Merhaba, Zekeriya hocada bir buçuk yıl önce şakak ve ortayüz germe ameliyatı oldum.
Kendisi geçtiğimiz günlerde bir canlı yayın gerçekleştirdi sosyal medya üzerinden,tevafuken denk geldim, sizin de izlemenizi tavsiye ederim. (reklamını yapmak istemediğim için sayfayı burada yazamam ancak dilerseniz özelden link atabilirim.)
Hoca, konuyu yüz germe ameliyatları üzerinden ve bu ameliyat özelinden anlatsa da, aslında genel olarak tüm cerrahi müdahalelerde, cerrahın dışında gelişen paradigmaları, komplikasyonları, yaş faktörünü vs vs tek tek örnekler üzerinden anlattı.
Yüz germe ameliyatım için değilse de yakın zamanda geçirdiğim kombine ameliyatımdan da tecrübe edinmiş oldum ki, internet bilgi kirliliği. Bu tarz formların katkısı elbette yadsınamaz ancak size tavsiyem; sosyal medya ya da başka mecrada ne çok övgü dolu bir yorum etkilesin sizi, ne de çok yergi dolu bir yorum.
Aynı süreçlerden hatta aynı kaygılardan geçmiş biri olarak, bakış açınıza bir nebze olsa katkı sağlamak amacıyla yazıyorum inanın.
Doktor aramak zor bir süreç demişsiniz. Daha yolun başında bile değilsiniz.
Yüz germe gibi iyileşme süreci çok zor ilerleyen, çelikten sabır gerektiren bir iyileşme sürecine hazır değilseniz de hiç girmeyin..
Süreç hem yavaş ilerliyor hem de gerçekten zor..
Biz iki kız kardeşiz mesela, ablam hiç bulaşmaz bu işlere.
10 yıl önce troid kanseri geçirdiğim için; aldığım narkozun ve ilaçların metabolizmamı olumsuz etkileyeceğini düşündüğünden bana da çok kızar.
Çözümü her ne kadar geçici olsa da medikal uygulamalarda bulur. Ben ise kalıcı olsun cerrahi olsun tarafındayım.
Estetik cerrahi operasyonlara bence insan
“bedenen, ruhen ve sosyal olarak tam iyi halinde kalkışmalı.
Yakın zamanda alt yüz germe ameliyatı düşünüyorum ben de. Sağlık sorunlarım nedeniyle erteliyorum ancak aklımdaki birkaç doktorla görüştükten sonra süreci burada paylaşırım inşallah.
Hakkınızda hayırlısı olsun..