla tutmak istiyorsan yapacak birşey yok.

Diğer konuya yazdığım cevabı yapıştırayım yerimseniben

Oruç ergenlik çağına gelmiş sağlıklı her insana farzdır.Ramazan süresinde tutamayacak
rahatsızlığı bulunanlar ilaç alanlar hamile olanlar vs bunlar sağlıklarına kavuştukları
zaman tutmak şartıyla 30 gün ramazan orucunu kaza ederler ve hastalık hali hamilelik hali
geçtikten sonra tutabilirler günahı yoktur.Zira Allah ın emaneti o
sabii yi aç bırakmamamız gerekir.riske atmamamız gerekir.

Son olarak şunu söyleyim biz şu anda bütün sabrımızla ve şefkatimizle Allah ın
halifem dir dediği insanın yavrusunu taşıyoruz karnımızda Allah 99 isminden biri olan
Rahim ismini verdiği rahmimizde taşıyoruz.Çektiğimiz her sancıda günahlarımız
dökülürken ve Doğum yaparken ölen kadın şehit sayılırken hamileliği doğumu nasıl küçük görebilirz.
Onlar bize Önce Allah ın sonra eşlerimizin emaneti en güzel şekilde korumalı büyütmeli
Hamilelik hali geçtikten sonrada orucumuzu tutmalıyız.ıçiniz ferah olsun sağlığımıza
kavuştuktan sonra tutmak şartıyla ramazan orucunu kazaya bırakmak günah değildir.
Rahat olan tutabilir isterse ama o bebeği riske atmamız caiz değildir.

Biz bunları öğrendik yıllarca ilahiyat fakültesinde içiniz rahat olsun.

arkadaşlar öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruma.s.
doktorumu dinlememek değil tabiki doktoruma güveniyorum ama artık çevremdeki herkes diyebilirim 'tut bişey olmaz benimde yaza uzun güne gelmişti bişey olmaz sonra çok zorlanırsın ALLAH onun gücünü sana verecek'diyolar yoksa ben bu bebeğe bişey olursa çok üzülürüm ALLAHIN emaneti herşeyden önce RABBİM bize böle bi müsadede verdiğini biliyorum ama çevremdekiler okadar çok konuşuyolarki kafam karışıyo dedim belki benim durumumu yaşayan vardır die size danışmak istedim...'sonradan çok zor olur çocukla, hiç bişey olmaz korkma,bende yada filancada tuttu hiçbişey olmadı'v.s. bunlar gibi laflar okadar çok duyuyorumki diyorum doktorum ne derse o diyorum doktor tutma dedi diyorum diyolar 'doktora göre ne varki tabi tutma dicek' diyolar 'sanki sonradan o tutcak' gibi şeyler ama haklısınız tutmama lazım tamda gelişme çağında sağolun arkadaşlarr çok bunalmıştım sormak istedim aydınlattınız benii:1hug::1hug:

aç bırakma bebısını sonra kazasını tutarsın. bende oyle yapıcam ama su an bebegımı ac koyamam. kıyamam kı süprizzzzz

annemde ilk hamileliğinde ramazanda oruç tutmuş bişey olmaz diye sonra bebek 8 aylıkken dünyaya gelmiş..bebeğin derileri buruş buruşmuş dr. oruçmu tutun demiş..bebek topluymuş ramazanda beslenememiş ve derileri torba gibi olmuş...kaybetmişler yazık ki...
dr. şimdi sen sevapmı işlediğini sanıyosun evlat katili oldun demiş!!!!!tabii annem ozaman 17 yaşında cahil bir kız,sonraki bütün hamileliklerinde ilk aylarında ramazana bile denk gelse tutmamış hep 4,5 kilo doğmuşuz 5 kardeş olaraktann...
diyeceğim o kii ASLA TUTMA!!!!

hamile kadina oruc farz degil dinen bu dönemde mecbur degilsin orucunu tutmaya.. borc senin borcun daha sonra saglikli oldugun dönemde ödersin borcunu...niye uzun süreli ac kalip bebeginin gelisimini riske atiyosun ki
ben tutmucam bu ramazan 27.haftamdayim acliga dayanilabilir belki ama susuzluga dayanamam..bebegimin benim yediklerimden beslendiginide hesaba katarsam onun sagligini riske edemem..tam beslenmeye ve hizli gelismeye basladigi dönemde oruc tutmak mantikli degil

Son düzenleme:
canım bende kararsızdım doktoruma daha sormadım emınım kı tutma dıcektır gecen tv de nıhat hatıpoglu yanlıs yazmadıysam ismini hocaya soruldu hamılelıkte ve emzıren anneler oruc tutarlarmı dıye hocada hamılelıgın kacıncı ayı olursa olsun tutulmamasını onerıyor emzıren anneler ıcınde oyle sutu kesılme rıskı varmıs emzırenlerde hamılelerde ise bebek beslenememe rıskı var ben tutmayı dusunmuyorum aclık tan zıyade su cok onemlı bebek allah korusun suyu azalmasından korkrım tabı yınede sen bılırsın ama bebegını dusun derım allahın ıznıyle emzırmeden kesıldıkten sonra borcunu tutarsın.saglıklı dogsunlarda inş borc tutulur.

hamilelere oruc sart degil ayrica normal zamanda bile cok zor geciyor mide bulantisi halsizlik fln orucluyken nasil dayanacaksin yazik cocuguna allah gunah yazmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…