Ortaokul Diploması Lİsede Mi Kalıyor?

benimkorelisevdam

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
100
38
34
Merhabalar, bir tanıdığım üniversiteden mezun oldu, hem üniversite diplomasını hem lise diplomasını aldı.

Ben lise diplomasını verdikleri için şaşırdım çünkü zamanında ortaokul diplomalarımızı liseye kayıt olunca istemişlerdi ve mezun olunca sadece lise diplomasını verdiler, ortaokul diplomasını değil.

Fakat üniversiteler hem üniversite hem lise diplomasını veriyorlar, öyleyse liseye gidip ortaokul diplomasını istersek geri verirler mi yoksa onlarda kalmaya devam mı edecek? Boşuna mı gitmiş olurum?
Sizin de ortaokul diplomanız benim gibi lisede mi kaldı? Şimdiden çok sağolun :KK43:

Zaten elinde lise diploman yokmu? ortaokuldan mezun olmasaydın zaten lise diploman olmazdı yani eğer bir kanıt için isteniyorsa.Ama mezun olduğun okula gidip çıkarttırabilirsin arşivden bakarlar.Kızkardeşim için yapmıştık yıllar sonra.

Zaten elinde lise diploman yokmu? ortaokuldan mezun olmasaydın zaten lise diploman olmazdı yani eğer bir kanıt için isteniyorsa.Ama mezun olduğun okula gidip çıkarttırabilirsin arşivden bakarlar.Kızkardeşim için yapmıştık yıllar sonra.

Cevabınız için teşekkür ederim.
Lise diplomam şu an üniversitemde kayıt olurken istemişlerdi daha okul bitmedi ama yine de ortaokul diplomamı merak ettim, ben zannediyordum ki lisede kalacak fakat arkadaşım hem üniversite hem lise diplomasını aldığı için şaşırdım. O zaman liselerin de ortaokulu vermesi gerekir diye düşündüm, bilmiyorum, soracağım kişi de yok.

Cevabınız için teşekkür ederim.
Lise diplomam şu an üniversitemde kayıt olurken istemişlerdi daha okul bitmedi ama yine de ortaokul diplomamı merak ettim, ben zannediyordum ki lisede kalacak fakat arkadaşım hem üniversite hem lise diplomasını aldığı için şaşırdım. O zaman liselerin de ortaokulu vermesi gerekir diye düşündüm, bilmiyorum, soracağım kişi de yok.
Mezun olurken benimkinide vermediler, ama ortaokul ve lisenin telefon numaralarını bulup kolayca halledebilirsin.İş için lazım filan dersin vermek zorundalar.

lise diploması varken ortaokul diplomasının bir hükmü yok ki. niye istiyorsunuz ben onu anlayamadım
Cevabınız için teşekkür ederim. Şöyle açıklayayım.
Danışabileceğim Kişi yok maalesef, ben de burada sizlere sormak istedim. Acaba lise bana yanlışlık mı yaptı? Çünkü arkadaşım üniversiteden mezun olunca ona sadece üni diploması değil lise diplomasını bile verdiler çünkü. Bu durumda liselerde hem ortaokul hem lise diplomasını vermesi gerekmiyor mudur? Bana yanlışlık mı yaptılar acaba?

Üniversiteden mezun olunca lise diploman geri verilir. Başka üni okuma ihtimalin de vardır öyle düşün. Ama liseden sonra başka liseye devam etme durumun yok. Eğer liseden mezun olmadan ayrilsaydın o zaman ortaokul diploman verilirdi.
Yüksek lisansa devam edersen de lisans diplomani veriyorsun ve mezun olurken geri veriyorlar lisans diplomanı da.

Benim de yok ortaokul diplomam ama lise diplomam var.

Üniversiteden mezun olunca lise diploman geri verilir. Başka üni okuma ihtimalin de vardır öyle düşün. Ama liseden sonra başka liseye devam etme durumun yok. Eğer liseden mezun olmadan ayrilsaydın o zaman ortaokul diploman verilirdi.
Yüksek lisansa devam edersen de lisans diplomani veriyorsun ve mezun olurken geri veriyorlar lisans diplomanı da.

Benim de yok ortaokul diplomam ama lise diplomam var.

Çok teşekkür ederim. Ben de acaba bana yanlışlık mı yaptılar diye üzüldüm, ailem de ilkokul mezunu olduğu için soracağım kimse de yoktu. O zaman ortaokul diplomamı istemeye gerek kalmadı. Tekrar teşekkür ederim.

X