ORTAOKUL...OZEL OKUL MU DEVLET MI SORUNU

Yavrusu ortaokul olup devlete ya da ozele giden bunlarin sonuclari ????neye vermeli?

maddi imkan varsa iyi bir özel okula
yoksa devlet okuluna
az param var orta düzey bi özel okula vereyim, adı özel okul olsun yapmayın ama
özel okul diye yabancı dil için yazmadım

Ben her zaman için devlet okulu olması taraftarıyım. Ama bu çevreye de bağlı. Çevre okullardan iyi bir devlet okulu ve iyi bir ortam varsa devlet, yoksa iyi araştırılmış bir özel

Maddi gücünüz varsa ozele yazdirin. Ben devlet diye inat ettim kızın hak etmediği bir liseye gitmek zorunda kaldı. Tanıdığım hr devlette olsa ortalaması 50 yi geçemeyen çocuk özelde 100 e yakın ortalama ile devlettekilerin önüne geçti.
Eğitim sistemi bunu gerektiriyor.

Eger fen lisesi ya da iyi bir anadolu lisesi hedefliyorsaniz,ögrencinizin de durumu iyiyse(burada objektif olmak onemli yalnız) özel okul derim.

Özel okul derim ben ancak her özel okul da kaliteli değil iyice araştırarak göndermek lazım. Adı bilindik iyi bir devlet okulu da olabilir, şu sıralar ortaöğretim sınava giriyor mu girmiyor mu bilmiyorum.

Ben öğretmenim, çocuğumu devlet okuluna yollayacağım. Çalıştığım okula büyük ihtimal. Ama öğretmen olmasam, çocuğun yamacında bulunmasam önce okul güvenliği, sonra öğrenci profiline falan bakardım. Yoksa özele gitsin de alim olsun kaygım yok. Eşşek gibi ders çalışarak kazanılan okullar, Revaçtaki meslekler para kazandırmıyor artık. Çocuklar okulda güvende, huzurlu olsun bir de dersi öğrenmek yerine terbiye, saygı falan öğrensin yeter. Devlet okullarının “okulumuz hakkında” kısmına bakın. Eğitim eğilimi genelde oradaki birkaç tanımlamada çıkar. Ben mesela “amacımız Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülke değerlerini benimsemiş çocuklar yetiştirmektir” diyerek tanıtıma başlayan bir okulu kesinlikle tercih ederdim. Müdür profili orada meydana çıkıyor. Müdür de öğretmen ve ÖĞrenciyi etkileyen en büyük faktördür.
Doktorlar dayak yiyor, mühendisler 1500 liraya çalışıyor, öğretmenler hor görülüyor. Süper özel bir okula gitse ne olacak? Ülkenin Mesleki profili, insanlara verilen kıymet meydanda.

Iyi bir ozel.okul yillik 40 50bin gercekten degecek ise durum.bu ben 4 yilda 200bin harcayacaksam bu memlekette yavruma bir arsa alıp kenara koyarim daha iyi ...ha yıllık 20yi.15i.gecmeyenler de var fiyati ona da sirf dershane mantığı ile egitim verecekse fos ...isim yapmış iyi bir devlet okulu tercihim ama sonra da yollamamanin sıkıntısinı yaşar miyim ki...bir de eger okul puanlari onemli olacaksa vereyim 15 bin ozele yollayim notlarını varsın sisirsinler yavrumun oooof

Ben öğretmenim, çocuğumu devlet okuluna yollayacağım. Çalıştığım okula büyük ihtimal. Ama öğretmen olmasam, çocuğun yamacında bulunmasam önce okul güvenliği, sonra öğrenci profiline falan bakardım. Yoksa özele gitsin de alim olsun kaygım yok. Eşşek gibi ders çalışarak kazanılan okullar, Revaçtaki meslekler para kazandırmıyor artık. Çocuklar okulda güvende, huzurlu olsun bir de dersi öğrenmek yerine terbiye, saygı falan öğrensin yeter. Devlet okullarının “okulumuz hakkında” kısmına bakın. Eğitim eğilimi genelde oradaki birkaç tanımlamada çıkar. Ben mesela “amacımız Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülke değerlerini benimsemiş çocuklar yetiştirmektir” diyerek tanıtıma başlayan bir okulu kesinlikle tercih ederdim. Müdür profili orada meydana çıkıyor. Müdür de öğretmen ve ÖĞrenciyi etkileyen en büyük faktördür.
Doktorlar dayak yiyor, mühendisler 1500 liraya çalışıyor, öğretmenler hor görülüyor. Süper özel bir okula gitse ne olacak? Ülkenin Mesleki profili, insanlara verilen kıymet meydanda.
Yemin ederim maalesef issizligin kol gezdigi dediginiz gibi hicbir meslegin itibar gormedigi bir memlekette çocuk icin kenera ev arsa alip birakmak daha mantukli gelmeye de basladi bana maalesef

Maddi gücünüz varsa ozele yazdirin. Ben devlet diye inat ettim kızın hak etmediği bir liseye gitmek zorunda kaldı. Tanıdığım hr devlette olsa ortalaması 50 yi geçemeyen çocuk özelde 100 e yakın ortalama ile devlettekilerin önüne geçti.
Eğitim sistemi bunu gerektiriyor.
Işte iyi kötü bir ozele vereyim notlarını şişirsinler bari durumu ii ama bu sistemde cocouklar cabalasa da sonucunu alabiliyorlar mi ki

Iyi bir ozel.okul yillik 40 50bin gercekten degecek ise durum.bu ben 4 yilda 200bin harcayacaksam bu memlekette yavruma bir arsa alıp kenara koyarim daha iyi ...ha yıllık 20yi.15i.gecmeyenler de var fiyati ona da sirf dershane mantığı ile egitim verecekse fos ...isim yapmış iyi bir devlet okulu tercihim ama sonra da yollamamanin sıkıntısinı yaşar miyim ki...bir de eger okul puanlari onemli olacaksa vereyim 15 bin ozele yollayim notlarını varsın sisirsinler yavrumun oooof
özel okullar velileri “vatana millete, aileye ve kendine hayrı olan iyi hir insan yetiştireceğiz” diyerek toplamıyor. Anca işte “vırt sınavında 100 üzerinden 100 alacak. Bilmem ne değerlendirmesinde 1.2. Ve 3. Bizden çıktı” gibi rakamsal değerlendirmelerle çeliyorlar akılları. Çocuğunun Notları güzel olur vs ama ilim-bilim konusunda yeterliliği olur mu onu bilemem. Ben şahsen eğitim konusunda lükse kaçmayı düşünmüyorum. Önce aile eğitimi, anne baba sevgisi, sonra öğretmen sevgisi, en son ders. Öğretmeni fen bilgisini iyi öğretmese de olur.

Son düzenleme:
Akademik başarıyı ön planda tutan özel okullar var. Notları şişirmeyen. Az ve öz öğrenci kabul eden. Her yerde reklam yapmayan. Oturduğunuz ildeki okulların teog başarı sıralamasına bakın bir.

sınava dayalı sistem daya iyidi. çocuğun imam hatibe ya da meslek lisesine gitmesini istemem. öyle durum oluşursa liseyi dışardan okutup o paraya çocuğa önce halk eğitimden meslek tarzı diploma aldırıp 18 i geçince dükkan açmak daha mantıklı. öğretmen doktor mühendis çalışma şartları o kadar zor ve maaşlar o kadar kötü ki

Işte iyi kötü bir ozele vereyim notlarını şişirsinler bari durumu ii ama bu sistemde cocouklar cabalasa da sonucunu alabiliyorlar mi ki
Derin konulara girmek istemiyorum. Kızımın puanı nedeniyle %75 burslu istediler ama gene bir şeyler öğrensin şişirme notu olmasın diye devlete verdim. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar.

sınava dayalı sistem daya iyidi. çocuğun imam hatibe ya da meslek lisesine gitmesini istemem. öyle durum oluşursa liseyi dışardan okutup o paraya çocuğa önce halk eğitimden meslek tarzı diploma aldırıp 18 i geçince dükkan açmak daha mantıklı. öğretmen doktor mühendis çalışma şartları o kadar zor ve maaşlar o kadar kötü ki
Sormayin inanin okuduguma sevinsem mi uzulsem mi calismak guzel para kazanmak guzel bin şükür ama ne cocuguna vakit ayırıyorsun ne kendine ne evine ...hiçbirşeye tam yetemiyorsun ...yarımsın hep....elinde para hayata yarım .....sabah git aksam gel ...baska birsey yapamadan öleceğim korkuyorum. .neyse konu dağıldı ....nitekim kendini geliştirsin ahlakli vicdanli ii insan olsun insallah ama yardimsever ama bir ev bir araba alacam çocuğumu işe yarayip yaramadigini bilmeden ozele vercem diye hayatını bitirmesin ...nebilim cok karisik isler

Konu sahibi neden banlandı acaba? Neyse konuya cevap vereyim. Ben de devlet okulunda öğ retmenim. Kızım devlet okuluna gidiyor. Bulunduğum yerde orta karar öZel okullar da mevcut. Ama biz devlet okulunda okumasını istedik. İyi bir öğretmenle yolumuza devam ediyoruz. Klişe olacak ama mottomuz ‘iyi okul değil, iyi öğretmen’.

Bu arada devlet okullarının eksileri var elbet. Biz bunları telafi edebiliriz diye yola çıktık zaten. Kızımız tenis oynuyor. 2 senedir turnuva başarıları elde ediyor. 3 senedir piyano çalıyor. İngilizce dışında bir dil öğreniyor vs vs. Yani bir şekilde ksikleri ailenin kapatması gerekiyor.

X