Oruç tutmak istiyorum (anlayışsız aile)

Gonca0707

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2020
904
554
35
Hayırlı ramazanlar herkese hayırlı günler bayan arkadaşlarım .. yaklaşık 4-5 yıldır (hamile olduğum yıl tutmadım) düzenli olarak oruç tutuyorum öncesinde yeterli bilgim olmadığı için faydalarını vs.. ogretmedigi için ailem tutuyordum .eşimin ailesi dindar kendi ailem inançları çok zayıf ne namaz ne oruç ,manevi değerleri hiç yok neredeyse diyebilirim ..eşim ve çevresi ,arkadaslarim sayesinde öğrendim ,hala arastiriyorum .. tuttuğum zamandan beri yeniden doğmuş gibi hissediyorum vücuduma çok faydası oldu ...her şeyi geçtim ben kendim tutmak istiyorum .. annemler tutmadığı için sürekli boşver ,tutma ,kocan istiyor zorluyor ondan tutuyorsun ..gibi söylemlerle karşılaşıyorum .. kimsenin zorladığı vs yok kendim isteidgim için yaptığımı yıllardır anlatamadım ..
Gelip gidiyorlar evime ikram yapıyorum etkilenmiyorum yeme,icmeyle isim yok zaten .. annem ve babam önümde de yemez .. 27yasinda kardesim de tutmuyor engelli ama yeme içme gibi sıkıntıları yok fiziksel bir engeli var hiçbir şey demiyoruz zaten tut ,tutma diye herkesin kendi görüşü .. annemlerin işi var sürekli bana birakiyolar amenna sabahları kahvaltı yaptırıyorum her şeyi onune istiyo hiçbir çabası yok kendi işini de kendisi yapmıyor (fiziksel ihtiyaçları dahil hep biz yapıyoruz).. engeli sadece göz numaraları büyük (kör değil) (biraz da psikolojik sorunları var ) her şeyi goruyo TV, PC,bütün gün nette .. ama kendi yiyeceğini haizrlamak zor geliyor her işini anneme babama yaptırıyor ...bana geldiğinde ben yapıyorum.. anneme cabalasin dediğimde bakacaksın boynunun borcu diyo .. küçük çocuğum var ,evimin işi ,yemek bulaşık ,bir de o derken bitkin düşüyorum,bayilacak gibi oluyorum.. bayadır ben bakıyordum annem oruç tutma yorulursun diyo ..ama bir başkası yüzünden orucumdan vazgeçmek ,ayrılmak istemiyorum .. kendim hasta olup bir şey başıma gelmediği sürece neden vazgeceyim .. geldiler aldılar onu .. önceki konularını bilen bilir zaten .. annem söylenmeye başladı hiç duymadığım şeyleri duyuyorum... Bir daha getirmeyiz.. komşuya veririim sana vermem gibilerinden .. oruclusun yaptın baktin bu kadar gün saol bile demediler .. kendimi dünyanın en işe yaramaz assagilik, kötü insanı gibi hissettirip gittiler .. isimden .evimden de vurdular o arada .. annemler gelmeden önce hakaret etti bana dünyanın lafını söyledi görüştüğüm arkadaşlarıma kadar ...kavga ettiği akrabalar olmuştu geçmişte biz de görüşüyoruz iyi gelip gidiyoruz falan .. onlara da takmış durumda nasıl gorusursun b.k mu var diyor .. halbuki kendinden 40 yaş büyük insanlara net üzerinden saldırdığı için küstü .. 5-6 yıl önce köyden bir kıza takmıştı surekli kıza mesajlar atıyordu .. ben PC açık kaldığı bir gün okudum mesajları kız hiç cevap vermiyor bu yazıyor en sonunda kız ,ve kızın kardeşi engellemisti bunu .. uzaktan akrabam çok da iyi aramız benle çocuğumla vs bayramlarda sürekli gidiyoruz her setlerine gideriz onlara yaktı onlarla gorusmeme de sinirlendi .. psikologa götürmüştü annemler her şeyi kötü görme hastalığı gibi bir tanı koymuş doktor .. ne yapacağım bilmiyorum.. annem babam yaşlı sayılır sürekli benim bakmamı istiyorlar .. eşimle kavga ediyor ters davranıyor .. çocuğuma bile bağırıyor bazen odasına giriyo diye .. çok zor durumdayım .. şuan çalışmıyorum acaba çalışsam bazı şeyler değişir mi

Hayır başka kardeşim yok .. bırakmak istemiyorum sırf rahat bakabilmek için o geldiği zaman bırakmalı miyim onlar dedi diye .. ? Çok zorlaniyorum cnku çocuk o da
Anlıyorum Allah kolaylık versin.. Peki böyle gündüzleri kardeşinizin kendisi gibi engelli olan insanlarla beraber vakit geçirebileceği ,aktivite olması açısından bir yer yok mu ? Biraz hafiflersiniz.. Yalnız benim anlayamadığım kardeşinizin engelleri sadece gözün de dediniz numaralı gözlük takıyor görüyor yani kör değil dediniz, nasıl ozaman kendi işini halledemiyor veya kendi kendine bakamıyor beyinsel bir özür de yok..

Anlıyorum Allah kolaylık versin.. Peki böyle gündüzleri kardeşinizin kendisi gibi engelli olan insanlarla beraber vakit geçirebileceği ,aktivite olması açısından bir yer yok mu ? Biraz hafiflersiniz.. Yalnız benim anlayamadığım kardeşinizin engelleri sadece gözün de dediniz numaralı gözlük takıyor görüyor yani kör değil dediniz, nasıl ozaman kendi işini halledemiyor veya kendi kendine bakamıyor beyinsel bir özür de yok..
Bakamiyor yapmıyor küçüklüğünden o şekilde alıştı kendi kişisel ihtiyaçlarını da karşılayamıyor .. tamamen insana muhtaç o skeilde yetiştirdiler .dışarı çıkmıyor o skeilde aktivitelre katılmak istemiyor . Tek başına markete bile gitmiyor . Evde tek başına kalmıyor ..

Halk eğitim programlarına teşvik etmeye çalıştık kabul etmiyor .. kilo sorunu var mesela yürüyüş vs de yapmıyor..yürüme sorunları da var ortopedik .. iki adım yürümüyor her yere arabayla götürüyorlar doğuştan gelen sorunları var ..baya hastalıkları zaten var .. .. evine yatağına bağlı bir durumda psikolojisi zaten bitik durumda. Çevresindeki insanlarla sürekli kavga ,münakaşa halinde annem ,babam dahil .. temizlik alışkaligi bile yeni yeni kazanıyor .. evet zor .. bunların yanında evliliği düşünüyor mesela ..çocuk yapmayı düşünüyor anlamiyorum

2 tane kısmet bulduk gecmiste ikisini de begenmediler .. ilk kziin ailesinin durumu çok kötü diye istemedi .. 2. De engelli bir kizimizdi engelli diye istemedi .. kendi engelli olduğu halde gayeet havalı güzel kızlara bakıyor hem maddiyat hem tıp dört dörtlük birini istiyor .. (kendisi çalışmıyor bu arada )

Diğer mesajınızı da okudum.. Vallahi ne diyeyim Allah yardımcınız olsun.. İnshaAllah en kısa zamanda hepinize uygun bir çözüm bulursunuz..🤲🏻

Halk eğitim programlarına teşvik etmeye çalıştık kabul etmiyor .. kilo sorunu var mesela yürüyüş vs de yapmıyor..yürüme sorunları da var ortopedik .. iki adım yürümüyor her yere arabayla götürüyorlar doğuştan gelen sorunları var ..baya hastalıkları zaten var .. .. evine yatağına bağlı bir durumda psikolojisi zaten bitik durumda. Çevresindeki insanlarla sürekli kavga ,münakaşa halinde annem ,babam dahil .. temizlik alışkaligi bile yeni yeni kazanıyor .. evet zor .. bunların yanında evliliği düşünüyor mesela ..çocuk yapmayı düşünüyor anlamiyorum
Aynı benim kaynımı tarif ediyorsunuz. Çok çok zor bir durum... Anne babanızın şimdiden size yüklemek istemesi doğru değil, ha ortak payda da buluşup o zaman gündüzler için bi bakıcı tutabilirsiniz. Tabi buna da maddi durumunuz ne kadar el verir bilmiyorum. Anne, babanızın maddi durumu iyiyse onlar tutsun, zorlanırlarsa sizde yardım edersiniz.
Siz orucun şuuruna varmışsınız 4-5 senedir, kardeşiniz imtihan. Rabbim sizi bu durumda bırakıp bırakmayacağınızı sınıyor olabilir. Orucunuzu içinizden geldiği müddetçe bırakmayın derim Rabbim sabrını verir. Ama kardeşiniz konusunda sizin bakmanız çok zor. Ben her yönüyle söylüyorum bunu. Oruç için değil.
Hem bedensel, hem mental, hem de cinsellik yönünden çok zorluyorlar karşısındaki bireyleri.
Benim kaynım da 30 yaşında ve ben çocuklarımda mümkün olduğunca aynı ortamda tek bırakmıyorum, hatta hiç bırakmıyorum da denilebilir. Siz de çocuklarınıza dikkat edin derim.

Aynı benim kaynımı tarif ediyorsunuz. Çok çok zor bir durum... Anne babanızın şimdiden size yüklemek istemesi doğru değil, ha ortak payda da buluşup o zaman gündüzler için bi bakıcı tutabilirsiniz. Tabi buna da maddi durumunuz ne kadar el verir bilmiyorum. Anne, babanızın maddi durumu iyiyse onlar tutsun, zorlanırlarsa sizde yardım edersiniz.
Siz orucun şuuruna varmışsınız 4-5 senedir, kardeşiniz imtihan. Rabbim sizi bu durumda bırakıp bırakmayacağınızı sınıyor olabilir. Orucunuzu içinizden geldiği müddetçe bırakmayın derim Rabbim sabrını verir. Ama kardeşiniz konusunda sizin bakmanız çok zor. Ben her yönüyle söylüyorum bunu. Oruç için değil.
Hem bedensel, hem mental, hem de cinsellik yönünden çok zorluyorlar karşısındaki bireyleri.
Benim kaynım da 30 yaşında ve ben çocuklarımda mümkün olduğunca aynı ortamda tek bırakmıyorum, hatta hiç bırakmıyorum da denilebilir. Siz de çocuklarınıza dikkat edin derim.
Benim sorumlulukların var ayrı sehirdeyim falan .. bir şekilde uzak kalıyorum şimdilik ilerde ne olur bilmiyorum ..

niye sanamı sorup yapmışlar senmi istemişsin ki saçmalığa bak yaaa ,

gözlük numaralarını çizdiremiyormusunuz , allah korusun anne babana birşey olsa kardeşin tamamen sana kalacak ,
Ameliyat olamıyor daha kötü olur diye yapmıyor doktorlar suanin teknolojisiyle olmuyormuş goturmedigimiz yer kalmadı sorun görmemek değil ki .. bir şekilde görüyor özel gozlukleriyle... Saatlerce nette vakit geçiriyor istediği yazıları okuyabiliyor oyun vs .. olduğunda .. bazen kocaman yazıları okuyamıyorum diyor .. benim ayrı sorumluluklarım evim eşim çocuğum var bir yere kadar yetebiliyorumm zaten .. bu arada aramız zaten iyi de değil .. birsuru şey oldu

Mesafe koymaktan başka çözümünüz yok.
Açık açık söyleyeceksiniz, evlenmeyi düşünen/isteyen adam kişisel ihtiyaçlarını da giderir ev de yalnız da kalır.

X