Ortak Okuma Etkinliği

hangi kitapları okuyalım?

• sefiller

OY: 9 39,1%
  • aşk ve gurur

OY: 5 21,7%
  • iki şehrin hikayesi

• nutuk

OY: 3 13,0%
  • büyük umutlar

• savaş ve barış

• varolmanın dayanılmaz hafifliği

• mandarinler

OY: 1 4,3%
  • oliver twist

• mülksüzler

OY: 6 26,1%
  • karanlığın sol eli

OY: 2 8,7%
  • fahrenheit 451

• iskambil kağıtlarının esrarı

• tutunamayanlar

OY: 8 34,8%
  • çalıkuşu

• saatleri ayarlama enstitüsü

OY: 8 34,8%
  • bereketli topraklar üzerinde

• aylak adam

• gazap üzümleri

OY: 7 30,4%
  • don kişot

• babaya mektup

OY: 1 4,3%
  • bir delinin anı defteri

• doktor çehovdan öyküler

OY: 0 0,0%
  • kalpazanlar

• selma ve gölgesi

• la-sonsuzluk hecesi

• imkansızın şarkısı

OY: 11 47,8%
  • gün olur asra bedel

• yabancı

• sodom ve gomore

• yüzyıllık yalnızlık

• budala

• bir idam mahkumunun son günü

• babalar ve oğullar

• vadideki zambak

• diriliş

• yaşlı adam ve deniz

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
Evet kendisi de defalarca dedi ya ölmek daha iyi kürekten diye.. O şartlara nasıl dayanır insan
Bir de giyotinde hemen infazın gerçekleşemediği, birden fazla o bıçağı indirdikleri ama kafanın kopmadığı, hala can çekişmelerin olduğu ifadeler vardı.. önsözdeydi sanırım.. onlarda kahroldum resmen
insanın insana yaptığının haddi hesabı yok

İnfazın gerçekleştiğini düşünüyorum bende. Suçunu merak ettim ama çokta naif bir kişiymiş gibi hissettim.
En çok etkilendiğim noktalardan biri de kadrolu çalışan rahibin inanç sisteminden çok memur zihniyetinde olması üzerine değindiği kısımlardı. Sıradan bir rahip isteği.. Hem sistem açısından hem de mahkumun ruh hali açısından beni benden aldı.
Melinda sana katılıyorum kimi suçlar karşısında kanımız donup idam olsaydı diye düşünülse de hiç uğruna gidilebilecek canlar da var. Hem insan hata yapar bu bir gerçek hem de sisteme güvenmek çok kolay değil. Bir hukukçuya şu an bunu söylemek hoş değil ama yıkılan inancımızı sizler onaracaksınız..
The Life of David Gale filmi çok sevdiklerim arasındadır. izlemediyseniz öneririm. Hayat öyle ki her ayrıntı tek noktayı kanıtlar nitelikte olsa da gerçek bambaşka olabilir. Bu yüzden idam var olmamalı.

Birde diğer infaz mahkumunun hayat hikayesi de çarpıcıydı. Yaptıkları kötü olabilir ama çaresiz kalmış insan kendini eli mahkum kaybedebilir bunu yansıtışı güzeldi.
O bölümü okurken kimseyi eleştirmeme ve yargılamama kararımı yeniden aldım. (Bu kararı hep alsamda uygulamada sıkıntı yaşıyorum da:/)

çok eskiden izledim, bayıldığım bir filmdi, zihnimde yer etti
zaten Kevin Spacey çok severim

Ben idama karsi biri degilim.cunku ozgecan gibi meleklerin katilleri yasamamali bence bu dunyada.ama yinede kitap beni cok rahatsiz etti.abim deniz kitabinin uzerine okudugum icin cok etkilendim.kitabi elime almak istemedim.bide kizim elimde kitabi gorunce "cellat olmak gunah mi "diye sordu.ay dedim kitabin adini gostermeden okusaydim

Bence de idam mahkumumuz idam edildi. Kitap çok etkileyiciydi idam mahkumunun yaşadıkları dışında birde geride kalan kızının başına gelmesi beklenenler çok kötüydü(okumayanlar için önsözde de bahsediliyor). Ama şu var ki ben yine bazı kişilerin idam edilmesinden yanayım(misal çocuk katilleri geçen bir adam sevgili onu terketti diye çocuğunu kaçırıp öldürmüştü vs) tabi burada önemli olan şu kim idam edilecek? Yakın tarihimizin de gösterdiği gibi malasef her zaman gerektiği kadar adil olmuyorlar.

Örneklediğiniz kişileri düşününce idamı haketmiş diyoruz ama ya yanlış hükümler?

Örneklediğiniz kişileri düşününce idamı haketmiş diyoruz ama ya yanlış hükümler?
İşte onu diyorum bende, bence idam gerekli ama biz (biz derken bütün insanlığı kastediyorum) yanlış hüküm vermeye meyilli olduğumuz için durum biraz sakat, veya işimize gelene göre hüküm vermeye de diyebiliriz...

Çok haklısın hataya eğilimimiz yüksek herbirimizin.

Evet ben adamın suçunu anlamadım
Bir de bana adam mahkum edilmedi gibi, en sonunda tekrar merdivenden çıktılar dedi ya, ben vazgeçtik demeye geldiler gibi algıladım ya da mahkum edilmesini istemediğmden öyle olsun istedim

Selam kızlar arkadasin nikahı vardı da çok yoğundum 2 gündür hiç giremedim yorumlamissiniz bile ben çoğunuza katılıyorum çok çelişkide kaldım idama karşıyim ama işte bazı kişilerde olmalı diyordum ama kafam çok karıştı gerçekten yanlış hükümler çok fazla zaten boşu boşuna idam edilen gençler olmadı mı bizde de zamanında sistem kitapta da okuduğumuz gibi belli bir yerden sonra normallesiyor mesela adamlar geliyor meydanda aa idam edecek mahkum diyor herkes zevkle izliyor resmen suçunu bile bilmeden ben çok etkilendim kitaptan birde o giyotinle idam edilenler ya da asilarak idam edilenler Sonra kürek mahkumlarinin yaşadıkları çok farklıydı kitap gerçekten
Bende bu adamın kızına da çok üzüldüm orda da çok kötü oldum aklıma takılan yer şurası benim aşık olduğu bir kızdan bahsediyor ya o karısi mi anlamadım kitapta karısıyla severek evlenmemiş sanki adamı ziyarete bile gelmedi mesela sonuçta eşi yani son kez görmek istemesi gerekmezmi her turlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…