Örtük kıskançlık

Kulubun1uyesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2023
1.017
502
43
İstenmeden/sorulmadan verilen tavsiye örtük eleştiridir. Eleştiri de örtük kıskançlıktır denmiş. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında.

Mesela ben artık kimsenin birbirini sevmediğini düşünüyorum eskiden yakın arkadaş sayılacak kişilerin hiç bir duruma beğeni atmaması kalp atmaması bana içten içe kıskançlık hasetlik gibi geliyor. Sevdiğim insanlara ben mutlaka kalp atarım hatta yıllardır takiplesiyoruz bende burdayim demek için 15 senedir görmediğim birine de bu jesti yaparım ama yakın olanların bunu bile yapmaması beni soğuttu. Durduk yere eleştirmesi de sinirimi bozuyor.

Sorulmadan verilen tavsiye elestiri de olabilir yakinlik derecesine gore samimiyettende olabilir. Tabi konuya gore degisir onu hic ilgilendirmeyen birsey hakkinda soyluyorsa kotu niyet aranabilir. Ancak begeni kalp atmak vs konuyla alakali degil. Sosyal medyayi ve ordaki etkilesimi ben takmiyorum mesela bazen begenirim bazen begenmem bunun kiskanclikla alakasi oldugunu dusunmuyorum.

Nasıl yani durumlara kalp atılmıyor diye kıskanıldığını mı düşünüyorsun? Diğer konuda da bence karakterle alakalı sosyal açıdan ucubemsi tuhaf olan insanlara bazen çevresindeki insanlar rahatsız olup tavsiye veriyor ama işe yaradığını ben görmedim.

Ben begendigim her videoya kalp atatrim.
Cevremde ayni.
Ama haklisin cok degisik kafa insanlar var, bunlarida takmam asla

Back